KEŞAN BELEDİYESİ VE SARDOS İŞBİRLİĞİNDE “KEŞAN 100. YILDA, ZAFER YOLUNDA” PROJESİ…

Keşan Belediyesi ile Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS)işbirliğindeBüyük Taarruz Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla “Keşan 100. Yılda, Zafer Yolunda” projesini hayata geçiriyor.

KEŞAN BELEDİYESİ VE SARDOS İŞBİRLİĞİNDE “KEŞAN 100. YILDA, ZAFER YOLUNDA” PROJESİ…

Keşan Belediyesi ile Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS)işbirliğindeBüyük Taarruz Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla “Keşan 100. Yılda, Zafer Yolunda” projesini hayata geçiriyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Temmuz 2022 Cumartesi 06:00
KEŞAN BELEDİYESİ VE SARDOS İŞBİRLİĞİNDE  “KEŞAN 100. YILDA, ZAFER YOLUNDA” PROJESİ…

Proje kapsamında Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla farkındalık yaratmak amacıyla 9 kişi 9 gün pedal çevirerek, Akşehir Batı Cephesi Karargahı’ndan alacakları Türk Bayrağı’nı bisikletlerile cephedeki birliklerin izini takip ederek, anıt ve şehitliklerin ziyaret edilmesinin ardından, 9 Eylül'de İzmir Valiliği’ne teslim edecek.

Konuyla ilgili olarak SARDOS Başkanı Faruk Eker ile topluluk üyeleri Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nu ziyaret etti.

“TARİHİ VE MİLLİ DEĞERLERİMİZE SIKI SIKIYA SAHİP ÇIKILMASI GEREĞİNİN MESAJINI VERMELİYİZ”

Ziyarette konuşan Eker, “SARDOS olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar milletimizin temel taşları olan tarihi, milli ve özdeğerlerimizi her zaman önemsedik. Bu değerlerin yıldönümlerinde gerek anma gerekse kutlama programlarının hep içinde olmaya çalıştık.2015 yılında Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla, ‘100. Yılda Atamızın Yolunda, Abideden Anıtkabir’e’projesi ile Abideden aldığımız şehit kanları ile sulanmış toprağımızı Anıtkabir'e götürdük. 2019'da Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılında ‘Ata’nın Doğduğu Yerden, Vatanın Doğduğu Yere 1453 km’projesiyle Selanik Başkonsolosumuzdan aldığımız bayrak ve Ata'mızın evinden aldığımız toprağı bisikletlerimizle Samsun'a götürdük.Bu yıl da SARDOS olarak yine Keşan Belediyemiz iş birliğinde, Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yılı anısına ‘Keşan 100. Yılda Zafer Yolunda’projemiz kapsamında bir tur gerçekleştireceğiz. Amacımız Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919 tarihinde yakılan istiklal ateşinin nihai sonucu olan Büyük Taarruz Zaferinin 100 yılı dolayısıyla farkındalık yaratıp, bu günlere nereden ve nasıl zorluklarla geldiğimizin sorgulanması, tarihi ve milli değerlerimize sıkı sıkıya sahip çıkılması gereğinin mesajını vermek. Bu sebeple Büyük Taarruz zaferinin mutfağı Akşehir Batı Cephesi Karargahından alacağımız bayrağımızı bisikletlerimiz ile cephedeki birliklerimizin izini takip ederek, anıt ve şehitlikleri ziyaret ederek 9 kişi ile, 9 gün pedal çevirip 9 Eylül'de İzmir valimize teslim etmek. 100 yıl önce olduğu gibi bugün de taşıyacağınız ay yıldızlı al bayrağımızın Alsancak'ta göndere çekilmesini sağlamaktır. Bu uğurda canını veren, kanını döken tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle yad ediyoruz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti.” dedi.

“SAHİP OLDUĞUMUZ TARİHİ VE MİLLİ DEĞERLERE SIKI SIKIYA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREK”

Daha sonra konuşan Helvacıoğlu ise projenin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da yakılan istiklal ateşinin ebedi sonucu olan Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Bugünlere nereden ve ne zorluklarla geldiğimizin sorgulanması ve sahip olduğumuz tarihi ve milli değerlere sıkı sıkıya sahip çıkmamız gerek. Bu düşüncelerle SARDOS ile işbirliğinde ‘Keşan 100. Yılda, Zafer Yolunda’ projemizi hazırladık. Hedefimiz Akşehir Batı Cephesi Karargahı’ndan alacağımız şanlı bayrağımızı 9 bisikletçimiz ile 9 günde, 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluş gününden İzmir Valimize teslim etmek. Proje kapsamında toplamda 650 kilometre mesafe bisiklet ile kat edilecek.”

Haber Merkezi

           

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.