KAYIKÇI KAVGASI DEĞİL YENİ NESİL SİYASET!

Yeni İl Binasında partisinin Edirne’deki Kurucu Heyeti ile beraber basın toplantısı düzenleyen DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Kerem Arda, siyasete yeni bir boyut getireceklerini belirterek, “Biz burada toplanıp ‘kayıkçı kavgası’ yapmak istemiyoruz. Biz burada oturup o öyle demiş, bunu niye kapamışlar konusundan değil biz burada politika üreteceğiz. Seminerler düzenleyeceğiz. Bu binada yeni nesil bir siyaset olacak.” ifadelerini kullandı.

KAYIKÇI KAVGASI DEĞİL YENİ NESİL SİYASET!

Yeni İl Binasında partisinin Edirne’deki Kurucu Heyeti ile beraber basın toplantısı düzenleyen DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Kerem Arda, siyasete yeni bir boyut getireceklerini belirterek, “Biz burada toplanıp ‘kayıkçı kavgası’ yapmak istemiyoruz. Biz burada oturup o öyle demiş, bunu niye kapamışlar konusundan değil biz burada politika üreteceğiz. Seminerler düzenleyeceğiz. Bu binada yeni nesil bir siyaset olacak.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Ekim 2020 Cuma 08:23
KAYIKÇI KAVGASI DEĞİL  YENİ NESİL SİYASET!

DEVA Partisi Edirne İl Başkanı ve Kurucu Heyeti, tüm hazırlıklarını tamamladıkları DEVA Partisi Edirne İl Başkanlığında dün basın toplantısı düzenledi. Yaklaşık 3 ayda binanın tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen İl Başkanı Kerem Arda, yeni nesil siyaset yapacaklarının da altını çizdi. Arda, 27 Ekim Salı Günü Genel Başkan Ali Babacan’ın da katılımıyla İl Kongresini gerçekleştireceklerini ifade ederken; Kurucu Heyeti’nde bulunan Egemen Aydın, Erhan Tosunoğlu, 21 yaşındaki Enes Bulut ve aynı zamanda Merkez İlçe Başkanı Gürkan Kılıççıgil’de DEVA Partisi’nde siyaset yapacakları için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını söylediler.

“İL BİNASINDA EKSİĞİMİZ KALMADI”

DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Kerem Arda, İl Binası için yaklaşık 3 aydır çalıştıklarını belirterek, “Yaklaşık 3 ayı geride bıraktığımız bu süreçte bayağı mesafe kat ettik. Öncelikle bu binayı ayağa kaldırdık. Burası neredeyse 15 senedir içinde yaşam olmayan, iyi durumda olmayan bir binaydı. Bu binayı hem Edirne siyasetine hem de Edirnelilere kazandırdık. Önümüzdeki süreçte de göreceksiniz ki bu bina sadece DEVA Partisi’ne ait olmayacak. Binanın üst katındaki oda Kerem Arda’nın değil, alt kattaki oda Gürkan Kılıççıgil’in değil; Bizler sadece buraya vekalet eden, belli aşamalarda bulunacak insanlarız. En önemlisi de bu binayı Edirne’ye kazandırmış bulunuyoruz. Çok güzel, fonksiyonel bir yapıda oldu. Yeni kurulan bir partinin İl Başkanlığı gibi düşünmedik. Bir iktidar partisinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde planlama yaptık. Konumuna çok önem verdim. Özellikle burayı istedim. Çok daha kolay imkanlarımız vardı. Çok daha kolay İl Başkanlığı binası tahsis etmemiz bizim için maddi, manevi daha masrafsız olabilirdi ama siyasete atıldığım ilk günden beri siyasi parti binalarının merkezde olması gerektiğini, insanlarla şehrin kalbinde olup her yere yürüme mesafesinde olması gerektiğini inandım. Bu sebeple de burada karar kıldık. 3 aylık bir binada şu anda neredeyse hiçbir eksiğimiz kalmadı diyebiliriz. Aynı zamanda bu binayı sadece DEVA Partisi etkinlikleri için değil, önümüzdeki süreçte de göreceksiniz Edirne yeni bir siyaset anlayışıyla tanışacak. 3 aydır demeçlerimde bunu söylüyorum. Yaptığım çalışmalarla herkese iletmeye çalışıyorum. Edirne yeni nesil bir siyaset anlayışıyla tanışacak. Bu binada strateji masaları kurulacak. Binamızda yaklaşık 6 tane toplantı masamız var. Bir akademisyen de gelip ekonomi konusunda seminer verebilir. Yeter ki cesaret etsin. Bir sanat tarihi uzmanı da gelip seminer verebilir. Bedelsiz bir şekilde bütün Edirnelilerin hizmetine sunmayı düşünüyoruz.” dedi.

