ESNAF İSYAN ETTİ!

Pandemi nedeniyle uzun süredir kapalı olan esnaflar, Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması düzenleyerek, “Artık dayanacak gücümüz kalmadı” diye haykırdılar. Esnaflar adına açıklamayı yapan Ceyhun Dilfaz, HES Kodu ve korona virüs tedbirlerine uyularak mekanların ivedilikle açılması gerektiğini ifade etti.

ESNAF İSYAN ETTİ!

Pandemi nedeniyle uzun süredir kapalı olan esnaflar, Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması düzenleyerek, “Artık dayanacak gücümüz kalmadı” diye haykırdılar. Esnaflar adına açıklamayı yapan Ceyhun Dilfaz, HES Kodu ve korona virüs tedbirlerine uyularak mekanların ivedilikle açılması gerektiğini ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Mart 2021 Cumartesi 06:42
ESNAF İSYAN ETTİ!

Pandemi nedeniyle uzun süredir kapalı olan esnaflar artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirterek, Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması düzenledi. Esnaflar adına açıklamayı yapan Ceyhun Dilfaz, AVM ve marketlerdeki gibi HES kodu, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak mekanlarını açmak istediklerini söyledi. Esnaflara destek olmak adına açıklamaya katılım gösteren CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da, gerekli tedbirler alınarak esnafların açılması gerektiğini ifade etti.

DİLFAZ: “HES KODU VE SOSYAL MESAFE KURALLARIYLA AÇILMAK İSTİYORUZ”

Esnaflar adına açıklamayı yapan Ceyhun Dilfaz, HES Kodu ve sosyal mesafe kurallarıyla beraber mekanların açılması gerektiğini söyleyerek, “Edirne’mizde vakaların fazla oluşu ve bunun birçok konu ile sosyal yaşamı olumsuz etkilediği bir gerçektir. Tüm mekanlar ve sınır kapıları kapalı olmasına rağmen vaka sayısındaki artış, artıştan mekanların sorumlu olmadığını göstermiştir. Tam 1 yıldır kapattığınız işyerlerimizin kira, kredi, vergi vb giderlerini ödeyebilmek için arabasını evini satan ve icralık olan arkadaşlarımız bulunmaktadır. Artık dayanacak gücümüzün kalmadığını belirtiyor; AVM ve marketlerdeki gibi HES kodu, maske, mesafe, hijyen kurallarına uyarak mekanlarımızı açmak istiyoruz.” dedi.

DİLFAZ: “DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

Esnafın dayanacak gücünün kalmadığının altını çizen Dilfaz, “Kırmızı renkte riskli iller arasında gösterilen Edirne’de mekanlar kapalı iken; vaka artışları devam edip kırmızıya dönen illerimizde mekanlar kapatılmamıştır. Ayrıca mekanlar kapalıyken vaka sayılarında bir düşüş gözlenmemiş, aksine artış olmuştur. Demek ki bunun sorumlusu mekanların açık veya kapalı olması değildir. Halkımızın sadece bir hafta içinde çevre illere kafe restoran gibi mekanlara vakit geçirmek amacıyla gittiği gözlemlenmiştir. Yani renk uygulamasının güvenilirliği kalmamıştır. Daha sonra bu durumun esnafımıza olumsuz yönde yansıyacağı bir gerçektir. Bizi en çok üzen aidatlarımızı zamanında yatırdığımız odalarımızın geçmişte, bu süreçte ve bugünkü basın toplantımızda yanımızda olmak istememesidir. Esnafın artık dayanacak gücü kalmamıştır; en kısa sürede mekanların açılması gerekmektedir. Tüm ilgililere ve devlet büyüğümüz olan Sayın Valimize arz ederiz. En kısa sürede gerek HES kodu gerekse sosyal mesafe önlemleri ile mekanlarımızı açmamız, hem halkımızın psikolojisi hem de bizlerin kazancı açısından kaçınılmazdır.” ifadelerini kullandı.

GAYTANCIOĞLU: “ESNAFIMIZ EVİNE EKMEK GÖTÜRMEK İSTİYOR”

Esnaflara destek olmak adına basın açıklamasına katılım gösteren CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da, “Esnaflarımızın derdi evlerine ekmek götürebilmek, vergisini, sigorta primini ödeyebilmek, işyerindeki çalışanlarının haklarını sağlamak. Esnaf açılmak istiyor. Geçtiğimiz günlerde turuncu olan illerde barlar, restoranlar, lokantalar açılabilir dendi; o iller kırmızıya döndü ama esnafları hala açık. Edirne esnafımızın burada günahı ne, suçu ne? Esnaflarımız para kazanmak istiyor ama bundan önce evlerine ekmek götürmek istiyorlar. Esnaflarımız bu dönemde çok borçlandı. Ciddi anlamda kredi borçları var. Esnafımız güzel bir şekilde düşüncelerini ifade etti. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Her zaman esnafımızın yanında olacağız. Onların derdini tüm ülkeye, tüm yetkililere duyuracağız.” şeklinde konuştu. 

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.