KENDİ GÜNLERİNDE DOYASIYA GEZDİLER

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Edirne Huzurevi sakinleri Edirne Belediyesi’ne balı ETUS’un panoramik şehir turu otobüsüyle, şehir turu yaparak keyifli vakit geçirdiler.

KENDİ GÜNLERİNDE DOYASIYA GEZDİLER

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Edirne Huzurevi sakinleri Edirne Belediyesi’ne balı ETUS’un panoramik şehir turu otobüsüyle, şehir turu yaparak keyifli vakit geçirdiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Ekim 2018 Salı 08:08
KENDİ GÜNLERİNDE DOYASIYA GEZDİLER

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Edirne Huzurevi sakinleri Edirne Belediyesi’ne balı ETUS’un panoramik şehir turu otobüsüyle, şehir turu yaparak keyifli vakit geçirdiler. Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Edirne Huzurevi’nde kalan vatandaşlar, Edirne Belediyesi’nin Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla tahsis ettiği panoramik şehir turu otobüsüyle Edirne’nin tarihi ve kültürel yerlerini gezdiler. Düzenlenen etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını belirten huzurevi sakinleri, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundular.

Günün anlam ve önemini belirten bir açıklama yapan Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş da, Bizim geleneklerimizde; yaşlılara hürmet, sevgi, hizmet vardır. Bu geleneğin sürdürülmesi hem aile bağlarımızın hem de toplumsal dokumuzun korunması bakımından hayati bir önem taşımaktadır. Bir toplumun hafızası olarak gelenek ve göreneklerin, milli ve manevi değerlerini kuşaktan kuşağa aktaran yaşlılarımızın karşılaştığı sorunların en aza indirilmesi ve sorunların çözüme kavuşturulması, toplumsal dayanışmanın en önemli göstergelerinden biridir. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş büyüklerimizin, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde, ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakımlarını sağlamak Bakanlığımızın öncelikleri arasındadır. Yaşlılarımızın öncelikle ailelerinin yanında aile sıcaklığında yaşamaları, bunun mümkün olmaması halinde ise aile sıcaklığının kuruluş ortamında sağlanması öncelikli hedefimizdir. Amacımız toplumsal değer yargılarımız arasında yer alan yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde sosyal hizmet alanlarına taşımaktır. Yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini arttırmaya yönelik çalışmalar Devletimizce desteklenmekte ve sürdürülmektedir. Devletimizin sağladığı imkânlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak öncelikli hedefimizdir. En verimli çağlarını ülkesine, milletine hizmetle geçirmiş bütün değerli büyüklerimizin “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” nü kutluyor, kendilerine sağlıklı uzun ömürler diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.” Diye konuştu.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.