KAHVE VE ÇİKOLATA FESTİVALİNE DAVET

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk müzisyenler eşliğinde, bu yıl ilki düzenlenecek olan Kahve ve Çikolata Festivali’ne halkı davet etti.

KAHVE VE ÇİKOLATA FESTİVALİNE DAVET

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk müzisyenler eşliğinde, bu yıl ilki düzenlenecek olan Kahve ve Çikolata Festivali’ne halkı davet etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Kasım 2021 Perşembe 06:22
KAHVE VE ÇİKOLATA FESTİVALİNE DAVET

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Kahve Çikolata Festivaline, Edirneliler Türk Kahvesi dağıtılarak davet edildi.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Saraçlar Caddesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada,

Vali Ekrem Canalp'in talimatıyla şehrin turizm potansiyelini artırmaya yönelik yapılan çalışmaların sonucunda 27-28 Kasım tarihlerinde Kahve ve Çikolata Festivalini gerçekleştireceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Festivaller, kültürel aktarım ve yansımanın vazgeçilmez bir yansımasıdır. Festivaller turizm faaliyetlerini daha esnek bir yapıya kavuşturmaya destek olmaktadırlar. Turizm altında etkinliklerin ve festivallerin yer alması özellikle sezon dışında bölgeye yerli ve yabancı turist çekmede önemli bir araçtır. Festivaller bir yerin turizm hareketliliğini artırmak için yapılan en önemli hareketlerden biridir. Özellikle son dönemlerde pandemiyle sosyalleşmeden ayrıldık. Psikolojik olarak bundan çok fazla etkilenenlerimiz oldu. Bir anlamda bu dönemde yapılan etkinlikler bu manada çok ama çok önemlidir. Edirne ve bu şehirde yaşayanların her şeyin en güzeline layık olduğunu düşünüyorum.

KAHVE DÜN DE BU TOPRAKLARDA VARDI, YARINDA OLACAK

Kahvemiz, 2013 yılında Türk Kahvesi olarak UNESCO’da somut olmayan kültür mirasları listesine dahil oldu. Kahve kokusuyla ritüeliyle bu toprakların ürünüdür. Edirne’de Sarayda 4. Mehmet sünnet şenliklerinde misafirlerinde kahve ikram etmiştir. Kahve bu topraklarda dünde vardı, yarın do olacak. Biz 1 ay önce Kabak festivalinde 15 bin kişiyi ağırladık. Festivallerimiz devam edecek. Festivallerin turizme katkısı büyük olacaktır. Festivalimiz dolu dolu olacak, kahve ve çikolata firmalarımız olacak. Festivalde söyleşiler, eğlenceler olacak.”

Açıklamanın ardından Soytürk müzisyenler eşliğinde Türk Kahvesi ve davetiye dağıtarak halkı festivale davet etti.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.