KIRKPINAR’I SAHİPSİZ BIRAKMADI

       Yenilenen 657. Kırkpınar Ağalı İhalesi’ni; Kırkpınar tarihine İki Altın Kemerli Ağa olarak adını yazdıran iş adamı Seyfettin Selim kazandı. 56 bin TL’den açılan ihalede Seyfettin Selim, “Ben şimdi 57 bin TL desem ihale bana kalır. Ama ben ‘222 bin TL’ diyorum. Kırkpınar’ı sahipsiz bırakmam” dedi.

KIRKPINAR’I SAHİPSİZ BIRAKMADI

       Yenilenen 657. Kırkpınar Ağalı İhalesi’ni; Kırkpınar tarihine İki Altın Kemerli Ağa olarak adını yazdıran iş adamı Seyfettin Selim kazandı. 56 bin TL’den açılan ihalede Seyfettin Selim, “Ben şimdi 57 bin TL desem ihale bana kalır. Ama ben ‘222 bin TL’ diyorum. Kırkpınar’ı sahipsiz bırakmam” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Haziran 2018 Cuma 13:39
KIRKPINAR’I SAHİPSİZ BIRAKMADI

    

     

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da  “Kırkpınar Yağlı Güreşleri bir cümbüş değildir, eğlence değildir. Kırkpınar’da davul zurna cenk havası çalar, pehlivanları cesaretlendirmek için çalar. Bugüne kadar 656 tane Kırkpınar’da davul zurna çaldığında hiç alay çekeni, göbek atanı görmedik. Orası bir oyun yeri değil; pehlivanların yüreklerini, cesaretlerini, imanlarını ortaya koyduğu dualı bir çayırdır. Bu herkes tarafından böyle bilinir” dedi.

657. Kırkpınar Güreşleri Ağalığı için açılan Koç İhalesini kazanan Ahmet Çetin’in Kırkpınar Ağalığı, Ağalık Şartnamesinin şartlarını yerine getirmediği için iptal edilince Edirne Belediyesi Encümeni tarafından yeniden ihale açıldı. 2018 Yılı 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali Geleneksel Kırkpınar Ağalığı Ünvanı, geleneksel öğeler nedeniyle şart koşulan sembolik olmak üzere 1 (bir) adet koç, 2886 Sayılı Kanunun 51/a maddesine göre Pazarlık usulü (arttırma) ile satışa çıkarıldı.  İhaleye Kırkpınar tarihine iki altın kemerli Ağa olarak adanı yazdıran Seyfettin Selim katıldı.

            Edirne Belediyesi Eski Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen ihalenin açılış konuşmasını yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Dün dünde kalmıştır. İleriye bakacağız. Çünkü Türk’ün ata sporu, yağlı güreşlerinin olimpiyatı olan Kırkpınar 656 yıldır nasıl bugünlere gelmişse; şanla, şerefle, onurla, gururla yapılmışsa bundan sonra da yapılmaya devam edilecektir. Bunu ne durdurmak ne engellemek kimsenin haddi de değildir, cüreti de değildir. Kimse de buna cesaret edemez. Kırkpınar dünyada olimpiyatlar da dahil bir kez dahi kesintiye uğramamış tek spor organizasyonudur. Osmanlı’nın bütün savaşlarında Cumhuriyet döneminde; Kurtuluş Savaşı da dahil kesintiye uğramadan Kırkpınar Yağlı Güreşleri yapılmıştır. Bundan sonra da ilelebet yapılmaya devam edecektir. Geçtiğimiz yıl 2-8 Temmuz tarihleri arasında yapılmasının kararını aldığımız ve Türkiye’deki 120 güreşin de bu tarihe göre tarih belirlediği 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni, erken seçimler nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı’nın ikinci tur seçimlerinin Kırkpınar’ın son gününe gelmesi ihtimali nedeniyle 1 hafta ötelemek mecburiyetinde kaldık. 657. Kırkpınar 9-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Kırkpınar Yağlı Güreşleri bir cümbüş değildir, eğlence değildir. Kırkpınar’da davul zurna cenk havası çalar, pehlivanları cesaretlendirmek için çalar. Bugüne kadar 656 tane Kırkpınar’da davul zurna çaldığında hiç alay çekeni, göbek atanı görmedik. Orası bir oyun yeri değil; pehlivanların yüreklerini, cesaretlerini, imanlarını ortaya koyduğu dualı bir çayırdır. Bu herkes tarafından böyle bilinir” dedi.

            Gürkan, “Bugün 657. Kırkpınar Aağalık İhalesi’ni tekrarlıyoruz. Ben iki altın kemerli ağamız Seyfettin Selim’e ihalemize katıldıkları için Edirne Halkı ve Yağlı Güreş camiası adına şükranlarımı, takdirlerimi sunuyorum’ diyerek ihaleyi 56 bin TL ile açtı.

Belediye Encümeni’ne Başkanlık eden Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, ‘Ağanın eli tutulmaz’ sözünü bugün anlam bulacağını belirterek sözü Seyfettin Selim’e bıraktı.

            Selim, “22 sene daha Kırkpınar’ın yayındayım. 57 desem ihale bana kalır. Ama ben 222 bin TL’ diyorum” dedi. Başkan Gürkan’dan ihale şartnamesinin değişmesini talep eden Selim, “İhaleye girecek kişi vereceği miktar kadar teminat mektubu da getirsin. Teminat mektubu getiremeyen zaten parayı da ödeyemez. Kırkpınar’ın sahipsiz kalamaz. Biz var olduğumuz sürece destek olacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.