KİTAP FUARINA 'HABABAM' USULÜ AÇILIŞ !

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 5. Kitap Fuarı, Hababam Sınıfı'nın meşhur sahnesinden esinlenerek açıldı. Adile Naşit'in zil çalma sahnesinden esinlenerek açılan fuarın açılış zilini ise Onur Konuğu Prof. Dr. Emre Kongar çaldı.

KİTAP FUARINA 'HABABAM' USULÜ AÇILIŞ !

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 5. Kitap Fuarı, Hababam Sınıfı'nın meşhur sahnesinden esinlenerek açıldı. Adile Naşit'in zil çalma sahnesinden esinlenerek açılan fuarın açılış zilini ise Onur Konuğu Prof. Dr. Emre Kongar çaldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Ekim 2017 Cumartesi 05:00
KİTAP FUARINA 'HABABAM' USULÜ AÇILIŞ !

    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın 'en çok gurur duyduğumuz etkinliklerden biri' diye tanıttığı 5. Kitap Fuarı Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda açıldı. Açılışta her yıl yapılan kurdele kesiminin aksine, Hababam Sınıfı'nın meşhur sahnesinden etkilenilerek zil çalarak açılan fuarın açılış zilini ise fuarın Onur Konuğu Prof. Dr. Emre Kongar çaldı. 46 yayınevi ve 80 yazarın bulunduğu kitap fuarının açılışına Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Prof. Dr. Emre Kongar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    GÜRKAN: “EN ÇOK GURUR DUYDUĞUMUZ ETKİNLİKLERDEN BİRİ”
    Fuarın açılış konuşmasını yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye olarak en çok gurur duydukları etkinliklerden birinin bu fuar olduğunu söyleyerek; “Günümüzde asıl belediye faaliyetleri kültür sanat sosyal ve kültürel faaliyetlere katkı sağlayarak yapılan faaliyetler. Bu panodaki kitapların hepsi belediye tarafından desteklenip yayınlanmış kitaplar. Bizde bu Başkan ne yaptı şehre denir. Yaptığımızı yapmadığımızı herkes biliyor. Hiçbir şey yapmasak bile şu kitapları şehrin kültür hayatına katmak başlı başına bize yeter. Her şeyi yenileyebilirsiniz. Ekonomi bozulur, uğraşırsınız. Yollar bozulur, yaparsınız. Ama bir milleti millet yapan, ülkeyi ülke yapan kültürü, sanatı hayatınızdan çıkarıp geri giderseniz onu yerine koyma şansınız olmaz. Kaybettiğiniz her yıl çarpan etkisiyle geri döner. Kaybettiğimiz her kültür değeri, basmadığımız her kitap, yasakladığımız her kitap, bu ülkeye açtığımız cezaevidir. O cezaevine koyduğumuz insanlardır. Belediye olarak en çok gurur duyduğumuz etkinliklerimizden birisi de bu fuar.” güvenilir bahis siteleri dedi.
    KONGAR: “TWİTTER'LA DEĞİL, OKUMAKLA OLUYOR”
    Fuarın Onur Konuğu Prof. Dr. Emre Kongar, okumanın önemine vurgu yaparak; “Şu anda elektronik kültür döneminde yaşıyoruz. Yazılı kültür dönemine kalamadan elektronik kültür dönemine atladık. Dolayısıyla çok eksiğimiz var kitap konusunda. Çağdaş medeniyet yakalama Twitter'la değil, okumakla oluyor. Ancak okuyarak Edirne'yi hak ettiği yere koyabiliriz.” ifadelerini kullandı. 
GÜRKAN: “ARTIK KİTAP FUARLARIMIZI BÖYLE AÇACAĞIZ”
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Prof. Dr. Emre Kongar'ın konuşmasının ardından, Hocaların Hocası olarak tanıttığı Kongar'a Selimiye Camii'nin fotoğrafının bulunduğu çini tabak hediye etti. 
    Ardından her yıl yapılan kurdele kesiminin aksine bu yıl açılış için farklı bir şey yapacaklarını belirten Başkan Gürkan; “Arkadaşlarım bana dediler ki: 'Başkanım her yıl kurdele kesiyoruz. Bu yıl farklı bir şeyler yapalım.' Ne yapalım dedim. 'Çan çalalım' dediler. Yani zil dediler. Sonra aklımıza Hababam Sınıfı'nın o meşhur sahnesi geldi. Rahmetli Adile Naşit mektebin merdivenlerinde elinde bulunan zili çalar. Işıklar içinde uyusunlar, arkada bulunanların hepsi Kemal Sunal, Tarık Akan, Halit Akçatepe koşa koşa derse giderlerdi. Şimdi bu yıl geleneği değiştiriyoruz. Artık kitap fuarlarımızı bir derse başlama anlamında, okumaya başlama anlamında ders zilini çalarak başlatıyoruz. İlk zili de hocaların hocası Emre Hocam çalıyor.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.