“MÜZİK EVRENSELDİR BEETHOVEN DA ÖYLE!”

Trakya Üniversitesi organizasyonu ile online olarak gerçekleştirilen 250’nci Doğum Gününde Ludwig van Beethoven Sempozyumunda konuşan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, “Beethoven yüzyılları aşan düşünce ve eserleriyle Dünyanın bundan sonraki asırlarında da yer alacak bir isimdir. Müzik evrenseldir, Beethoven de öyle.” ifadelerini kullandı.

“MÜZİK EVRENSELDİR BEETHOVEN DA ÖYLE!”

Trakya Üniversitesi organizasyonu ile online olarak gerçekleştirilen 250’nci Doğum Gününde Ludwig van Beethoven Sempozyumunda konuşan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, “Beethoven yüzyılları aşan düşünce ve eserleriyle Dünyanın bundan sonraki asırlarında da yer alacak bir isimdir. Müzik evrenseldir, Beethoven de öyle.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Aralık 2020 Cuma 06:03
“MÜZİK EVRENSELDİR BEETHOVEN DA ÖYLE!”

Ünlü Besteci Ludwig van Beethoven’ın 250’nci doğum günü nedeniyle Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde online sempozyum gerçekleştirildi. Çok sayıda sanatçı ve bilim insanının fikirlerini sunduğu sempozyumun moderatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Sela Can Dökmeci yaparken; sempozyumun açılış konuşmasını yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın yaptığı etkinliklerle gurur duyduklarını ifade etti. Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer ise, Beethoven’ın çok önemli bir sanatçı olduğunu ve asırlar boyunca anılacağını belirtti.

TABAKOĞLU: “ÜNİVERSİTEMİZİN GÖZBEBEĞİ FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR”

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, üniversitemizin gözbebeği faaliyetlerine devam ediyor. Sadece bölgemizin değil, hem uluslar arası alanlarda Balkanlarda hem de ülkemizde pek çok önemli projeye imza attılar. Sosyal sorumluluk projeleri, pek çok farklı faaliyetler… Bizim görünürlüğümüzü, evrenselliğimizi temsil eden konservatuvarımızla gurur duyuyoruz. Yine çok önemli bir etkinlikle karşınızdayız. Beethoven’in 250’nci yaş günü nedeniyle çok önemli bir etkinlikte görüşler paylaşılacak.” dedi.

ZAFER: “DÜNYANIN BUNDAN SONRAKİ ASIRLARINDA DA YER ALACAKTIR”         

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer ise sempozyumda yaptığı konuşmada, “Trakya Üniversitesi, uluslar arası bilimsel değerleri benimseyen, analitik düşünen, özgüveni yüksek, girişimci bireyler yetiştirmek, bilimsel araştırmalar ve ürettiği hizmetlerle toplumsal fayda sağlamak olan bir misyona sahiptir. Bunun temeli de, hem kendi özdeğerlerini muhafaza edip kültürünü geliştirmeyi hem de uluslar arası anlamda yeni fikirlere ve buluşlara açık olmayı gerektirir. Cumhuriyet’in başkenti Ankara’daki ilk kurulan kurumun, binası ilk yapılan okulun Müzik-i Muallim Mektebi olması da bu misyonun temelinde yer alır. Müzik bir kültürdür ve bir sanatçıdan müziğe doğru bir açıyla gösterilen önemin bir ülkenin, bir toplumun kaderini nasıl değiştirdiğini Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti örneğini gördük. Üniversitemizin bünyesinde Devlet Konservatuvarı var, Senfoni Orkestrası var, birçok sanatsal topluluk var. Balkanlar başta olmak üzere uluslar arası alanda temsil görevi üstlenen çok değerli öğretim kadrosuna ve öğrencilerine sahip olmanın gururunu taşıyoruz. Trakya Üniversitesi bünyesinde, sanatçıların müzikle ifade ettikleri sözleri dikkatle takip ediliyor, Dünya çapında ünlü ve büyük bir besteci olan Beethoven’ın 250’nci doğum yılını kutlamak ülkemizdeki anlamını bu etkinlik ile hatırlamak ve onun önemini anlatmak niyetiyle yola çıktığımızda da bu konuda olumlu tepkiler aldık. Yaptığımız işin doğruluğuna inandık. Bu vesileyle çok değerli ve gurur duyduğumuz sanatçılarımızla, saygıdeğer bilim insanlarımızla bir araya gelecek olmak da bizi çok mutlu ediyor. Umuyoruz ki salgın bittiğinde onlarla yüzyüze de bir araya gelecek; hem Edirne’de hem ülkemizin çeşitli şehirlerinde hem de sınırlarımızın dışında bir arada olacağız. Onlara bizleri kırmayarak davetimizi kabul ettikleri için en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Benim için bu etkinliğe ev sahipliği yapan bir üniversitenin yöneticisi olmak, bünyesinde çalışan bir keman sanatçısı olmak büyük bir şeref ve onurdur. Covid-19 bize bir süre daha önlem aldırsa da eminiz ki bugünlerde geçecek. Biz sanatçılar müzikten, Beethoven gibi büyük bestecilerin eserlerinden güç alıyoruz.  Bu inancımızı, bu motivasyonumuzu her zaman olduğu gibi ülkemiz insanına aktarmak istiyoruz. Alman Besteci Beethoven’ın doğumu 250 yıl önce 17 Aralık 1770’de kayıt altına alınmış, biz de sempozyumu büyük bestecinin hangi gün doğduğuna göre değil, kayıt altına alındığı güne göre düzenliyoruz. O, yüzyılları aşan düşünce ve eserleriyle Dünyanın bundan sonraki asırlarında da yer alacak bir isimdir. Onun yaşadığı döneme ve figürlere dair verdiği tepkilerin kendine has gücü, bugün onu anlama çabamızın kaynağıdır. Müzik evrenseldir, Beethoven de öyle.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.