KIRBİÇ, 6. KEZ BAŞKAN

Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi seçimli Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. 5 dönemdir başkan olan Şafak Kırbiç ile İsmail Keskin’in yarışında, galip çıkan taraf Kırbiç oldu. Seçime yeşil liste ile giren Kırbiç, kullanılan 942 oyun 557’sini alarak 6. kez Kooperatif Başkanı oldu.  

KIRBİÇ, 6. KEZ BAŞKAN

Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi seçimli Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. 5 dönemdir başkan olan Şafak Kırbiç ile İsmail Keskin’in yarışında, galip çıkan taraf Kırbiç oldu. Seçime yeşil liste ile giren Kırbiç, kullanılan 942 oyun 557’sini alarak 6. kez Kooperatif Başkanı oldu.  

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Kasım 2018 Pazartesi 09:13
KIRBİÇ, 6. KEZ BAŞKAN

Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Genel Kurulu dün Irmak Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Seçimde 6. kez başkan olmak için Mevcut Başkan Şafak Kırbiç ve 3 kez Kırbiç’in karşısına çıkan ama kazanamayan İsmail Keskin yarıştı. Geçerli sayılan 942 oyun 557’sini alan Şafak Kırbiç, 6. kez Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi Başkanı seçildi. Diğer aday İsmail Keskin ise sarı liste ile girdiği seçimde 385 oy aldı.   

Seçimin ardından Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu:
Yönetim Kurulu Asil listesi: Şafak Kırbiç, Mehmet Bülbül, Erdoğan Ere, Sedat Adalı, Ahmet Özgan, Aygün Çanta
Kooperatif Temsilcisi Asil Listesi: Şafak Kırbıç, İsmail Sancakçavuşu, Cemil Karakuyun, Mustafa Demir, Mehmet Kozu, Ayhan Tetik, Hüryan Hatikler, Salih Aktaş, Veysel Ata, İbrahim Çavuş, Önder Sümer, Erkan Keser, Ferruh Akbulut, Ahmet Ersaçmış, Ergin Gümüş, Cavit Çalış, Behzat Koç, Mehmet Üner

Bin 208 üyeye sahip kooperatifin genel kurulu çoğunluğun sağlanmasıyla başladı. Genel Kurulun moderatörlüğünü Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Keskin, Divan Heyeti Başkanlığını ise Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz yaptı. Genel Kurul Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sonrasında mevcut yönetimin bütçe ve faaliyet raporları okunarak tek tek ibra edildi. Genel Kurul adaylarının konuşmalarıyla devam etti.

KIRBİÇ: “KOOPERATİF GÜÇLENDİKÇE, HİZMETLER DE GÜÇLENİR”
Mevcut Başkan Şafak Kırbiç, kooperatiflerin bir dayanışma unsuru olduğunu belirterek,  “Kooperatif insanların bireysel olarak temin etmekte zorluk çektiği çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak ve üretmiş oldukları ürünlerini pazarlamak için güçlerini birleştirerek bir araya geldikleri bir dayanışma aracıdır. Kooperatif ortakları için bir menfaat unsuru, yöneticileri için bir faaliyet, çalışanları için iş, devlet için ise bir kalkınma aracıdır. Dayanışma olmadan kooperatifler başarılı olamaz, varlığını da uzun süre sürdüremezler.  Kooperatifler güçlendikçe ortağımıza verdiği hizmetler de güçlenecek. Ayçiçeği ülkemiz ve bölgemiz ekonomisindeki yeri bugün oldukça önem arz ediyor. Ortaklar, kooperatiflerine sahip çıkmalı. Genel kurulun vereceği kararlar, kanunsal sözleşme ve diğer mevzuat hükümlerine aykırı olamaz. Bu nedenle genel kurullar önemlidir.” ifadelerini kullandı.

KIRBİÇ: “BURASI SİYASET ALANI DEĞİL”
Kırbiç, kurumlarının siyaset alanı olmadığını, bu kurumda siyaset yapılmaması gerektiğini söyleyerek, “Kooperatiflerde her siyasi görüşte insan var. Biz hepsine saygılıyız. Ancak burası siyaset alanı değil. Bu süreçte yerel yöneticilerden ve Ankara’dan parti genel merkezinden siyasi baskılar yapılmış, listelere müdahale edilmiştir. Ortaklar baskı altına alınmaya çalışıldı. Ortaklarımız buna müsaade etmeyecektir. Bu kurumdaki emretme ve karar verme, seçme ve seçilme kararının sahibi siyasetçiler, siyasi partiler değil, kurumun tek sahibi olan ortaklardır. Hizmetlerimiz eşitlik ve adalet üzerine şekillenir. Bizim davamız hizmet davasıdır.” dedi.

