“KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRDILAR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 29 Temmuz Pazar günü yağan yağışlar sonrası gelen eleştiriler üzerine konuştu, “Bu şehrin 60 yıldır vahşi bir çöp sorunu vardı, içme suyu sorunu vardı, içme suyu arıtması eskimişti, şehirde trafik sorunu vardı, belediye bu sorunları çözdü. Belediyecilikte şöyle bir kural var yaptıklarınız görülmez, yapmadıklarınız da konuşulur.”

“KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRDILAR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 29 Temmuz Pazar günü yağan yağışlar sonrası gelen eleştiriler üzerine konuştu, “Bu şehrin 60 yıldır vahşi bir çöp sorunu vardı, içme suyu sorunu vardı, içme suyu arıtması eskimişti, şehirde trafik sorunu vardı, belediye bu sorunları çözdü. Belediyecilikte şöyle bir kural var yaptıklarınız görülmez, yapmadıklarınız da konuşulur.”

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Temmuz 2018 Salı 09:00
“KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRDILAR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 29 Temmuz Pazar günü yağan kuvvetli yağış sonrası Edirne Belediyesi Su Kanal Müdürlüğü’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Gürkan, son bir aydır yağışların arttığını belirtirken, “Son bir aydır o kadar çok meteorolojik uyarı geliyor ki çok aşırı ve ani bastıran yağışlar var. Hatta geçtiğimiz hafta Havsa’dan Edirne’ye gelirken, rampanın yarısına kadar çok şiddetli bir yağmur, rampanın yarısından sonrası da kupkuruydu. Bunu hep yaşıyoruz.” Dedi.

Belediye nerde diyenlere seslenen Gürkan, elinde bulunan 153 Belediye Şikayet hattına gelen şikayetlerin dökümünü içeren belgeyi çıkararak, “Pazar günü toplamda 56 tane şikayet gelmiş. Gelen bu 56 şikayetin 20 adet tıkanma ile ilgili şikayet gelmiş,34 sel bastı ile ilgili şikayet 2 tane de hat çökmesiyle ilgili şikayet gelmiş. Su Kanalizasyon Müdürlüğümüz 6 tane nöbetçi ekibiyle 20 adet tıkanmış olan arızayı çözmüş, 34 alanda dolan suları çekmişler, 2 yerde hat çökmüş onları tamir etmişler, yine bir adet ekibimiz terfi merkezlerini kontrol etmiş, bir adet ekibimizde 12 adet su arızasını giderdi. “ Diye konuştu.

“YAPTIKLARINIZ GÖRÜLMEZ YAPMADIKLARINIZ DA KONUŞULUR”

Yaptıklarının görülmediğini ama yapmadıklarının konuşulduğunu söyleyen Gürkan, “Şehrin alt yapısı şehrin 100 yıllık yağış ortalamasına göre yapılıyor. Edirne’de alt yapıda problem vardır. Zaten alt yapıda problem olduğu için Edirneliler bizi göreve getirdi. Belediyecilikte şöyle bir kural var, yaptıklarınız görülmez yapmadıklarınız da konuşulur.  Bu şehrin 60 yıldır vahşi bir çöp sorunu vardı. Belediye bunu bitirdi. Bu şehrin içme suyu sorunu vardı. Belediye temiz su getirerek bu sorunu da çözdü. İçme suyu arıtmamız eskimişti, yeni bir arıtma yaparak evlere temiz, nitelikli su gelmesi sağandı. Atık su arıtma tesisinin temelini attık. Şehrin trafik sorunu için iki tane muazzam çevre yolu açıldı. Şimdi E-5’te eskisi kadar sıkışıyor musunuz? Kimse trafikte sıkışmadığının farkında bile değil. Kendiliğinden mi bu trafik akışı sağlandı. Bunun gibi daha birçok şey var. Edirne’de artık kimse çöpü konuşmuyor. Var mı çöpü konuşan? Yok. Seçimlerden önce en çok çöp konuşuluyordu.” Dedi.

“SOSYAL MEDYADA KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRDILAR”

Edirnelilerin sosyal medyada yaptığı eleştirilerde kantarın topuzunu kaçırdığını belirten Gürkan, birkaç fotoğrafı örnek olarak göstererek,  “Yağışın şiddetine göre belli, makul süre geçtikten sonra orada hala su varsa, birikmişse, gitmiyorsa bir yere amenna... Ama şakır şakır yağmur yağarken bir taraftan da 'Ne olacak bu sular?' derseniz, hiç kimse kusura bakmasın yani Cenabı Allah'ın da bir takdiri var. Bir yağmur dursun. Her yeri biz istiyoruz asfalt olsun, kilit parke taşı olsun. İmar alanlarında her metrekareyi kullanalım, hiç yeşil alan kalmasın, toprak kalmasın ama yağan yağmur daha yağış halindeyken yer altına gitsin. Dünyada böyle bir şehir yok.” Dedi

Bir başka fotoğrafı gösteren Gürkan, “Vatandaş, ‘Burası meşhur Sadık Ahmet Caddesi'nin yan sokaklarından birisi, Yüksel Yeşil'in önüne giden sokak. 25 dakikadır buradayım, sandal hala gelmedi, ben böyle rezillik görmedim.’ Demiş. Burada kaç santimetre su var sizce? 3 ya da 4 santim su var, 'Sandal hala gelmedi.' yorumu yapılıyor. Bu arkadaşa bir sandal hediye edeceğim bakalım o suda nasıl yüzdürecek bu sandalı görelim.” Dedi.

Başka bir vatandaşın da “Alt yapısızlıktan ölmeye ramak kala bir gün” diye olan paylaşımı için de Gürkan, ”Su seviyesi kaldırımın altında ama ölmeye ramak kalmış” Dedi.

“EDİRNE’DE BÖYLE BİR FOTOĞRAF ÇEKEBİLMİŞ Mİ BİR KİŞİ?”

Aynı gün AK Parti Belediyelerinin yönettiği şehirlerden de fotoğrafları gösteren Gürkan, “Edirne’de bu günü kadar bir kişi böyle bir fotoğraf çekebilmiş midir? Bu İstanbul’dan bir fotoğraf. İstanbul müthiş ya hani Edirne’de böyle bir fotoğraf çekebilmiş mi bir kişi? Bu fotoğrafta Bursa’dan Edirne’de böyle bir fotoğraf çeken oldu mu?” Diye konuştu.

Gürkan, vatandaşların mağdur olacağı konuların da çözüme kavuşturulacağını söylerken, yerel seçimler olsa dahi altyapı çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.