KADIN GİRİŞİMCİLER, SERTİFİKALARINI ALDI

'Fikrim Geleceğim Projesi' kapsamında 46 saatlik ücretsiz girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan Edirneli 30 kadın girişimci, dün bir otelde düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

KADIN GİRİŞİMCİLER, SERTİFİKALARINI ALDI

'Fikrim Geleceğim Projesi' kapsamında 46 saatlik ücretsiz girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan Edirneli 30 kadın girişimci, dün bir otelde düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Aralık 2017 Salı 10:26
KADIN GİRİŞİMCİLER, SERTİFİKALARINI ALDI

    Türkiye genelinde kadın girişimciler ortaya çıkarmak üzere oluşturulan 'Fikrim Geleceğim Projesi' kapsamında, Edirne'den 30 girişimci kadın 46 saatlik ücretsiz girişimcilik eğitimini tamamlamıştı. Dün bir otelde düzenlenen törenle Edirneli 30 kadın girişimci Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) onaylı sertifikalarını aldılar.   
Fikrim Geleceğim Projesi'nin sertifika törenine, KOSGEB Edirne İl Müdürü Veysel Vural, TOBB KGK Edirne Başkan Yardımcısı İlknur Özcan, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Koordinatörü M. Alişan Kuloğlu, Kapsayıcı Büyüme Derneği Başkanı Kadir Kılıçparlar, Gazeteci-Yazar Özlem Gürses, projeye destek veren Elif Yazgan ve çok sayıda kursiyer katıldı. Açılış konuşmasını yapan KOSGEB Edirne İl Müdürü Veysel Vural, girişimcilere verilen destekler hakkında bilgiler verdi. 
    ÖZCAN: “ÇOK ÇALIŞMAK GEREKİYOR”
    TOBB KGK Edirne Başkan Yardımcısı İlknur Özcan, bu noktaya gelmesinde çok çalışmanın öneminden bahsederek, “Herkesin bir hikayesi var. Benim hikayem de 20 yıl önce başladı ama önce Piabet şunu söylemek istiyorum. Fikrim Geleceğim Projesi'ne katkıda bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve derneklere çok teşekkür ediyoruz. Ben 20 yıl önce başladığımda hiç böyle projeler yoktu. Biz hiç yol gösteren yoktu. Buralara gelmemde, çalışmamın çok büyük katkısı var. Çok çalışmak gerekiyor. İstikrarlı çalışmak gerekiyor. Girişimcilik gerçekten Sayın Özlem Gürses'in dediği gibi 'Allah'ın vermiş olduğu bir lütuf' mu bilmiyorum. Vizyonunuz açılıyor. Diğer insanlardan daha farklı olduğunuzu iş hayatına atıldığınızda görüyorsunuz. Ben kendimde bunu gördüm 20 yıl boyunca. Ama burada öncelikle çok teşekkür etmek istediğim bir konu var. Bu konu doktorum. Beni estetiysen olmaya teşvik eden kendisiydi. Çok sıkıldığım bir zamanda görüştüğümde bana bu işi yapabileceğimi söylemişti.” dedi.
    GÜRSES: “BAZEN OLUR, DİYORUM”
    Gazeteci-Yazar Özlem Gürses ise,“Ben Türkiye'nin geleceğini sizin gözlerinizde görüyorum. Türkiye tabii son dönemde zorlu bir süreçten geçiyor. Hepimiz kendimize ait dersleri alıyoruz diye düşünüyorum. Ve bu dönem kapandığında Türkiye'nin genç nüfusuyla, girişimci kadın gücüyle, üniversitelerde her şeye rağmen işini yapmaya çalışan akademisyenleriyle, dünyanın en heyecan verici demokrasilerinden birine dönüşeceğine inanıyorum. Çünkü sizin gibi kadınları gördüğüm zaman büyük cesaret buluyorum ve çok umutlanıyorum. Ve ben 'bazen olmaz' demiyorum; 'bazen olur' diyorum. Ve o bir kere oldurmak için tüm yaşam çizgimiz boyunca bin kere milyon kere denemeye değer diyorum.” dedi. 
    Sertifika töreninin ardından Gazeteci-Yazar Özlem Gürses Tatar 'Bazen Olmaz' isimli kitabını kursiyerler için imzaladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.