3’TE 1’İ BİTTİ!

Edirne’de gerçekleşen altyapı çalışmaları kapsamında şehrin 380 kilometrelik içme suyu şebekesinin tamamı değiştiriliyor. Yaklaşık 10 ay önce başlayan çalışmalarda içme suyu şebekesinin 3’te 1’inin yenilendiğini belirten Başkan Gürkan, toplam 2,5 yılda tüm hattı bitirmeyi planladıklarını ifade etti.

3’TE 1’İ BİTTİ!

Edirne’de gerçekleşen altyapı çalışmaları kapsamında şehrin 380 kilometrelik içme suyu şebekesinin tamamı değiştiriliyor. Yaklaşık 10 ay önce başlayan çalışmalarda içme suyu şebekesinin 3’te 1’inin yenilendiğini belirten Başkan Gürkan, toplam 2,5 yılda tüm hattı bitirmeyi planladıklarını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Aralık 2020 Perşembe 06:09
3’TE 1’İ BİTTİ!

Kentimizde gerçekleşen altyapı çalışmaları kapsamında şehrin içme suyu şebekesi tamamen değiştiriliyor. Söz konusu çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 aylık bir süreçte 380 kilometrelik hattın 3’te 1’inin bittiğini; toplamda 2,5 yılda tüm hattı tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Kayalıköy Barajı ile Süloğlu Barajı hatlarının da birleştirildiğini dile getiren Başkan Gürkan, böylece Edirne’nin su ihtiyacının Kayalıköy’de su olduğunda Kayalıköy’den, Süloğlu’nda su olduğunda ise Süloğlu’ndan karşılanacağını ifade etti.

“10 AYDA 3’TE 1’İ BİTTTİ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, içme suyu şebekesi çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, “İçme suyunda bizim hedefimiz şehrin tüm şebekesinin değişmesi, yeni su depolarının yapılması. Şehir içi şebeke değişimi devam ediyor. 380 kilometre toplamda, şehirdeki tüm hatların yenileneceği bir çalışma bu. 10 aylık bir sürede 3’te 1’i bitmiş durumda. Toplam 2,5 yılda hepsini bitirmiş olacağız. Bu kapsamda 6 tane yeni su deposu yapılacak. Paşaçayırı içme suyu kuyularından Buçuktepe’nin altındaki ana depoya 5,5 kilometre boru döşeme çalışması devam ediyor.” dedi. 

“EDİRNE’NİN 30-40 YILLIK SU SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK”

Hem Kayalıköy Barajı hem de Süloğlu Barajı’ndan su alabilecek bir sistem oluşturulduğunu söyleyen Başkan Gürkan, “Süloğlu ve Kayalı Barajlarının birleştirme çalışması bitti. Vana odası dediğimiz oradaki vanaları güvenceye alacak çalışma devam ediyor. Süloğlu’ndan 30 yıllık asbest boru ve Kayalı’dan gelen 3 yıllık binlik çelik boru hattını birbirine bağladık. Barajların doluluk oranının artması gerekiyor. Mutlaka yağış gerekiyor ama bizim avantajımız şu oldu; Kayalı’da su olduğunda Kayalıdan, Süloğlu’nda su olduğundan Süloğlu’ndan alma işimiz sadece 2 vanayı açmakla gerçekleşebilecek. Süloğlu’nun 30 kilometrelik hattını yenilememiz gerekmeyecek. Bu sene DSİ ile birlikte orada sadece 5,5 kilometre hat yenilemesi yapacağız. Edirne’nin 30-40 yıllık su sorunu da bu anlamda çözülmüş olacak.” ifadelerini kullandı.

“KLOR KOKUSU KALKACAK”

İçme suyu kalitesinde hiçbir problem olmadığını vurgulayan Başkan Gürkan, “Şehir içi içme suyu hat çalışmaları 1,5 yıl daha sürecek. İçme suyu kalitemizde hiçbir sıkıntımız yok. Sürekli analizlerini yapıyoruz. İl Hıffızsıhha yapıyor. Bizden habersiz yapıyor. İl Sağlık Müdürlüğü yapıyor. Sadece biz bu kadar büyük miktarlı suları klorladığımız için klor kokusundan dolayı vatandaşın suyu kullanmama alışkanlığı var. Çünkü klor mutlaka koku yapıyor. Onunla ilgili bir çalışma yapacağız. Yeni yöntem var. Basit anlamda söylersek tuz kullanarak suyu dezenfekte edeceğiz. O klor kokusu da kalkacak.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.