KARAAĞAÇ 'SUSUZ'KALDI!

KARAAĞAÇ 'SUSUZ'KALDI!

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Eylül 2017 Cumartesi 09:45
KARAAĞAÇ 'SUSUZ'KALDI!

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Karaağaç’ta su kesintisi yaşandığını belirterek, “Meriç Nehri’nde DSİ tarafından yapılan nehir yatağı temizliği sırasında yatay sondaj ile geçen ve Karaağaç Mahallesi’ni besleyen 280 mm çaplı ana borunun patladığı tespit edildi” dedi.

               

                Tanrıkulu, su borusunun patlağının yaşandığı bölgede basın mensuplarına açıklamadalar da bulundu. Karaağaç Mahallesi’ne su verilemediğini ifade eden Tanrıkulu, “Karaağaç’ta bir su kesintisi vardı. Ekipler mahalledeki şebeke borularına baktılar ancak bir patlak veya arıza tespit edemediler. Bugün saat 14.00 itibariyle Meriç Nehri’nde DSİ tarafından yapılan nehir yatağı temizliği noktasında yatay sondaj ile geçen ve Karaağaç Mahallesi’ni besleyen 280 mm çaplı Restbet ana borunun patladığı tespit edildi. Şu an burada bir çalışma yapılıyor. Şu an vanalar kapatıldı. Karaağaç Mahallesi’ne su veremiyoruz. Bizim Karaağaç Mahallesi’nde bir su depomuz var. Buradan su basıyoruz ancak bu Karaağaç Mahallesi’nin yüzde yirmisini ancak besleyebiliyor. Başkanımızın talimatıyla tankerleri de gönderdik.  Depolara tankerlerle su depoluyoruz. Birkaç saat içerisinde patlayan boruyu ortaya çıkardığımız zaman borunun tamirini yapacağız” dedi.

                En kısa zamanda mahalleye su verileceğini anlatan Tanrıkulu, “ Daha önce 2007 yılında ana su boruları tarihi köprülerden borularla biz Karaağaç Mahallesi’ni besliyorduk. Fakat 2007 yılından sonra çıkan bir yönetmelikle nehrin altından yatay sondajla Karaağaç Mahallesi’ni beslemeye başladık. Bu nehir yatakları temizliğini yapan DSİ elemanları çalışanları muhtemelen borunun buradan geçtiğini bilmiyorlardı. Bize de bir şey sormadılar. Bu anlamda da borunun patladığını anladık. Patlayan borunun tamirini yapmak için ekiplerimiz çalışıyorlar. Bugün bunun tamiratını gerçekleştirdikten sonra 4-5 saat içerisinde Karaağaç Mahallesi’ne yeniden su vermeye başlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
KARAAĞAÇ SUSUZKALDI!
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.