Kırkpınar’da Otoparklar Ücretsiz

Edirne Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında toplandı. Gürkan Kırkpınar süresince Sarayiçi’ndeki otoparkların ücretsiz olacağını ve altyapı ihalesinin Kamu İhale Kurumu tarafından onaylandığı söyledi.

Kırkpınar’da Otoparklar Ücretsiz

Edirne Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında toplandı. Gürkan Kırkpınar süresince Sarayiçi’ndeki otoparkların ücretsiz olacağını ve altyapı ihalesinin Kamu İhale Kurumu tarafından onaylandığı söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Temmuz 2018 Cumartesi 10:26
Kırkpınar’da Otoparklar Ücretsiz

Edirne Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında toplandı. Gürkan, Kırkpınar için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve tüm tedbirlerin de alındığını söylerken, 9 Temmuz Pazartesi Saat: 18.00’de düzenlenecek olan açılış törenine meclis üyelerini ve Edirne Halkı’nı davet etti.

“YİNE PEHLİVAN KATILIMINDA REKOR BEKLİYORUZ”

Pehlivan katılımında rekor beklediklerini söyleyen Gürkan, "657 yıllık gelenek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni düzenlemenin mutluluğunu, onurunu ve gururunu yaşıyoruz. 657'inci Kırkpınar'ın kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Ekiplerimiz uzun süredir çalışıyor ve tüm tedbirler alındı. Tarihi geleneği, Türk'ün ata sporunu yaşatmaya devam edeceğiz. Bu yıl yine pehlivan katılımında rekor bekliyoruz. Her yıl kendi rekorumuzu kırdık. Geçtiğimiz yıl 2 bin 199 pehlivan kayıt yaptırmıştı. Bu yıl bu sayının yukarı çıkması muhtemel." Diye Konuştu.

“OTOPARKLAR ÜCRETSİZ”

Kırkpınar süresince Sarayiçi’ndeki otoparkların ücretsiz olduğunu belirten Gürkan,“Ücret almak isteyen olursa Edirne Belediyesi’ne ya da emniyet ekiplerine lütfen bildirin. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Saray Kazısı’nın olduğu Fatih Köprüsü Bölgesi’ni ören yeri ilan ettiği için yaya giriş-çıkışları Fatih ve Kanuni Köprüsü’nden; araç girişleri ise Saraçhane tarafından sağlanacak. Bu nedenle bir takım sıkıntılar yaşayacağız. Vatandaşlarımızın mümkün olduğunca Saray’a gelirken kendi araçları ile gelmemeleri toplu taşımaları kullanmalarını şimdiden tavsiye ederim. Bu yıl yine pehlivan katılımında rekor bekliyoruz. Her yıl kendi rekorumuzu kırdık. Geçtiğimiz yıl 2 bin 199 pehlivan kayıt yaptırmıştı. Bu yıl bu sayının yukarı çıkması muhtemel.” Dedi.

Gürkan, festivalin 9 Temmuz'da yapılacak açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş töreniyle aynı saate denk geldiğini belirtirken, "Birkaç yıldır böyle denk geliyor ama yapabilecek bir şey yok. Bizim açılış saatimiz Cumhurbaşkanlığı tören saatine denk geldi. Biz aylar öncesinden belirliyoruz bu saati. Bilindiği gibi biz Kırkpınar için ilk önce 2-8 Temmuz tarihini belirlemiştik. Seçimlerden dolayı 1 hafta erteledik. Şimdi de açılış saatleri denk geldi. Bizim açılış saatimiz 18.30, Ankara'daki tören 18.00 da başlıyor. Yapacak bir şey yok. Ülkemize hayırlı olsun. Yapılacak olan açılış törenine tüm meclis üyelerini ve halkımızı davet ediyorum." Diye konuştu.

“ALT YAPI İHALESİ ONAYLANDI”

Alt yapı ihalesinin de onaylandığını söyleyen Gürkan, “Altyapı ihalemiz Kamu İhaleler Kurumu tarafından oybirliğiyle onaylandı. Mali kontroller tamamlandı. Sözleşmeye davet yazımızı yazıyoruz. 10 gün içinde sözleşmemizi yapacağız, kredimizi alacağız ve hemen ardından da ilk kazmamızı vuracağız halkımıza hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.