KARAAĞAÇ’TA ATM KRİZİ!

Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde 1 tane ATM bulunması ve bu ATM’den de yalnızca ‘para çekme’ işleminin yapılabilmesi, vatandaşların işlemlerinin aksamasına neden oluyor. Mahalle halkı herhangi bir para yatırma işlemi için yaklaşık 4 kilometre mesafedeki Edirne Merkez’e gelerek; işlemini burada gerçekleştirmek zorunda kalıyor.

KARAAĞAÇ’TA ATM KRİZİ!

Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde 1 tane ATM bulunması ve bu ATM’den de yalnızca ‘para çekme’ işleminin yapılabilmesi, vatandaşların işlemlerinin aksamasına neden oluyor. Mahalle halkı herhangi bir para yatırma işlemi için yaklaşık 4 kilometre mesafedeki Edirne Merkez’e gelerek; işlemini burada gerçekleştirmek zorunda kalıyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Ekim 2019 Perşembe 06:36
KARAAĞAÇ’TA ATM KRİZİ!

Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde bulunan ATM’de para yatırma işlemi gerçekleştirilemiyor. Yalnızca ‘para çekme’ işleminin aktif olduğu ATM nedeniyle, para yatırma işlemi yapmak isteyen vatandaşlar mağdur oluyor. Özellikle acil bir para yatırma işlemi gerçekleştirmek istediklerinde büyük zorluklar yaşadıklarını belirten vatandaşlar, işlemlerini yaklaşık 4 kilometre mesafede bulunan Edirne Merkez’de yapmak zorunda kalıyor. Bunun yanı sıra mahallede ETUS kartı para yükleme noktası bulunmadığını belirten vatandaşlar, ETUS yetkililerinden bir nokta oluşturmasını talep ediyor.

KORKAN: “BÜYÜK BİR MAĞDURİYET SÖZ KONUSU”

Konuyla ilgili açıklama yapan Mahalle Muhtarı Agah Korkan, “Mahallemizde bulunan Trakya Üniversitesi’ne bağlı Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yaklaşık 400 öğrenci, öğrenim görüyor. Burada öğrenim gören öğrencilerin başlıca yaşadığı sorunlardan biri; mahallemizde ETUS kartına para yüklenebilecek bir nokta bulunmaması. Tabii öğrencilerin dışında her gün Edirne Merkez’e gitmek zorunda olan insanlar da bu konudan şikayetçi. Merkez’de para yüklemeyi unuttuklarında mahallemizde para yükleme şansları olmuyor. Bunun yanında en büyük sorunlarımızdan bir tanesi aslında ATM konusu. Mahallemizde muhtarlığımızın karşısında bulunan bir tane ATM var. Ancak bu ATM’den yalnızca para çekilebiliyor; para yatırılamıyor. Para yatırmak isteyen halkımız yaklaşık 4 kilometre mesafedeki Edirne Merkez’e gitmek zorunda kalıyor. Vatandaşlarımız hem zaman kaybından hem de Merkez’e gidip-gelmenin bir maliyeti olduğu için bu durumdan oldukça şikayetçi. Askerde çocuğu olan vatandaşlarımız, yaşlı ailesine para gönderen vatandaşlarımız var. Dolayısıyla acil bir durum olduğunda büyük bir mağduriyet söz konusu oluyor.” dedi.

ELBÜKEN: “ACİL DURUMLARDA NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRIYORUZ”

Mahalle sakinlerinden Cemile Elbüken ise, “Mahallemizde bulunan ATM’den yalnızca para çekebiliyoruz. Edirne Merkez’e gittiğimizde para yatırma işlemlerimizi halletmeye çalışıyoruz ama bazen acil bir durum oluyor; o noktada ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Biz mahallemize hem para çekme hem de para yatırma işlemlerimizi gerçekleştirebileceğimiz bir ATM konulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

ZURNA: “YETKİLİLER BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULMALI”

Bir diğer mahalle sakini Günay Zurna, “Mahallemizde bulunan ATM’de para çekebiliyoruz ama para yatıramıyoruz. Mahallemizdeki birçok vatandaş bu konudan şikayetçi. Herhangi bir para yatırma işlemi için kilometrelerce uzaklıktaki Edirne Merkez’e gitmek zorunda kalıyoruz. Yani hem cebimizden paramız çıkıyor hem de zaman kaybımız oluyor. Yetkililerden bir an önce bu konuya bir çözüm bulmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.