KARETTA’NIN YAŞAM MÜCADELESİ

Edirne’nin Enez ilçesi Saros körfezinde kıyıya vuran ve yaşam mücadelesi veren Karetta cinsi deniz kaplumbağası görenleri şaşırttı.

KARETTA’NIN YAŞAM MÜCADELESİ

Edirne’nin Enez ilçesi Saros körfezinde kıyıya vuran ve yaşam mücadelesi veren Karetta cinsi deniz kaplumbağası görenleri şaşırttı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Ağustos 2018 Cuma 09:01
KARETTA’NIN YAŞAM MÜCADELESİ

Edirne’nin Enez ilçesi Saros körfezinde kıyıya vuran Karetta cinsi kaplumbağa görenleri şaşırttı. Enez Altınkum sahilinde bulunan su sporları işletmecisi tarafından fark edilen Karetta Karetta deniz kaplumbağasını hareketsiz bir şekilde gören işletmeci durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ve kaplumbağa üzerinde ilk incelemesini yapan ekipler, kaplumbağanın başından çok sayıda darbe aldığını ve kafatası üst bölümlerinde çatlaklar oluştuğunu ve hayvanın yaşam savaşı verdiğini fark etti.

Konunun uzmanlarına iletilmesi için görüşme yapan ekipler daha sonra olay yerine Tarım il Müdürlüğü ekipleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı görevlileri çağırdı. İlk yapılan incelemede 30 yaşlarında ve 7-8 kg ağırlığında olan Karetta Karetta kaplumbağasının muhtemelen balıkçı ağlarına takıldığı ve çıkartılmak için hayvanın başına defalarca sert cisimle vurulmuş olabileceği tespit edildi. Kaplumbağanın yaşadığı ve ameliyat edilerek tedavi altına alınması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından uygun bir merkeze nakledileceği ve rehabilitasyon süreci sonrasında uygun olması durumunda denizlere tekrar salınacağı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken Karetta Karetta adı verilen bu canlıların nesli tükenmekte olan canlılar olduğu ve koruma altına alındığı biliniyor.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.