MUHTARLAR, ATA’YA ÇELENK SUNDU

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtında tören düzenlendi.

MUHTARLAR, ATA’YA ÇELENK SUNDU

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtında tören düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Ekim 2021 Çarşamba 06:42
MUHTARLAR, ATA’YA ÇELENK SUNDU

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu'nda bir araya gelen muhtarlar, kortej eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Burada, Federasyon Başkanı İrfan Tasmalı’nın Atatürk Anıta çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Başkanı İrfan Tasmalı, muhtarların 53 bini aşkın sayılarıyla topluma hizmet eden devletin bağımsız olarak seçilen temsilcileri olduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Muhtarlarımız köyünde mahallesinde babadır, amcadır, anadır, dosttur. Dert dinleyen, dertleri çözmek için uğraş veren kamunun devletin temsilcisi , kanaat önderi güvenilen kişisidir. Hastaların, öğrencilerin ,muhtaçların sorunlarını çözmeye çalışan görevlidir. Muhtar azaları ile birlikte mensubu olduğu ve temsil ettiği köy ve mahalle sakinlerine ayrım yapmaksızın hizmet eder. İlçelerde kaymakam ve belediye başkanı merkezde vali ve belediye başkanı ile daire müdürleri ortak olarak sorunların çözümü ve dertlerin dermanı için çalışırız. Değerli arkadaşlarım bizlerin bugün buraya toplanmamıza vesile olan bugünü bizlere armağan eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'a yüce meclisimize , bizleri hiç yalnız bırakmayan millet vekillerimize , sayın valimize , belediye başkanımıza , hizmeti geçen kurum ve kişilere şahsım ve temsil ettiğim muhtarlar adına çok teşekkür ediyorum sağ olun var olun İyi ki varsınız.”

Ardından konuşan Edirne Köy Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sedat Tosun ise ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi olduğunu vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın teveccühüne mazhar olan muhtarlarımız, bizzat yaşadıkları köy veya mahallelerindeki sorunları tespit ederek, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini belirleyerek ilgili makamlara aktarma ve takibini yapmaktadırlar. Devletin, vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaşa en yakın idari birimimiz olan muhtarlarımız, bizlerle mahallelerimizin ve köylerimizin gelişimi ve değişimi konusunda işbirliği ve çözüm sürecine ortaklık ederek kamu hizmetlerinin daha

etkin ve verimli bir şekilde halkımıza ulaştırılmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.Millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil eden muhtarlık, fedakârlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından muhtarlar hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ziyaret programları için anıttan ayrıldı.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.