KIRKPINAR'I GÖRMEDEN AĞALIK BİTTİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin'in ihaleyi 1 milyon 522 bin liradan aldığını ancak bu tutarın 864 bin lirasını yasal sürede yatırmadığı için ağalığının düştüğünü ve yeniden ağalık ihalesi yapacaklarını duyurdu.

KIRKPINAR'I GÖRMEDEN AĞALIK BİTTİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin'in ihaleyi 1 milyon 522 bin liradan aldığını ancak bu tutarın 864 bin lirasını yasal sürede yatırmadığı için ağalığının düştüğünü ve yeniden ağalık ihalesi yapacaklarını duyurdu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Mayıs 2018 Perşembe 13:01
KIRKPINAR'I GÖRMEDEN AĞALIK BİTTİ

Bu yıl 9-15 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 657’inci Kırkpınar Yağlı Güreşlerine sayılı günler kala Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan belediye meclis salonunda bir basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’de yılda yaklaşık 120 yağlı güreş yapıldığını belirten Gürkan “Bu 120 güreşin aşağı yukarı 100 tanesini de belediyeler organize ediyor. Bunların içerisinde Kırkpınar ayrı bir kategoridedir. Kırkpınar, yağlı güreşin olimpiyatı, yağlı güreşin dünya şampiyonası, yağlı güreşin nirvanasıdır. Bunun dışında yine Kırkpınar’dan sonra gelen belli başlı büyük yağlı güreşler var. Yaklaşık bir buçuk yıl önce Edirne Belediyesi, Karesi Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Elmalı Belediyesi önderliğinde Balıkesir merkezde yağlı güreş düzenleyen kentler birliği kurduk. O zamanda bu tartışma konusu olmuştu. Bu neden Edirne’de olmadı, neden yağlı güreşin başkentinde olmadı dendi. Kırkpınar’ın kendisi zaten bir markadır. Dolayısıyla her şeyi siz alırsanız diğerlerine yaşama şansı tanımazsınız.” Diye konuştu.

Kırkpınar’da her yıl bir ağalık müessesesinin devam ettiğini anlatan Gürkan “Her yıl güreşlerin bitiminden önce Kırkpınar alanında bütün seyircilerin gözü önünde resmi olarak bir ağalık ihalesi yapıyoruz. İhaleye katılmak isteyenler geçici bir teminat yatırıp ihaleye katılıyor. İhale herkesin gözü önünde açık, şeffaf bir şekilde gerçekleşiyor. Orda ağa adayları yarışıyorlar. En çok payı süren ağalığın sembollerinden olan bu koçu satın almış oluyor. Kendisiyle bir sözleşme ve senet imzalıyoruz. Ardından o kişi bir sonraki senenin ağası olmuş oluyor. Bir sene boyunca ağalık unvanını kullanıyor.” Dedi.

“864 BİN LİRAYI YASAL SÜREDE YATIRMADI”

2017 yılında 2018 ağası için yapmış olduğumuz ihaleye epey yüksek bir katılım olmuştu diye konuşmasına devam eden Gürkan “İhale sonucunda da Ahmet Çetin beyefendi 1 Milyon 522 bin lira bedelle 657’inci Kırkpınar ağalık ihalesini kazandı. Ahmet Çetin1 Milyon 522 bin liranın 658 bin lirasını yatırdı ancak kalan 864 bin lirayı yasal sürede yatırmadı.  Ahmet Çetin arkadaşımızın bazı istekleri oldu ama bir ihaleye girerken o ihalenin şartnamesi vardır. O şartnamede yazılanları kabul ederek ihaleye girersiniz. Sonradan bu şartlar değişmez. Değişirse ihaleye uygun davranmamış olursunuz. Ahmet Çetin'i çeşitli defalar hem sözlü, hem yazılı uyardık. Ahmet Çetin'in de isteklerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle ödemediği 864 bin lira gibi rakam vardı. Bugüne kadar ödenmediği için de 657. Kırkpınar Güreş Ağalığı ihalesi iptal edilmiştir tekrar ihaleye çıkacağız. 657. Kırkpınar Ağasını tekrar belirleyeceğiz. Bu Ahmet Çetin ile kişisel bir mesele değildir. Onun da mutlaka kendine göre gerekçeleri vardır. Bizimde uymak zorunda olduğumuz kanunlar, kurallar, şartlar, ihale şartnamesi vardı. İhale şartnamesine uyulmadığı için biz bu ihaleyi iptal etmek zorundayız. Kişisel bir çatışma, tartışma, kavga söz konusu değildir Bu ihaleye de başka arkadaşlarımız mutlaka girecektir. Kırkpınar ağasız kalmaz.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.