KILIÇDAROĞLU, “ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYARAK OY KULLANIN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne’de düzenlendiği Büyük Balkan Buluşmasında, “Sizden sadece bir şey istiyorum. Sandık konacak ve gideceğiz sandığa. Elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanmanızı istiyorum. A partisi, B partisi, C partisi değil. Türkiye’nin bu bataktan çıkması lazım” dedi.

KILIÇDAROĞLU, “ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYARAK OY KULLANIN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne’de düzenlendiği Büyük Balkan Buluşmasında, “Sizden sadece bir şey istiyorum. Sandık konacak ve gideceğiz sandığa. Elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanmanızı istiyorum. A partisi, B partisi, C partisi değil. Türkiye’nin bu bataktan çıkması lazım” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Ağustos 2022 Çarşamba 06:00
KILIÇDAROĞLU, “ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYARAK OY KULLANIN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne’de Trakya’nın tüm illerinden gelen Balkan Dernekleri temsilcileriyle bir araya geldi. Büyük Balkan Buluşması adı altında yapılan toplantıya yüzlerce kişi katıldı.

Kılıçdaroğlu’nun, Edirne’deki ilk toplantısı Büyük Balkan buluşması adı altında bir restorantta düzenlendi. Yol boyunca yakılan meşalelerle karşılanan Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayan STK temsilcileri ve partililerle tek tek tokalaştı. Basına kapalı olan ve yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Balkan Dernekleri temsilcileri ve partililerin katıldığı yemeğe geçildi. Burada topluluğa seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin çok zor koşullarda olduğunu bildiğini ifade ederek, “Bunu, siz de biliyorsunuz. Ama hayatım boyunca hiç umutsuz olmadım. Çünkü bizler ülkemizi, bayrağımızı seviyoruz. Bir arada yaşamayı istiyoruz. Kimliğimiz, inancımız, yaşam tarzlarımız farklı olabilir; ama huzur içinde yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin 100’üncü yılında yapılacak seçimin çok önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Sizden sadece bir şey istiyorum. Sandık konacak ve gideceğiz sandığa. Elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanmanızı istiyorum. A partisi, B partisi, C partisi; değil. Türkiye’nin bu bataktan çıkması lazım. Hani derler ya ‘fabrika ayarlarına yeniden dönmemiz lazım’ diye. Yeniden kurtuluşu başlatmamız lazım, yeniden. Demokratik yollarla, sandığa giderek, oyumuzu kullanarak ikinci yüzyılında Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. (Ben çocuklarıma güzel bir miras bırakmak istiyorum) diyorsa herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Kadını, erkeği, yaşlısı, genci. (Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında ben evlatlarıma güzel bir miras bırakmak istiyorum) diyorsa tek adam rejimini savunanı değil, ülkeye demokrasiyi getireni seçmelidir, tercihini bundan yana kullanmalıdır. Torunlarına bugünleri anlatırken, Çanakkale’yi de unutmamalıdır, verilen savaşı unutmamalıdır, şehitleri unutmamalıdır. Bir kişinin iradesiyle nasıl oradan tek kurşun atmadan düşman gemilerinin Dolmabahçe’nin önüne gelip demirlemesini de anlatmalıdır.

 “GAZİ MECLİS, GAZİ MECLİS OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR”

Bir savaş verdik ve bir yüzyıl devirdik. Önümüzde ikinci bir yüzyıl var. O ikinci yüzyılda Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırdığımızda, Gazi Mustafa Kemal’e verdiğimiz sözü büyük ölçüde yerine getirmiş olacağız. Gazi Meclis bugün, Gazi Meclis olmaktan çıkmıştır. Bir kişinin iradesiyle eller kalkmakta ve inmektedir. Milletvekili dediğimiz arkadaşlarımızın büyük bir kısmı, milletin vekili değildir zaten. Sarayın vekili olanlar milletin vekili olamazlar. Biz milletvekillerini gerçek anlamda milletin vekili yapmak istiyoruz. Gerçek anlamda ülkenin sorunlarıyla ilgilensin istiyoruz, parlamentomuz. Bunu yaptığımız zaman Mustafa Kemal ve arkadaşlarının bize teslim ettikleri Türkiye’yi büyütme yolunda, geliştirme yolunda, demokrasi yolunda büyük adımlar attığımızı hepimiz göreceğiz ve tarihe bunu yazdıracağız. Dolayısıyla her birimizin ciddi bir sorumluluğu var. Ve evlatlarınıza bırakacağınız güzel bir miras var.

Sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın, en büyük güç sizsiniz. Sizden daha büyük bir güç demokrasilerde yoktur. En büyük güçsünüz. İradenizi ortaya koyun. Şundan emin olun asla ve asla geri adım atmak; bizim kitabımızda yoktur. Biz hiç kimsenin önünde diz çökmeyiz, yedi düvel bile gelse, bundan da emin olmanızı isterim.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.