“KONGREYE EN HIZLI HAZIRLANAN 10’UNCU ŞEHİRİZ”

Çok hızlı bir şekilde örgütlendiklerini belirten Arda, “8 Temmuz’da başlayan süreçten sonra yeni kurulan bir parti olarak seçime girme yeterliliğini sağlamamız gerekti. Açıkçası bunun için de siyasi partiler yasasının gerektirdiği öncelikler var. Kimi kısmı prosedür olarak kimi kısmı aktif olarak sahada gerçekleştiriliyor. Bürokratik işlemler var. Ufak tefek yaşadığımız zorluklar oldu. Kolay hallettiğimiz işler oldu. 27 Ekim 2020 Salı günü DEVA Partisi Edirne’de İl Kongresi’ni Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın katılımıyla Edirne’deki bir restoranda gerçekleştireceğiz. Türkiye’deki 81 vilayetten İl Kongresi’ni gerçekleştirebilen ve en hızlı hazırlanan 10’uncu şehir olacağız. Bizden çok önce atamaları yapılanlar vardı. Ona rağmen biz çok hızlı bir şekilde örgütlendik. Daha önceki tecrübelerimizi aktardık. Kurucu Heyeti’nin, gönüllülerin heyecanını buna dahil ettik ve buna hazır olduk. Sayın Genel Başkanımız aynı zamanda Salı günü binamızın açılışını yapacak. Ardından kongremizi yapacağız. Sonrasında ciddi, geniş kapsamlı esnaf ziyaretimiz olacak. Mahalle ziyaretimiz olacak. Selimiye Camii’ne de bir ziyaretimiz olacak. Genel Başkan Yardımcımızla programımızı tamamlarken dedi ki ‘Genel Başkanımız sivil toplum kuruluşlarıyla veya ticaret odalarıyla görüşme istiyor.’ Ben de dedim ki ‘Evet, biz bir akşam yemeği planlıyoruz ama ben basın mensuplarını ve teşkilatı istiyorum.’ Hem basın mensuplarımızla Genel Başkanımız yemek yemiş olur hem toplantının sonunda basın mensupları soru sorabilir, fikirlerini daha net alabilir. Ben açıkçası basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Yüzde 90 oranında Edirne basını bize destek oldu. Diğer illerde olmadığı kadar Edirne basını bize destek oldu. Destekten kastım sesimizi duyurmamıza vesile oldular.” ifadelerini kullandı.

“YÖNETİM KURULUMUZDA HER KESİMDEN İNSAN VAR”

