KAMU YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 2021 yılında yapılması planlanan 296 kamu yatırımından 183’ünün devam ettiğini, 45’i tamamlanabilindiğini ve 67’sinin hiç başlamadığını bildirdi.

KAMU YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 2021 yılında yapılması planlanan 296 kamu yatırımından 183’ünün devam ettiğini, 45’i tamamlanabilindiğini ve 67’sinin hiç başlamadığını bildirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Temmuz 2021 Salı 06:17
KAMU YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Edirne İl Koordinasyon Kurulu 2021 yılında yapılan yatırımları görüşmek üzere Edirne Valisi Ekrem Canalp başkanlığında Deveci Han Kültür Merkezi'nde toplandı.

Vali Ekrem Canalp, Planlama Müdürü Hasan Altundağ, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu ve kurum müdürleriyle yatırımcı kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantıda, 2021 yılında kente yapılacak kamu yatırımlarının son durumları hakkından görüşüldü.

Vali Ekrem Canalp, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, Edirne’de bulunan kamu kuruluşlarınca valiliğe gönderilen raporlara göre, bu yıl içinde kentte 296 projenin olduğunu altını çizdi.

Vali Canalp, şunları söyledi:

“2021 yılı yatırım programlarında küçük, orta ve büyük ölçekli 296 proje yer alıyor. Bu projelerin toplam bedeli yaklaşık 7,6 milyar TL'yi bulmaktadır. Bu projeler için önceki yıllarda 1 milyar TL harcanmış, 2021 yılında da 935 milyon TL ödenek kullandırılması öngörülmüştür. İkinci yatırım dönemi sonuna kadar yapılan çalışmalar dahilinde 336 milyon TL harcama yapılarak % 36 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. İzleyici kuruluşlar itibariyle değerlendirildiğinde, 2021 yılının ikinci döneminde yapılan yatırım harcamalarının 247 milyon TL'sini merkezi idare kuruluşlarımızın yaptığı görülmektedir. Merkezi idare kuruluşlarımızın bu harcama miktarı ile sağladıkları nakdi gerçekleşme düzeyi % 36'dır.

Belediyelerimiz ise 89 milyon TL tutarında yatırım harcaması yaparak, % 35'lik bir nakdi gerçekleşme sağlamışlardır. Merkezi ve yerel yönetim kuruluşlarımızca yapılan bu yatırım harcamaları sonucu, 2021 yılı ikinci dönemi sonunda, kamu kuruluşlarımızın programlarında yer alan 296 projenin 45 tanesi bitirilmiş, 183'ü devam etmekte olup 67'sine ise henüz başlanamamıştır. 1 adet proje ise iptal edilmiştir."

Vali Canalp’in açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak yapıldı.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.