KIRCAALİLİ ÖĞRENCİLER EDIRNE'DE  

                Edirne Belediyesi’nin Bulgaristan’daki kardeş şehri Kırcaali’de öğrenim gören Türk ve Bulgar öğrenciler Belediyenin davetlisi olarak Edirne’ye geldi.

KIRCAALİLİ ÖĞRENCİLER EDIRNE'DE  

                Edirne Belediyesi’nin Bulgaristan’daki kardeş şehri Kırcaali’de öğrenim gören Türk ve Bulgar öğrenciler Belediyenin davetlisi olarak Edirne’ye geldi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Temmuz 2018 Pazartesi 10:10
KIRCAALİLİ ÖĞRENCİLER EDIRNE'DE  

                          Edirne ve Kırcaali Belediyeleri arasında başlatılan, her iki kentin öğrencilere tanıtımını amaçlayan, “Kültür ve Tarih Gezisi” isimli program kapsamında Edirne’ye gelen 4. Ve 8. Sınıf öğrencileri, Edirne Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan tarafından kabul edilen öğrenci heyeti, Belediye binası ve Atatürk Odası’nı gezdi.

                Öğrencilerle bir araya gelen Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, Edirne Belediyesi ile Kırcaali Belediyesi arasındaki kardeş şehir protokolünün amaçlarından birinin de karşılıklı olarak öğrencilere her iki kentin tanıtımını yapmak olduğunu söyledi. Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın uzun yıllara dayanan bir dostluklarının bulunduğunu kaydeden İşcan, “Belediye Başkanımız göreve geldikten sonra ilk işlerinden biri Kırcaali ile Edirne’nin kardeş şehir olmasını sağlamak oldu. Bu kapsamda her iki belediye çeşitli zamanlarda ortak çalışmalar gerçekleştirdi ve bu çalışmalar devam edecek. Kırcaali’nin bizlerin gönlünde ayrı bir yeri var. Sizleri burada görmekten ve Edirne’yi tanımanıza katkı sağlamaktan mutluyuz. Edirne’den başta Belediye Başkanınız Hasan Azis ve tüm Kırcaali halkına selamlarımızı iletiyoruz. İyi ki varsınız” dedi.

                Rehber öğretmenleri ile birlikte Edirne’ye gelen öğrenciler şehri gezerek tanıma fırsatı buldu. 3 gün süresince Edirne’deki Bulgar kiliseleri, Büyük Sinegog, Selimiye Camii başta olmak üzere çeşitli tarihi mekanlara giden öğrenciler daha sonra Bulgaristan’a döndü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.