KADIN MECLİSİ EDİRNE’DE TOPLANDI

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Trakya Kent Konseyleri Birliği Kadın Meclisleri 1’inci Buluşmasını, 17 kadın meclisi yöneticisinin katılımıyla Cumartesi günü Edirne'de gerçekleştirdi.

KADIN MECLİSİ EDİRNE’DE TOPLANDI

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Trakya Kent Konseyleri Birliği Kadın Meclisleri 1’inci Buluşmasını, 17 kadın meclisi yöneticisinin katılımıyla Cumartesi günü Edirne'de gerçekleştirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Nisan 2018 Pazartesi 09:03
KADIN MECLİSİ EDİRNE’DE TOPLANDI

28 Nisan Cumartesi günü Edirne Barosu konferans salonunda gerçekleştirilen buluşmaya; İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale illerinden Kadın Meclisleri katıldı. Kadın Meclislerinin yönetimleri düzeyinde yapılan toplantının öğlene kadar olan bölümünde meclisler, iç işleyişleri ve çalışmalarını anlatarak deneyimlerini paylaştılar.

Toplantının öğlene kadar olan bölümü tamamlandıktan sonra kadın meclis üyeleri Edirne Tava Ciğeri yediler ve Edirne Belediyesi Tur otobüsüyle kısa bir Edirne turu yaptılar.

Panel şeklinde devam eden buluşmanın öğleden sonraki oturumuna panelist olarak; Eşitiz (Eşitlik İzleme Kadın Grubu) adına Av. Hülya Gülbahar, Türkiye Kadın Meclisleri adına Melek Önder panelist olarak katıldı.

Kadın Meclisleri 1’inci buluşması ile ilgili konuşan Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şahide Ağaoğlu “Bu buluşma bizim için çok anlamlı ama gelen yöneticilerde kralbet giriş aynı şekilde istekli ve heyecanlılar. 17 kadın meclisi katılımcımız var. Her biri yönetici düzeyinde üç kişi katıldılar. Çalışmalarımızı, süreçlerimizi ve bundan sora yapacaklarımızı birleştirmek, ortaklaştırmak ve birbirimize aktarmak için buluştuk. Bu hem kadın dayanışmasını güçlendirecek hem de bizim yapmak istediklerimizin gerçekten kadın bakış açısıyla nasıl olması gerektiğini düşündüğümüz için bunu hedefledik biz. Katılımcı 17 kadın meclisleriyle onların süreçlerini birlikte paylaşıyoruz. Güzel bir birliktelik oldu. Diliyoruz bu güçlenme hepimizi daha ileri seviyelere götürsün.” Dedi.

“BÜTÜN KADINLARI BU MÜCADELEYE DAVET EDİYORUZ”

Panelde konuşan Türkiye Kadın Meclisi Üyesi Melek Önder “Kadın meclisleri olarak geçtiğimiz yıl Temmuz ayında kurulmaya başladık. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde kadınların mücadelesi içerisindeyiz. Kadınlara karşı her türlü şiddete karşı, çocuk istismarına karşı kadınların uğradıkları haksızlıklara karşı mücadele ediyoruz. Birçok ilde kadın meclisleri kuruldu. İstanbul Ankara İzmir başta olmak 30 İlde kadın meclisi kuruldu. Her geçen gün çalışmalarımız artıyor. İl ve ilçelerden birçok başvuru alıyoruz. Kadınların mücadelesinde ve kadınların sorunlarında bizim mücadele etmekten başka yolumuz kalmıyor. Var olan yasalar hiçbir şekilde uygulanmıyor. Kanunlar uygulanmıyor. Çocuk istismarlarına karşı gerekli tedbirler alınmıyor. Bunlara karşı duruşumuz şu herkesin eşit ve bireysel meclisler ortak sorunlarımız varsa çözümlerimizde ortak olmalı. Bir fikir birliğiyle bunları konuşarak çözüme erdire biliriz diyoruz ve bizimle birlikte yürüyenlerle fikirlerimizi birlikte konuşuyoruz. Her türlü kadına şiddete karşı, cinayete karşı, tacize karşı bize başvuran kadınlara söylediğimiz şey şudur;‘Asla hiçbir kadın yalnız yürümeyecektir.’  Bütün kadınları da bu mücadeleye davet ediyoruz.” Dedi.

“DÜNYANIN EN ÖNEMLİ ETKİNLİKLERİ OLARAK TÜRKİYE’DE GERÇEKLEŞİYOR”

Panele konuşmacı olarak katılan Eşitlik İzleme Kadın Grubu kurucusu ve sözcüsü Av. Hülya Gülbahar “EŞİTİZ” isimli konuşmasında Türkiye kadın hareketi gündeminde neler olduğu, kadına karşı şiddet, kadının siyasal hayatta, ekonomik yaşamda eşit olarak yerini almasının önündeki engeller neler, bu engelleri nasıl aşabiliriz gibi konuları işledi.  Türkiye Kadın Hareketinin şu ana kadar yaptığı ve başardığı işleri anlatan AV. Hülya Gülbahar “ Bunlar çok önemli işler, dünya için çok önemli işler. Bunları kamuoyu ya da Türk medyası çok bilmese de örneğin 8 Mart, örneğin 25 Kasım kadına karşı şiddetle mücadele günleri dünyanın en önemli etkinlikleri olarak Türkiye’de gerçekleşiyor. Bu tüm dünya kadınlarına umut veren bir şeydir. Biz bunları Türk kadınları olarak olağanüstü hal koşullarında başarıyoruz. O yüzden umutsuzluğa hiç gerek yok. Türk basınında çıkmasa bile dünya basınında yer alan tebrik ve takdir mesajları ortada. Kadınlar, birlikte güçlüyüz, asla pes etmemiz gerekiyor, tehdit altındaki hiçbir hakkımızı vermeyeceğiz.” Diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.