KINAYANLARI KINADILAR!

4-6 Yaş Arası Anaokulu Öğrencilerine Kur’an Kursu Öğretim Programı protokolü geçtiğimiz günlerde Edirne Laik Bilimsel Eğitim Çalışma Grubu tarafından protesto edilmişti. Dün de Memur Sen Saraçlar’da düzenlediği basın açıklamasıyla yapılan protokole sahip çıktı,karşı çıkanları ise protesto etti.

KINAYANLARI KINADILAR!

4-6 Yaş Arası Anaokulu Öğrencilerine Kur’an Kursu Öğretim Programı protokolü geçtiğimiz günlerde Edirne Laik Bilimsel Eğitim Çalışma Grubu tarafından protesto edilmişti. Dün de Memur Sen Saraçlar’da düzenlediği basın açıklamasıyla yapılan protokole sahip çıktı,karşı çıkanları ise protesto etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Ocak 2019 Salı 08:10
KINAYANLARI KINADILAR!


 

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Edirne Müftülüğü arasında 4-6 Yaş Grubu Anaokulu Öğrencilerine Kuran Kursları Öğretim Programı protokolü yapılmıştı. Protokolün yapılmasının ardından Edirne Laik Bilimsel Eğitim Çalışma Grubu düzenledikleri basın açıklamasıyla bu protokolü protesto ederek, “Erken çocukluk döneminde eğitimin dinselleştirme dayatması kabul edilemez.” demişlerdi. Dün Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması düzenleyen Memur Sen ise protokole sahip çıkarak protokole karşı çıkanları protesto etti. Memur Sen adına açıklamayı yapan Başkan Erdinç Dalgıç, “Devletimizin resmi kurumlarında milletimizin dini değerlerinin öğretilmesiyle ilgili uygulamaları engelleme kastı taşıyan, kamuoyunu yanlış yönlendirme amaçlı ideolojik açıklamaları esefle kınıyoruz.” dedi.

Dün Memur Sen İl Başkanı Erdinç Dalgıç tarafından ‘Kuran’ımıza, Milli ve Manevi Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz’ başlığıyla yapılan basın açıklaması şu şekilde:

Bugünlerde maalesef sosyal medyada, yazılı ve görsel basında her zaman toplumun dini taleplerinin karşılanmasına karşı çıkmış, dini değerlerine düşmanca tavır içinde olmuş bazı kurumların ve sıfatların arkasına saklanarak toplumsal mühendislik yapmaya çalışanlarca, ilimizde Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde toplumdan gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirilen ve değerler eğitimini esas alan Kur'an Kursları (4-6 yaş Grubu) Öğretim Programı uygulamaları hedef alınmaktadır. Devletin iki resmi kurumunun Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde uzmanlık alanlarında, resmi görevlilerce, velilerin gönüllülük talepleri ve Mülki amirlerin onayı ile gerçekleştirilen dini değerler eğitimine karşı çıkan açıklamalar, kamuoyunda dini değerlere karşı ideolojik yaklaşımların yansıması olarak değerlendirilmektedir.

2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren ülke genelinde uygulanmaya başlanan bu program; alanında uzman akademisyenler, pedagoglar, Kur'an Kursu öğreticileri ve okul öncesi öğretmenlerinin görüşleri alınarak çoklu katılım anlayışıyla hazırlanmıştır. Uygulanmaya ilk başlanmasıyla birlikte erken çocukluk dönemi din eğitiminin sağlıklı bir şekilde verilmesini talep eden toplumumuzun büyük bir teveccühünü kazanmıştır. Bu program, Türk Milli Eğitimin genel amaçları ve temel ilkelerine uygun olarak yürütülmekte, çocukların kendi seviyelerinde sevgi, saygı, yardımlaşma, iyilik, adalet, sorumluluk ve doğruluk gibi İslam dininin temel değerlerini insan hayatına anlam kazandıran unsurlardan biri olarak fark etmeleri, kazanacakları değerleri gündelik hayattaki kullanmalarını, İslam'ın temel kaynağı olan Kur’an-ı Kerimi ses ve şekil olarak tanımalarını, sağlıklı bir din ve ahlak gelişimi göstermeleri, Peygamber Efendimizin kişiliğini ve karakterini tanımalarını, sevmelerini ve model almalarını, iyi alışkanlıklar kazanmalarının yanı sıra beden, zihin ve duygu gelişimlerine katkı sağlamak amaçlanmaktadır.

Ayrıca 4-6 yaş grubu öğretim programı gerçekleştirilirken Okul Öncesi Eğitimi ve Program geliştirme alanındaki ilkeler esas alınmış olmakla birlikte çocukların bilişsel, duyusal ve psiko-motor yönden gelişimlerini dikkate alan, öğrenci merkezli yöntem ve teknikleri kullanmayı öngören, araştıran, sorgulayan, yorumlayan, iş birliği yapan, bireysel farklılıkları göz önünde bulunduran esnek çerçeve öğrenim programı anlayışı benimsenmiştir. Tabiidir ki, eğitim kurumları toplumun tüm ihtiyaçlarının çözüm merkezidir. Bu nedenle inançlarımızdan gelen ve toplumumuzun beklentilerini karşılayan dini değerlerin eğitimini önemsiyoruz. Doğru bilgiye dayanan dini eğitim, insanı hem amacına ulaştıracak, hem de dini değerlerin istismarını engelleyecektir. Medeniyetimizi ayakta tutan değerlerimizi herkesin ulaşabileceği eğitim standardına kavuşturmayı önemli bir kazanım olarak görüyoruz. Memur-Sen olarak milletimizin % 99'unun inancını temsil eden İslam dinimizin yıllarca ihmal edilen değerlerinin çocuklarımıza devletimizin resmi kurum ve görevlileri tarafından öğretilmesinidoğru buluyor ve destekliyoruz.

Devletimizin resmi kurumlarında milletimizin dini değerlerinin öğretilmesiyle ilgili uygulamaları engelleme kastı taşıyan, kamuoyunu yanlış yönlendirme amaçlı ideolojik açıklamaları esefle kınıyoruz. Aziz milletimizin temel harcı olarak gördüğümüz yüze kitabımız Kuran-ı Kerim’in verdiği evrensel mesaja karşı çıkan bu zümrenin hezeyanları, bin yıl İslam'a hizmet etme şerefine nail olmuş aziz milletimizin gönlünden Kuran sevgisini azaltmayacaktır, aksine daha çok Kuran sevdalısı yetişmesi için azmimizi arttıracaktır. Milletimizin haklı talepleri doğrultusunda ve mevzuat çerçevesinde uygulanan dini değerler eğitimlerinin ilimizdeki tüm okullarımızda velilerin talepleri doğrultusunda değerler yetkililerden talep ediyor, konunun takipçisi olduğumuzu ilan ediyoruz.”

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.