Her kesimden insanın Yönetim Kurulunda bulunduğunu belirten Arda, “Benim ve buradaki arkadaşlarımın çıktıkları bu yola herkesin çıkması mümkün değil. Bu yola ancak kendine çok güvenen insanlar çıkabilir. Altını çizerek söylemek istiyorum. Burada masanın etrafındaki insanlar ve Salı günü açıklanacak olan İl Yönetim Kurulu’ndaki herkes tertemiz. İçlerinde bir tane devlet ihalesiyle nemalanan yok. İçlerinde bir tane terör örgütüyle ufacık teması olan yok. İçlerinde kesinlikle ahlaki bir zaafı olan hiç kimse yok. Bu konuda özellikle çok hassasiyet gösterdik. En önemlisi de dürüstlük. Yönetimleri yaparken iki tane kriter koyduk. İyi insan olsun, işinde iyi olsun. Başka bir kriterimiz olmadı. Herhangi bir siyasi partiden bize gelebilirler. Açıkladığımız Yönetim Kurulu’nda toplumun her kesiminden insan var. Profesör doktor da çiftçi de esnaf da var. Her kesimden insan var. Eminim ki Edirne kamuoyu çok etkilenecek. Bu yüzden çıktığımız yol uzun ve zorluydu. Aynı zamanda içinde kolaylıklar da vardı. Benim bu görevi kabul etmeden önce 1,5 aylık bir düşünme sürem oldu. Çok kolay kabul etmedim. Bunun sebebi de kendimi ağırdan satmak değil. ‘Ben bu görevi layıkıyla yapabilir miyim, ben buna hazır mıyım?’ diye düşündüm. En sonunda kabul ettim. Kabul ettikten sonra müthiş bir huzur buldum. Yaklaşık 3 aydır 4-5 saat uyudum. Her gece çok yorgun yattım, sabah dinlenmiş kalktım. Güzel şeyler yapabilmek, haklı olabilmek müthiş bir duygu. Belki bazı şeyler çok güçlü gözüküyor olabilir. Ben ne zaman ki şu yola çıktım şunu gördüm. Haklı olmanın müthiş bir gücü var. Haklıysanız herkes sizi dinliyor. Herkese sesiniz gidiyor. İster basın yoluyla sesiniz kesilmeye çalışılsın ister başka bir şekilde. Ben insanların kulağına fısıldadım. Onlar da birbirlerinin kulağına fısıldadı. Benim sesimi duyurmak için 35 tane televizyona, 70 tane gazeteye 140 tane internet sitesine ihtiyacım yok. Biz bu binadan fısıldayacağız. Yalnızca kendi derdimizi anlatacağız. Önce Edirne’miz sonra ülkemiz için konuşacağız. Beni birçok kişi tanıyor. Her soruya her eleştiriye açığım. Şu anda 37 yaşındayım. Önümüzdeki günlerde de Edirne ve Trakya siyaseti için elimden geleni yapmak için bir hazırlığım var.” şeklinde konuştu.

“1 GÖNÜLLÜ 5 İKNA EDİLMİŞ İNSANA BEDELMİŞ”

Yeni nesil siyaset yapacaklarını ifade eden Arda, “Biz burada toplanıp ‘kayıkçı kavgası’ yapmak istemiyoruz. Biz burada oturup o öyle demiş, bunu niye kapamışlar konusundan değil biz burada politika üreteceğiz. Seminerler düzenleyeceğiz. Bu binada yeni nesil bir siyaset olacak. Tüm yönetim kurulu üyelerimizin daha önce siyasi geçmişleri yok. Biz de zaten bu heyeti oluştururken öyle olsun istedik. Benim daha önceden siyasi tecrübem var. Ama ben de siyasetin yarısını yeniden burada öğrendim. Belki sonrasında tamamını yeniden öğrenmiş olacağım. İktidar partisindeyken siyaset yapmakla muhalefet partide siyaset yapmak farklıymış. Özellikle bizim gibi yeni kurulan ve başlangıçta anlamsız yere ötekileştirilmeye çalışılan bir siyasi partide siyaset yapmak çok daha farklıymış. Çok da güzel yanları var. Mesela ben burada bununla yüzleştim. Bir gönüllü, 5 tane ikna edilmiş adama bedelmiş. Biz buradaki 5 kişiyle ilk üç haftada 25 kişilik iş yaptık. Gönüllülük kavramı apayrı bir şey. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Haklarını ödeyemem. Bundan sonraki zamanda da hem Edirne hem Türkiye siyaseti için her biri tek tek çok kıymetli insanlar olacaklar. Aldıkları eğitimleri tamamladıktan sonra bütün birikimlerimizi ülkemiz ve şehrimiz için kullanmak istiyoruz.” dedi.

İl Başkanı Arda’nın konuşmasının ardından Kurucu Heyeti’nde bulunan 21 yaşındaki Enes Bulut, aynı zamanda Merkez İlçe Başkanı olan Gürkan Kılıççıgil, Egemen Aydın ve Erhan Tosunoğlu da açıklamalar yaptı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.