KEPİRTEPE’LİLER GEÇMİŞTEN GELECEĞE KOŞUYOR

Kepirtepe Köy Enstitüsü mezunlarının her sene  organize ettiği “Geçmişten Geleceğe,Bilimin  Işığı Koşusu”  Edirne Karaağaç Mahallesi’nden başladı.

KEPİRTEPE’LİLER GEÇMİŞTEN GELECEĞE KOŞUYOR

Kepirtepe Köy Enstitüsü mezunlarının her sene  organize ettiği “Geçmişten Geleceğe,Bilimin  Işığı Koşusu”  Edirne Karaağaç Mahallesi’nden başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Mayıs 2018 Pazartesi 09:17
KEPİRTEPE’LİLER GEÇMİŞTEN GELECEĞE KOŞUYOR

Lüleburgaz Kepirtepe’de 13 Mayıs günü son bulacak olan koşuya Kepirtepe mezunları  10 koşucu ile 3 misafir koşucu olarak katıldı. Koşudan önce düzenlenen törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kepirtepe mezunları ve öğretmenleri katıldı.

Konuyla ilgili olarak Kepirtepeliler Eğitim Vakfı Edirne temsilcisi Hasan Çevik, “ Kepirtepeliler Eğitim Vakfı 1995 yılında, Kepirtepe mezunu arkadaşlarımızın girişimleriyle kuruldu. Ana sözleşmesi hazırlandı ve 1996 yılında resmi gazetede tescili yayınlanarak faaliyete geçti. Biz Kepirtepeliler Eğitim Vakfı olarak öncelikle  Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı Kepirtepe mezunu, Kepirtepe’de 1 gün bile öğretmenlik yapmış,öğrencilik, memurluk işçilik yapmış herkesi kucaklamaya ve köy enstitülerinden gelen Cumhuriyet’in  aydınlanma devrimlerine bağlı ilişkilerde her kurum ve kuruluşla birlikte çalışmayı prensip edinmiş bir vakıfız. Vakıflar genelde büyük mal varlıkları üzerine kurulur, belli ekonomik değerleri idare ederler. Bizim en büyük ekonomik zenginliğimiz 1938 yılında burada tohumu atılan Kepirtepe Köy Enstitüsü’nün devamı ve Kepirtepelilerdir. İnsan ve düşünce en büyük varlığımız. Bu zenginlik üzerine 28 yıldır Kepirtepeliler gününü okulumuzda düzenliyoruz. Bu etkinlik çerçevesinde geçen yıl ve bu yıl Kepirtepeli atletlerin katıldığı “Kepirtepeliler Koşusu’nu” yapıyoruz. Başlangıçtan, yani Kepirtepe’nin kurulduğu bu askeri bölgenin bulunduğu yerden okulumuzun bulunduğu yere kadar yaklaşık 85 km koşuyorlar. Bu etkinlik yarın Kepirtepeliler Günü ile devam edecek. Düzenlenen bu güne, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden en çok da Trakya’dan çok sayıda arkadaşımız katılıyor. Yarın farklı bir şekilde Kepirtepe’nin kuruluşunun 80. yılına özgü Lüleburgaz Ertuğrul Köy Cumhuriyet kadınları korosu ve İstanbul’dan bir müzik korosu katılıyor. 50.yıl,40.yıl,25.yıl ve 15.yıl mezunlarına, mezuniyet yıllarına göre plaketlerini veriyoruz. Böylelikle anılar tazeleniyor. Belli programlar yapılıyor ve bu şekilde devam ediyoruz.”dedi.

Bunun yanı sıra düzenlenen etkinliği 1948 yılı mezunu 95 yaşındaki Hamdi amcanın da katılımı ortamı renklendirdi. Hamdi amca Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ a geldiği için teşekkürlerini sundu. Ardından sembolik olarak Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kepirtepeli atletler ve Hamdi amca kurdeleyi kesti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: “Yolunuz açık olsun.”diyerek atletlere başarılar diledi. Tören sonrasında atletler Lüleburgaz’a doğru yaklaşık 85 km’lik yolu koşmaya başladılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.