KIRKPINAR’IN GALİBİ OKULU

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, Antalyalı başpehlivan Orhan Okulu, final güreşinde Samsunlu rakibi  Şaban Yılmaz'ı altın puanla  yenerek, 2018 Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Başpehlivanı oldu.

KIRKPINAR’IN GALİBİ OKULU

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, Antalyalı başpehlivan Orhan Okulu, final güreşinde Samsunlu rakibi  Şaban Yılmaz'ı altın puanla  yenerek, 2018 Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Başpehlivanı oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Temmuz 2018 Pazartesi 11:26
KIRKPINAR’IN GALİBİ OKULU


657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, Antalyalı başpehlivan Orhan Okulu, final güreşinde Samsunlu Şaban Yılmaz’ı altın puanla yenerek, 2018 Tarihi Kırkpıbnar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu. Sarayiçi Er Meydanı’nda 657’incisi gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, başpehlivanlık final güreşleri tamamlandı. Kırkpınar şampiyonu olmak için kıyasıya mücadele eden başpehlivanlardan 2015 yılı birincisi Orhan Okulu, rakibi 2005 yılı birincisi Samsunlu Şaban Yılmaz’ı yenerek, altın kemerin sahibi oldu. Altın kemerin sahibi olan Okulu yaptığı konuşmasında “2015 yılında birinci olmuştum. Bunu tekrarlamak için çok çalıştık. Ekip arkadaşlarıma, destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Buradan altın kemeri tüm Antalyalılara ve memleketim Kumluca’ya armağan olsun.” Dedi.

“ALTIN PUANLA BAŞPEHLİVAN OLDU”

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde  finale kalan başpehlivanlar Orhan Okulu ve Şaban Yılmaz’ın final müsabakasının ilk yarım saatlik bölümünde yenişme olmadı. Müsabakanın 10 dakikalık puanlama bölümünde Er Meydanı’nda yenişemeyen başpehlivanlar, ‘altın puan’ bölümüne geçti. Yaklaşık 60 dakika süren zorlu mücadelede Orhan Okulu, rakibi Şaban Yılmaz karşısında bir puan alarak, altın kemeri kazanan isim oldu.

KİMLERLE GÜREŞTİ ?

2015 yılında altın kemeri kazanan Orhan Okulu, 657’inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, ilk turda Kaan Kaya’yı, ikinci turda Hasan Cengiz’i, üçüncü turda Nedim Gürel’i, çeyrek finalde Hüseyin Gümüşalan’ı, yarı finalde de Serhat Balcı’yı yenerek, bir kez daha geçen yıl olduğu gibi adını finale yazdırdı. Okulu, 2017 yılında altın kemeri İsmail Balaban ile yaptığı final güreşinde kaybetmişti. Bu yıl ise zorlu rakibi Şaban Yılmaz’ı Er Meydanı’nda mağlup ederek, 3 yıl aradan sonra 2018 yılı Kırkpınar şampiyonu oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.