JANDARMA 183 YAŞINDA

Jandarma teşkilatının 183. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Edirne’de tören düzenlendi. Törenin ardından Jandarma Şehitliği de ziyaret edilerek şehitler yad edildi.

JANDARMA 183 YAŞINDA

Jandarma teşkilatının 183. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Edirne’de tören düzenlendi. Törenin ardından Jandarma Şehitliği de ziyaret edilerek şehitler yad edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Haziran 2022 Çarşamba 06:00
JANDARMA 183 YAŞINDA

Jandarma teşkilatının 183. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Edirne’de tören düzenlendi.

Atatürk Anıtında düzenlenen törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Edirne Jandarma Komutanı Albay Abdülkadir Seri anıta çelenk sundu.

Astsubay Çavuş Hatice Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in kutlama mesajını okudu. Kutlama mesajında şunlara yer verildi:

“Bugün, Jandarma Teşkilâtının 183’üncü Kuruluş Yıl Dönümünü kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Jandarma Genel Komutanlığımız; üstün gayret ve alın teriyle üç bin metre yükseklikteki dağlardan, turizm bölgelerimizin güvenliğine, terörle mücadeleden, uyuşturucu kaçakçılığına, her türlü afet olaylarından, kadına şiddetin önlenmesine, göçmen kaçakçılığından, tarihî eser kaçakçılığına, trafikten, asayişe kadar vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlamaktadır.

Emniyet ve asayişin sağlanması ile kamu düzeninin korunması yönündeki bu hizmetlerimiz, milletimizin sevgi ve güvenine mazhar olmuştur.  Teşkilatımız;  milletimizin bize olan teveccühünün bilincinde olacak, bu güven ve sevgi bağını korumak için; insan merkezli, modern yönetim ve görev anlayışı ile insan haklarına saygıyı rehber edinecek ve “Anadolu güneşi altında yaşayan herkes birinci sınıf vatandaştır.” anlayışı ile hareket edecektir.

Jandarma Genel Komutanlığı olarak; her an her türlü göreve hazır kahramanlarımızla, “Halka hizmet, Hakk’a hizmet” anlayışıyla devletin, milletin ve vatandaşımızın, “Her zaman yanında, yakınında ve yardımında” olmaya özen gösterecek, şanlı mazimizde olduğu gibi bugünden sonra da, milletimizin huzur ve güvenliği için bize tevdi edilecek görevleri başarma kararlılığı içerisinde olacağız.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde; Jandarma Genel Komutanlığının 183’üncü Kuruluş Yıl Dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız ve milletimiz için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi ise şükranla anıyorum.

Bu vesileyle başta tüm şehit ailelerimiz olmak üzere, emekli mensuplarımıza ve komuta etmekten büyük onur duyduğum Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli ile onların kıymetli ailelerine; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Törene, jandarma teşkilatı mensupları katıldı. Kutlamalar kapsamında Jandarma Şehitliği de ziyaret edilerek şehitler yad edildi.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.