KEPİRTEPE MEZUNLARI  BİR ARAYA GELDİ

32.Kepirtepeliler  Günü nedeniyle okul mezunları  Lüleburgaz Kepirtepe Anadolu lisesinde bir araya geldi.

KEPİRTEPE MEZUNLARI  BİR ARAYA GELDİ

32.Kepirtepeliler  Günü nedeniyle okul mezunları  Lüleburgaz Kepirtepe Anadolu lisesinde bir araya geldi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Haziran 2022 Çarşamba 06:00
KEPİRTEPE MEZUNLARI  BİR ARAYA GELDİ

Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından Kepirtepe Marşı ve Ziraat Marşı söylendi.

Marşların ardından okul Müdürü  Halil İbrahim Toklu ve  KEV Başkanı  mezunlar adına konuşma yaptı. 75 .yıl mezunları adına  Osman Dindar plaket sundu.Osman Dindar’ın amca oğulları Şinasi ve Musa  Dindar’da aynı okul mezunları arasında yer aldı.   

Okul mezunlarından İzzet Hongur 50.yıl mezunlarına plaket verdi. 15 yıl ve daha sonraki yıllarda mezun olanlara da plaket sunuldu.Ardından Kepirtepe koşusu yapıldı ve başarılı olanlara madalyaları verildi. Öğle yemeği sonrası müzik dinletisi gerçekleşti.

Kepirtepe müzesi girişinde  okul armalı ürünler sergilendi.Kepirtepe ilk öğretmen okulundan 1947 mezunu olarak 75 öğretmen bulunuyor.

Kepirtepe Vakfı Başkanı Selahattin Gül burada yaptığı konuşmada iki yıldan bu yana covid nedeniyle bir araya gelemediklerini belirterek "Yan yana onlar” sloganı ile yine bir aradayız.Bize bu imkanı tanıyanlara teşekkür ediyorum.Sizlere Kepirtepe Eğitim Vakfı hakkında bilgi vermek istiyorum Kepirtepe 1937 yılından bu yana Trakya’nın eğitim  kültür meşalesidir, bizlere aktarılan kültür mirasıdır.Bu sadece Kepirtepe’ye değil Tüm Trakya’ya aittir. 75 yıldan bu yana kültürümüzü yaşatıyoruz:Bu konuda bizlere Trakya’daki yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları destek verdi.Bu destek sonucu  Köy Enstitüsü binamızın yeniden canlandırılması konusunda projeler geliştiriyoruz.Kepirtepe birçok bilim insanı  şair ve yazar yetiştirdi.Yüzlerce mezunumuz  okulumuzun  vakfı kurup bize devretti.Arşiv niteliğindeki eserleri  ortaya çıkarıyoruz..Bunu  için bir kütüphane kurduk” dedi.

VAKIF 26  YIL ÖNCE KURULDU

Daha sonra vakıf konusunda bilgi veren başkanı Gül “Bugüne kadar 12 binden fazla öğrenci ile bir araya gelip camiamızı güçlendirmeyi amaçlıyoruz.Bu alanda Kepirtepe Anadolu Lisesi ile iş birliğimiz devam ediyor. Bu yıl da kurs faaliyetlerimiz devam ediyor .20 öğrenciye 9 ay boyunca burs sağladık.Dersliklerin yenilenmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Köy Enstitüsü binamızın restore edilerek yeniden hayat bulmasını hedefliyoruz..Bu çalışmayı Kırklareli valiliği ile birlikte yürütülüyor. Eski binaları restorasyonu için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.