KEŞAN OSB’YE EN BÜYÜK KATKI ÖZEL İDARE’DEN!

Keşan’da kurulacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin müteşebbis heyeti dün gerçekleştirilen İl Genel Meclis toplantısında belli oldu. OSB’nin 7 üye ve yüzde 46,65 katılım payı ile en büyük paydaşı olan Özel İdare’nin, 1 milyon 215 bin liralık katılım payının ödenmesi için Edirne Valisi Ekrem Canalp’e yetki verilmesine oybirliğiyle onay verildi.

KEŞAN OSB’YE EN BÜYÜK KATKI ÖZEL İDARE’DEN!

Keşan’da kurulacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin müteşebbis heyeti dün gerçekleştirilen İl Genel Meclis toplantısında belli oldu. OSB’nin 7 üye ve yüzde 46,65 katılım payı ile en büyük paydaşı olan Özel İdare’nin, 1 milyon 215 bin liralık katılım payının ödenmesi için Edirne Valisi Ekrem Canalp’e yetki verilmesine oybirliğiyle onay verildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Ağustos 2020 Perşembe 10:26
KEŞAN OSB’YE EN BÜYÜK KATKI  ÖZEL İDARE’DEN!

Edirne İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının 2. oturumu dün Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste; Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından ‘Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetine Katılım’, İdari ve Mali İşler Komisyonu tarafından ‘İpsala ve Enez İlçelerine Bağlı Köylerimizdeki Köy Konakları’ ve Köylere Yönelik Hizmetler ve Orköy Komisyonu tarafından ‘Anız Yangınları’ konulu raporlar görüşüldü ve karara bağlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından sunulan Keşan OSB ile ilgili raporda; Özel İdare’nin Keşan OSB’de en büyük paydaş olduğu açıklandı ve müteşebbis heyeti belirlendi. Her üye için 173 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon 215 bin TL’lik katılım payının ödenmesi için Edirne Valisi Ekrem Canalp’e yetki verilmesini içeren rapor; oybirliğiyle kabul edildi.

AKBULUT: “ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE”
AK Parti Uzunköprü İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut, projenin çok önemli olduğunu belirterek, “Bugüne kadar Ankara ayağında yapılan görüşmelerde Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın payı büyüktür. İl başkanı Belgin İba’nın da projenin hızlandırılması konusunda çalışmaları vardır. Güzel bir noktaya gelindi. Uzunköprü OSB de çalışmalarına devam ediyor. Bizde bir takım sıkıntılar var. Gerçekten çok önemli bir proje bu. Bölgemiz tarım bölgesi olması nedeniyle bu sanayinin katkı sağlayacağı kanaatindeyiz.  İnşallah Keşan ile birlikte Uzunköprü’nün de kararını bu şekilde onaylamış oluruz.” dedi.

GÜMÜLCİNELİ: “GEÇ KALINMIŞ YATIRIMLAR”
CHP Grup Başkanvekili Erdoğan Gümülcineli, yatırımın bölgeye ekonomik olarak katkılar vereceğini söyleyerek, “Bu tür yatırımlar Trakya’ya, Edirne’ye geç kalınmış yatırımlardır. Ancak bir takım siyasi boyuta çekme düşüncelerinden arınmamız lazım. Bu bizim Türkiye’de siyasi arenada genel bir sıkıntı. Yapılacak yatırım bu bölgeye ekonomik anlamda fayda verecektir. Bu konuyu böyle bir siyasi ortama çekmek yatırımları engelleniyor. Kamuoyu sadece bu siyasi çekişmelerle meşgul oluyor. Oysaki bu tür yatırımlara tüm Trakya’nın sahiplenerek destek vermesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

KILIÇ: “KEŞAN TEK YUMRUK OLMUŞ”
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Şenol Kılıç ise, “Plan Bütçe Komisyonu olarak Keşan’da çeşitli kurumları ziyaret ettik. Belediye, Ticaret Odası Ticaret Borsası gibi. Orada dikkatimizi çeken bir olayla karşılaştık. Keşan, bu konuda tek yumruk olmuş. Tüm Milletvekilleriyle, odalarıyla, Kaymakamlarıyla, ilçe başkanlarıyla Ankara’ya gitmişler ve orada çok olumlu izlenimlerle geri dönülmüş. Sonuç olarak Keşan’ı tebrik etmek lazım.” şeklinde konuştu.  

Daha sonra yapılan oylamada; Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyetine Edirne İl Özel İdaresi’nin yüzde 46,65 katılım payı ve 7 üye ile katılması oybirliği ile kabul edildi.
Keşan OSB Müteşebbis heyetinde yer alacak Edirne İl özel İdaresi üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Edirne Valisi Ekrem Canalp, Erdoğan Gümülcineli, İsmail Keleş, Erdinç Can, Halil Bayazıt, Sezgin Gündoğdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.