KESKİN: “EKSİKLERİ GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN ADAY OLDUK”
Başkanlık için aday olan İsmail Keskin Genel Kurul’da yapmış olduğu adaylık konuşmasında, “Ben ve ekibim Edirne Yağlı Tohumlar Kooperatifi’ndeki eksiklikleri görerek bu göreve talip olduk. Amacımız koltuk sevdası değil, üreticimize en iyi hizmeti vermektir. Üreticilerimizin katkıları ile ortak sorunların çözümü için çaba harcayacağız. Yağlı tohumlar ayçiçeği üreticisinin umudu olacak. Kooperatifimiz 48 kooperatif içinde, ayçiçeği alımında, gübre ve yem satışında ilk 3 kooperatif içinde hizmet veren en büyük kooperatiflerden biridir. Ancak 2012-2017 yılları arasında 1 ve 2. sırada seyrederken son 2 yılda 6. olduğu bu yıl daha da geri sıralarda yer alacağı öngörülmekte. Biz değişim için varız. Kooperatife küsen ortak olmayın istiyoruz. Tüm ortakları temsil etmek ayrım yapmamak için buradayız. Birçok çiftçi yağ oranı ölçümlerinden şikâyetçi. Yönetime söyleseler dahi hiç bir girişim yapılmadığını öğrendim. Göreve geldiğimizde şeffaf şekilde çıkan yağ oranını üreticinin gözüyle görmesini sağlayacağız. Kooperatife ayçiçeğini dökmüş üreticimiz hiçbir zaman ne yönetimin, ne de kooperatif müdürünün karşısına ayçiçeği parasını almak için el divan durmayacak. Üreticinin banka hesabına ödemeler yapılacak. Ayçiçekleri kooperatif kriterlerine uygun şekilde alımı yapılacak. Herkese eşit ve adil bir uygulama yapılacak. Ben ve ekibim sizlerden aldığımız güçle en iyi şekilde üreticimize hizmet etmeye hazırız.” dedi.

SEZEN: “BU KURUMA SİYASET GİRMEMELİ”
Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen üreticilerin olduğu kurumlarda siyaset yapmanın yanlış olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, “Bu kuruma siyasetin hiçbir şekilde girmemesi gerekir. Benim milletvekili arkadaşlarım sen siyasetçisin dediler. Ama bugün o milletvekili arkadaşlarımın hiçbirisi ‘Rafet Sezen Trakya Birlik’te siyaset yapıyor’ diyemiyor. Bu gün muhalefet vekili olsalar dahi davamıza sahip çıkıyorlar. Çünkü Rafet Sezen’i tanıdılar. Komisyonlarda, kurumla tarım satış kooperatifi ile ilgili bir öneri geldiğinde eğer bu öneri yanlış ise kendilerine iletiyoruz onlarda bize sahip çıkıyorlar. Bu yüzden burada sadece ayçiçeği üreticileri olarak toplandık. Hiçbir parti yok. Partiye göre hareket edersek onun faturasını ağır öderiz. Sizden ricam siyaset ile çiftçiliği karıştırmamak. Siyasetin görevi vatandaşla milletle iktidar arasında köprü olmaktır. Siyasetin görevi üretici kuruluşlarında siyaset yapmak değildir. Çünkü biz ekmeğimiz için mücadele veriyoruz. Tarlada çalışmazsak, ekmeğimizi elde edemeyiz.” ifadelerini kullandı.

SEZEN: “EDİRNE KOOPERATİFİ KÂRDA”
Çiftçilerin tamamına ödemelerinin yapıldığını ifade eden Sezen, “Uzun vadeli kredi faizlerini yüzde 35’ten yüzde 32’ye düşürdük. Önümüzdeki haftalarda yüzde28’lere kadar çekebiliriz. Çünkü bankalarda ve piyasada faizler yukardan aşağı doğru seyretmeye devam ederse bu faizleri de aşağı çekeceğiz. Kooperatif ve birliklerimizi daha karlı duruma getirmek zorundayız. Karlı olursa sizlere kar payı dağıtabilecekler. Edirne Kooperatifi’nin belgelerini biraz önce onayladık. Edirne Kooperatifi karda olduğu için bu yıl inşallah Trakya Birlik Genel Kurulu’nda da açıklayacağız. Edirne Kooperatifi üreticilerine bir kar payı göndereceğiz. Yalnız bu konuda rakam vermem mümkün değil. Çünkü o rakamı bende şu anda bilmiyorum. Net hesaplar elime geldiğinde bu rakamda belli olacak. Sizlerden isteğim birlik ve beraberliğinizi bozmayın. Buradan iki kardeşimizden kazanan kardeşimizin hangisi kazanırsa ikisinin de Edirne çiftçisi için hayırlı olmasını diliyor ve başarılar diliyorum. Allah utandırmasın.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.