KANO FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

43’üncü Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 2’ncisi düzenlenen Kano Maraton Yarışı Festivali, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. EDOSK öncülüğünde düzenlenen festivale, Edirne Valisi Ekrem Canalp ile Eşi Ayten Canalp de katılım gösterirken, yarışın 1’incisi Bulgar Hirita İvanov ve Engel Engalov oldu.

KANO FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

43’üncü Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 2’ncisi düzenlenen Kano Maraton Yarışı Festivali, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. EDOSK öncülüğünde düzenlenen festivale, Edirne Valisi Ekrem Canalp ile Eşi Ayten Canalp de katılım gösterirken, yarışın 1’incisi Bulgar Hirita İvanov ve Engel Engalov oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Nisan 2019 Pazartesi 07:54
KANO FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

43’üncü Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kano Maraton Yarışı Festivali cumartesi günü gerçekleştirildi. EDOSK öncülüğünde düzenlenen kano yarışı, Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü’nden başlayıp Meriç Nehri Protokol Evi yanında son buldu. 12 takımdan 24 sporcunun katıldığı yarışı, Edirne Valisi Ekrem Canalp ile Eşi Ayten Canalp, Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve çok sayıda vatandaş Meriç Köprüsü üzerinden merakla takip etti. Yarışın 1’incisi Hirita İvanov ile Engel Engalov olurken, yarışın son anlarında bir kano ters döndü. Kanosu devrilen sporculara hemen müdahale edildi.

VALİ CANALP: “HARİKA BİR TURİZM SEZONU OLACAK”

Edirne Valisi Ekrem Canalp burada yapmış olduğu açıklamada, “Edirne’de çok iyi bir Turizm Haftası gerçekleştiriliyor. Etkinliklerden bir tanesini de bugün burada yapıldı. Bu etkinlikler kapsamında Edirne’de bütün oteller dolu. Sezon gayet iyi başladı ve gayet iyi geçiyor. Bundan sonraki dönemde de Edirne için, Edirne esnafı için harika bir turizm sezonu olacak. Yapmış olduğumuz bu tür etkinliklerde turizm sezonunu her daim canlı tutacağız. Bu hem turizme fayda sağlıyor, hem de Edirne’nin olağan hayatının içerisinde hareketlilik ve farklılık sağlıyor. Bu farklılıkları da yaşamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

AKMAN: “SADECE BİR SPOR FAALİYETİ DEĞİL”

EDOSK Başkanı Orkun Akman ise, “Edirne Doğa Sporları Kulübü olarak, 2012 yılından itibaren Edirne nehirlerinde su sporların yapılabilirliğini ve kano sporunun yapılabilirliğini göstermek adına yoğun emek ve uğraşlar veriyoruz. Bu kapsamda 2017 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz Kano Kayak Maratonunun, bugün ikincisini yapmanın faklı onur ve gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamda bizlere destek olan Valimiz Ekrem Canalp başta olmak üzere, İl Kültür Turizm Müdürlüğüne, Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ve İl Özel İdaresine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugün 12 takımın katılımı ile 24 sporcuyla çok güzel bir etkinliğe imza attık. Bu bir spor faaliyeti olarak gözükebilir. Ancak bu aynı zamanda tanıtım ve turizm faaliyeti ve biz bundan sonra EDOSK olarak değerli kurumlarımızın da destekleriyle Edirne’nin turizmine tanıtım ve katkı yapmaya devam edeceğiz. Küçük bir kaza atlatıldı. Kanomuz ters döndü ama herhangi bir sıkıntı yok. AFAD ekiplerimiz anında müdahale ettiler. Arkadaşlarımızı sudan çıkardılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde, yarışmanın en iyi kadın sporcusu olan Çisem Boz’a ödülü Ayten Canalp tarafından takdim edildi. Yarışmanın 3’üncüsü olan Melih Şenavcı ve Muhammet Saatçi’ye Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu, 2’inci olan Taner Saygılı ve Serdar Bahra’ya Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, 1’inci olan Hirigta İvanov ve Engel Engalov’a ise Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından ödülleri takdim edildi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.