KANAL EDİRNE BİTİYOR

                Orman ve Su işeri Bakanı Veysel Eroğlu 60 milyon Tl maliyetli 4 tesisin temel atma töreni için Edirne'ye geldi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Edirne'de, "Kanal Edirne bitiyor müjdeler olsun" dedi.

KANAL EDİRNE BİTİYOR

                Orman ve Su işeri Bakanı Veysel Eroğlu 60 milyon Tl maliyetli 4 tesisin temel atma töreni için Edirne'ye geldi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Edirne'de, "Kanal Edirne bitiyor müjdeler olsun" dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Mart 2018 Pazartesi 09:00
KANAL EDİRNE BİTİYOR

                Orman ve Su işeri Bakanı Veysel Eroğlu 60 milyon Tl maliyetli 4 tesisin temel atma töreni için Edirne'ye geldi. Bakan Eroğlu, toplu temel atma töreni öncesi Edirne Valiliği toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.” Buraya gelişimizin nedeni burada birazdan temel atacağız. 60 milyon TL’lik 4 tesisin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. 60 milyon TL’nin hayırlı olmasını diliyorum. Lalapaşa Büyüköğünlü Barajı ve Sulaması tesisinin temelini atacağız ayrıca Ergene Nehri Ana Kol Ve Yan Kolları Sanat Yapıları 8. Kısım temelini atıp en kısa zamanda tamamlayacağız. Gökçetepe Tabiat parkında 28 tane orman köşkü yapacağız. Burasını tabiat turizm merkezi haline getireceğiz. Ayrıca Ziraat tanıtım merkezi hizmet tanıtım merkezi temellerini atacağız. Daha önce verdiğimiz 131 müjde vardı bugün de buraya 11 müjde ile geldik. Şu ana kadar Edirne’ye yaklaşık 2 milyar TL yatırımda bulunduk. Bu 131 müjdeden 102’sinin yapımı tamamlandı kalan 29’u da en kısa zamanda tamamlanacak. Şu ana kadar Edirne’ye en büyük yatırımları biz yaptık.“ dedi.

                "KANAL EDİRNE BİTİYOR MÜJDELER OLSUN"

                Veysel Eroğlu, Taşkınla ilgili çok büyük çalışma yapıyoruz diyerek” Biz orada bütün makinaları gönderdik. Ergenedeki taşkını halledeceğiz. Edirne tarihinde ilk defa Kanal Edirne bitme noktasına geldi. 100 metre kaldı. Bitiyor. Taşkınlar azalması için ne varsa bakacağız. Bu bizim ilk defa düşündüğümüz zor bir işti. Ama DSİ'ye teşekkür ediyorum. Bunun etrafı da mesirelik alan olacak. Turizme açacağız. Kanal Edirne bitiyor müjdeler olsun" dedi.

                Önceki Edirne ziyaretinde Lalapaşa'nın Donbay Köyü'ne ücretsiz manda sözü veren Eroğlu'na, köy muhtarı manda yoğurdu ikram etti.

                Basın toplantısının ardından temel atma töreninde Devlet Su İşleri Genel Müdür Vekili Mevlüt Aydın, Orman Genel Müdürü Bekir Karaca, Doğa Koruma ve Parklar Müdürü Nurettin Taş, Edirne valisi Günay Özdemir’de konuşmalarını yaptılar.

                BİNALİ YILDIRIM’DAN MESAJ

"Başbakan Binali Yıldırım da açılış töreni için telegrafla bir mesajda bulundu. Binali Yıldırım mesajında “Edirne’miz için çok önemli olan tesislerin temel atma merasimine davetiniz için çok teşekkür ederim. Temeli atılan projelerin en kısa sürede bitirilip hizmete girmesini diliyor, tesislerin projelenmesinde ve inşasında emeği geçen herkesi içtenlikle tebrik ediyor, Edirneli vatandaşlarımızı en içten dileklerimle selamlıyorum.” İfadelinde Restbet bulundu.

                11 MİLYAR TL YATIRIM YAPILDI

                Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu butona basmak için sahneye geldi. Veysel Eroğlu butona basmadan önce ”Edirne’ye ayrı bir bağım var biliyorsunuz rahmetli dedem burada şehit düşmüş ama şehitler ölmez Afrin’deki kahramanlara şehitlere Allahtan rahmet diliyorum. Edirne’mizi hükümetimiz çok önem veriyor. Bütün bakanlıklar buraya muazzam yatırım yapıyor. 11 milyar TL yatırım yapıldı. Bunun milyar TL’si bize ait. 2018 ve 2019 yılları Orman ve Su İşleri’nin Edirne’de destan yazacağı yıllar olacak size bunun sözünü veriyorum.” dedi. Konuşmasını bitiren Eroğlu ve protokol üyeleri butona basarak 4 tesisin temelini attı.

                Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu'nun Edirne'ye düzenlediği merasimde 6 aileye gelir getirici tür, 4 aileye Orköy sertifikası ile 3 bin adet fidan ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.