“KEŞAN, EDİRNE’NİN RENGİNİ MAVİYE DÖNÜŞTÜRECEK”

Keşan’daki vaka sayılarının Edirne’nin rengini kırmızı yapmaya yetecek kadar yüksek olduğunu belirten Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, söz konusu durum nedeniyle adeta bir seferberlik başlattıklarını ve ilçede tedbirleri en üst seviyeye çıkardıklarını söyleyerek, “Alınan tedbirlere Keşan halkımızın da hassasiyet göstereceğine inanıyorum. Keşan, Edirne’nin kırmızısını maviye veya sarıya dönüştürecek. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” ifadelerini kullandı.

“KEŞAN, EDİRNE’NİN RENGİNİ MAVİYE DÖNÜŞTÜRECEK”

Keşan’daki vaka sayılarının Edirne’nin rengini kırmızı yapmaya yetecek kadar yüksek olduğunu belirten Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, söz konusu durum nedeniyle adeta bir seferberlik başlattıklarını ve ilçede tedbirleri en üst seviyeye çıkardıklarını söyleyerek, “Alınan tedbirlere Keşan halkımızın da hassasiyet göstereceğine inanıyorum. Keşan, Edirne’nin kırmızısını maviye veya sarıya dönüştürecek. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Mart 2021 Perşembe 06:02
“KEŞAN, EDİRNE’NİN RENGİNİ MAVİYE DÖNÜŞTÜRECEK”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ilçedeki korona virüs vakaları ve alınan tedbirlerle ilgili basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta vaka sayılarının oldukça yüksek olduğunu söyleyen Helvacıoğlu, bazı bölgelerde karantina ve işletme kapatmaları uyguladıklarını belirtti. Tedbirleri en üst seviyeye çıkardıklarını vurgulayan Helvacıoğlu, Keşan halkının tedbirlere hassasiyet göstereceğine ve Edirne’nin renginin kısa süre içerisinde değişeceğine inandığını da ifade etti.

“KEŞAN’IN VAKALARI EDİRNE’Yİ KIRMIZI YAPMAYA YETECEK KADAR YÜKSEKTİ”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Keşan’da tedbirleri olağanüstü arttırdık. Bölgesel karantinalarımız ve mahalle karantinaları oluyor. İşletme kapatmalarına kadar sıkı önlemler alınıyor. Sokağa çıkma yasağı yok ama gönüllü karantinada geçtiğimiz hafta sonu vatandaşlarımız ve halkımız kurallara uydu. Ben öncelikle halkımıza teşekkür ederim. Keşan’ın vakaları Edirne’yi kırmızı yapmaya yetecek derecede yüksekti. Ama bugünlerde alınan tedbirler inşallah önümüzdeki yakın süreçte Edirne’nin de rengini değiştirecek. Keşan halkının tedbirlere duyarlı olmasından dolayı memnuniyet duruyoruz. Valimizin, Kaymakamımızın ve tüm ilgili kurumların olağanüstü bir çabası var. Ama bu çaba sadece bizlerle olmayacak. Halkımızın maske, mesafe ve hijyen konusunda tedbirleri işe yarayacak.” dedi.

“AÇILMA BEKLERKEN, PAZAR YERLERİNİ BİLE KAPATTIK”

Esnafların açılmasını beklerken Pazar yerlerini bile kapattıklarını belirten Helvacıoğlu, “Valimizin bir ifadesi vardı Keşan’da yangın var diye. Gerçekten bu yangını söndürecek olan bizler değiliz. Bir belediye başkanı olarak Keşan’da elimden gelse de virüsü yok etsem. Öyle bir gücüm olmadığını hepiniz biliyorsunuz. O yüzden Keşan halkına güveniyoruz. Keşan halkı, Keşan’daki vakaları bu seviyeye getirdiyse kaldırmasını da bilir. Benim inancım şudur ki; önümüzdeki süreçte Keşan’ın renginin olumlu seviyeye ineceğine, mavi ya da sarıya kadar etkili olacağına inanıyorum. Göreceksiniz, Keşan bunu başaracak. Esnafımız zor durumda. Biz esnafların açılmasını beklerken, Pazar yerlerimizi bile kapattık. Olağanüstü tedbirler almaya başladık. Keşan pazarı, hayvan pazarı, halk pazarı kapalı; sadece semt pazarlarımız açık. Bu konuda önlemler sürüyor. Başarıya doğru gidiyoruz. Olumlu sonuçlar almaya doğru gidiyoruz. Ama bu tedbirlerin bitmesi anlamına gelmiyor. Maskeyle ve mesafeyle yaşayacağımızı herkes bilsin. Bunu bitireceksek, biz bitireceğiz. Bu iş bitecekse halkımızla bitecek. Jandarmamızla, polisimizle, valimizle, kaymakamımızla sadece bizler tedbirleri almakla yetkiliyiz. Bitirmekle biz yetkili değil. Bitirmenin tek temel kaynağı vatandaşımızın tedbirlere uyması.” ifadelerini kullandı. 

“KONTROL ALTINDA AMA BİTMİŞ DEĞİL”

Hastanelerde ve yoğun bakımlarda süren artışın bir nebze de olsa kontrol altına alındığını vurgulayan Helvacıoğlu, “Türkiye’de ve Edirne’de vakaların ortalaması yükselmeye başladı. Bahar geliyor, yaz geliyor. Boğazımıza kadar geldi artık ama tedbirlere ciddi bir şekilde uymaya devam etmemiz gerekiyor. Kapalı olan esnaflarımızı düşünüyorsak, tedbirlere uymak zorundayız. Açık olan esnaflarımıza da vatandaşlarımıza da sesleniyorum; kapalı olan binlerce esnafı düşünün. Seferberlik içerisindeyiz ama ben başaracağımızdan eminim. Bu pazartesi olmadı ama önümüzdeki pazartesi günü gönüllü karantinaların da etkisiyle Edirne’nin renginin değişeceğine inanıyorum. Hastanelerimizde ve yoğun bakımlarımızda artışlar sürüyordu. Şu anda kontrol altında ama bitmiş değil.” şeklinde konuştu.

“SORUN YAŞANAN 4-5 MAHALLEMİZ VAR”

Kısıtlamaların genişletildiğinin altını çizen Helvacıoğlu, “Saros’a giriş çıkışlar kontrol altına alındı. Belediye olarak her apartmanı ilaçladık. Sokaklarda denetimler arttı. Gönüllü karantinalar oluştu. Parklar, bahçeler kapandı. Bir etkileşim oldu Keşan’da. Bunun da sonuçları olumluya götürüyor. Vakaların olduğu mahallelerdeki okullar kapalı şu anda. 4-5 mahallemizde sorun yaşıyorduk. Ama gelen haberler iyileşme yönünde. Cuma, Cumartesi, Pazar uygulanacak gönüllü karantinayla daha hızlı sonuç alacağımızı düşünüyorum. Her gün öleceğimize, bir gün ölelim. İngiliz mutantı denilen virüs çok hızlı ilerliyor. Dışarıda çalışıp akşam eve gelenler virüsü taşıdı bize. Bu konuda da artış sağlandı ve kontrol dışına çıktı ama bugünlerde iyiyiz. Keşan bu işi başaracak. Keşan Edirne’nin kırmızısını maviye veya sarıya dönüştürecek. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.