KARBON SALINIMI İÇİN YÜRÜDÜLER

Edirneliler, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Aracını bırak, yürü’ projesi çerçevesinde karbon salınımına dikkat çekmek için yürüdüler.

KARBON SALINIMI İÇİN YÜRÜDÜLER

Edirneliler, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Aracını bırak, yürü’ projesi çerçevesinde karbon salınımına dikkat çekmek için yürüdüler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Eylül 2018 Çarşamba 08:48
KARBON SALINIMI İÇİN YÜRÜDÜLER

AB’nin gerçekleştirdiği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) Ulusal Koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Edirne Belediyesi tarafından hareketli bir yaşam ile karbon salınımına dikkat çekmek için ‘Aracını bırak, yürü’ etkinliği düzenlendi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu’nun da katıldığı etkinlikte Edirneliler karbon salınımına dikkat çekmek için araçlarını bırakarak yürüyüş yaptı.

“AVRUPA’NIN EN OBEZ ÜLKESİ TÜRKİYE”

Yürüyüş öncesinde bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu Avrupa’nın en obez ülkesinin Türkiye olduğuna dikkat çekerek, “16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerimiz devam ediyor. Bu şehirde de yürüyerek işlerimize gidebileceğimizi ve birçok yere yürüyerek varabileceğimizi göstermek için etkinlikler yapıyoruz. Bu tür etkinlikleri ve halkımızla olan bu tür diyalogları arttırarak buranın daha çevreci ve daha az kirletilen bir şehir olmasını istiyoruz. Çünkü araçlardan çıkan karbonmonoksit gazı ve karbon seviyesinin artışı insan sağlığına çok zararlı. Betonlaşma zararı daha çok arttırıyor. Biz de yürüyerek daha sağlıklı olalım istiyoruz. Avrupa’nın en obez ülkesinin Türkiye olduğunu okudum. Ve çok üzüldüm. Edirne halkının böyle güzel bir şehirde yürümenin farkındalığını görmesini istiyoruz. O anlamda da biz istiyoruz ki Edirneliler hem toplu taşıma araçlarını kullansınlar, hem de yürüyerek işlerine ve yollarına devam etsinler.” Dedi.

Acar City Park’tan başlayan yürüyüş,  İbrahim Ay Caddesi, Ayçiçeği Heykeli, Ali Rıza Atatürk Caddesi, Atatürk ve İnönü Kavşağı, Muammer Aksoy Caddesi’nden Baca Güzergâhı boyunca devam ederek Mega Park’ta son buldu.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.