“KADIN ANADIR, YARAYI SARANDIR”

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan tarafından yayınlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama mesajında, “Kadın anadır, yardır, yarayı sarandır; yara saranı yaralamak, nankörlükten öte emdiğimiz süte ihanettir!” ifadeleri kullanıldı.

“KADIN ANADIR, YARAYI SARANDIR”

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan tarafından yayınlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama mesajında, “Kadın anadır, yardır, yarayı sarandır; yara saranı yaralamak, nankörlükten öte emdiğimiz süte ihanettir!” ifadeleri kullanıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Mart 2021 Salı 06:44
“KADIN ANADIR, YARAYI SARANDIR”

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan tarafından yayınlanan 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlama mesajında şu ifadelere yer verildi:

“KADIN DÜNYAYI TAMAMLAYANDIR”

“Hz. Muhammed (s.a.v) den bir ses yükseldi veda hutbesinden; Kadınlar size Allahın Emanetleridir. Onlara yaptığınız muamele hususunda Allah’a hesap vereceksiniz. Kadın anadır, yardır, yarayı sarandır; yara saranı yaralamak, nankörlükten öte emdiğimiz süte ihanettir! Kadın eştir, Kadın eşittir, kardeştir, evlattır; Canımızdır. Kadın, dünyayı tamamlayandır. Bir kadının şiddete uğraması aynı zamanda medeniyetimize, kültürümüze, inancımıza, insanlık değerlerimize büyük bir saldırıdır ve bedeli en ağır şekilde ödetilmelidir. Kadınlar çiçektir onları kırmayın üzmeyin soldurmayın, çiçek suya, insan sevgiye muhtaçtır... Kadın; doğuran, doyuran, büyüten, yetiştiren, uğurlayan, çalışan, bekleyen, Kadın dünyamızı güzelleştirendir. Adam olmak zordur, fakat kadın olmak çok daha zordur. Çünkü; onların yükü dünyayı azim ve sevgiyle taşımaktır.”

“SON 65 GÜNDE 67 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ”

“Samsun'da yaşanan hadise yalnızca şiddet değildir; değerlerimizin ayaklar altına alındığı kara bir lekedir. Bu lekeyi temizlemek, bizi biz yapan değerlerimizi yaşatmakla mümkündür. Şiddet, acizlerin ve korkakların zelil sığınağıdır... Evladının gözü önünde, sokak ortasında bir anneye yapılan alçak muameleler dehşet ve tiksinti verici bir canavarlıktır. Ey şerefsiz, inşallah belanı Allah’tan, cezanı da hukuktan bulursun. Lanet olsun senin gibi insana... ‘Dişisine kötü davranan tek hayvan insanoğludur.’ Son 65 günde 67 kadın öldürüldü... Kalk, silkelen, kendine gel. Ümitsizliğe sarılma. Ümitsizlik şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır. Umutsuz olma! Olmaz deme.. Umutları var eden, sebepleri yaratan.. Olmazları olduran ALLAH var.. O varsa her şey var. Sürekli tekrar etmemiz gereken dua; Allah KADINLARIMIZI hayırlı, merhametli, hallerinden anlayan insanlarla karşılaştırsın... İmam Şafi’nin tam da günümüz insanına güzel bir nasihat içeren sözleri ne kadar önem arz ediyor: ‘Bütün tartışmalarda galip gelmeye çalışma! Bazen kalpleri kazanmak, tartışmayı kazanmaktan daha evlâdır.’ Bu nedenle; Kadınlar Gününü içtenlikle kutluyor, saygılar sunuyorum...”

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.