“Konu Edirne'yse partizanlık yapmayız”

Edirne Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı 1. Oturumunun 2. Birleşiminde 2018 mali yılı gelir-gider bütçesi görüşüldü. Edirne Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda 262 milyon 423 bin TL'lik 2018 mali yılı gelir-gider bütçesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda konuşan Başkan Gürkan, “Belediye Meclis Üyelerimizle beraber 3,5 yıldır Edirne'nin konforu, gelişimi ve yaşam standartlarının artması adına el birliğiyle mücadele ettik. Bu konuda hiçbir zaman partizanlık yapmadık.” ifadelerini kullandı.

“Konu Edirne'yse partizanlık yapmayız”

Edirne Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı 1. Oturumunun 2. Birleşiminde 2018 mali yılı gelir-gider bütçesi görüşüldü. Edirne Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda 262 milyon 423 bin TL'lik 2018 mali yılı gelir-gider bütçesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda konuşan Başkan Gürkan, “Belediye Meclis Üyelerimizle beraber 3,5 yıldır Edirne'nin konforu, gelişimi ve yaşam standartlarının artması adına el birliğiyle mücadele ettik. Bu konuda hiçbir zaman partizanlık yapmadık.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Kasım 2017 Perşembe 10:21
“Konu Edirne'yse partizanlık yapmayız”

    Edirne Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı 1. Oturumu 2. Birleşimi Edirne Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında yapılan toplantıda 2018 mali yılı gelir-gider bütçesi oy birliği ile kabul edildi. Oylamaya geçilmeden önce mecliste bulunan grupların meclis üyelerini dinleyen Başkan Gürkan, tüm meclis üyelerine de teşekkür etti. 3,5 yılda 30 yılda yapılamayan belediyecilik işlemlerinin yapıldığını aktaran Gürkan, “Değerli meclis üyelerimiz, bu bağlamda da lütfen kendinizle gurur duyun, bu sizin hakkınız.” dedi.
KARAGÜLLE: “SU FİYATLARI BİRAZ PAHALI DEĞİL Mİ?” 
    İlk olarak söz alan MHP Grup Sözcüsü Ahmet Karagülle, su fiyatlarında uygulanan artışı belirterek, “Bütçe hazırlama safhasında çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Geçen seneye göre bütçede yüzde 4'lük bir artış görüyoruz. Malum Edirne Belediyesi'nin gelirler kısmında su fiyatlarında cüzi bir artış söz konusu ama esasında bizim 3.15 olan su fiyatımız, 2 lira 80 kuruş okuma bedeli, 65 kuruş atık su bedeliyle 6 TL'yi buluyor. Ayrıca bunlara evsel atık, çevre ve temizlik de katılıyor. Yani 1 ton su kullanıldığında 17-18 lirayı buluyor. Bu Edirne'de biraz pahalı değil mi?” dedi. 
    GÜRKAN: “İSTANBUL'UN FİYATINA, EDİRNE'DE TALİBİM”
    Karagülle'ye cevap veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de yüzde 5'lik artışa rağmen 1 ton su fiyatının 3.15 olduğunu İstanbul'da ise yüzde 5'lik indirime gidilmesine rağmen en indirimli fiyatın 4.37 olduğunu ifade ederek, “Bu yıl TÜFE yüzde 12,  ÜFE yüzde 17. İkisinin ortalamasını alırsak yüzde 15 gibi bir enflasyon artışı söz konusu. Buna rağmen biz 3 liradan 3.15 kuruşa çıkartarak yüzde 5 oranında gerçekten cüzi bir artış öngördük. Size bir örnek vereyim, geçen hafta gazetelerde vardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi su ücretlerinde yüzde 5 indirime gitti. Ben belediye başkanı olarak İstanbul'un yüzde 5 su indirimine Edirne'de talibim. Bakın İstanbul'da 1 Ocak 2018'den itibaren 1'inci kademede metreküp fiyatı 4.59 kuruştan 4 Lira 37 kuruşa inmiş. En indirimli fiyatı alırsak 4 Lira 37 kuruş. Eğer uygun görürseniz bunu da oylayabiliriz.” ifadelerini kullandı. 
    GÜRKAN: “KONU EDİRNE OLUNCA, HİÇBİR ZAMAN PARTİZANLIK YAPMADIK”
    Diğer grupların sözcülerini de dinleyen Başkan Gürkan ardından yaptığı konuşmada tüm belediye meclis üyelerine teşekkür etti. Gürkan, Edirne'nin yaşam standartlarının artması ve gelişmesine adına hiçbir zaman partizanlık yapmadan el birliğiyle çalıştıklarını ifade ederek, “Belediye Meclis Üyelerimizle beraber 3,5 yıldır Edirne'nin konforu, gelişimi ve yaşam standartlarının artması adına el birliğiyle mücadele ettik. Bu konuda hiçbir zaman partizanlık yapmadık. 2014 seçimlerinde; bütün il başkanları da, söz konusu Edirne olduğunda gerisinin teferruat olduğunu beyan etmişti. Nasıl bir başarısızlığın bedeli varsa, başarının da var. Hangi bakan yardım Klasbahis etmişse, hangi il başkanı yardım etmişse söyledim. Bundan gocunmadım da. Siyaset halka hizmet için, insanların yaşam kalitesini yükseltmek için vardır. Siyaset bir amaç değil, memlekete, insana, vatana hizmet etmek için bir araçtır. Edirne ortak paydası olan herkesi kutluyorum.” şeklinde konuştu. 
    GÜRKAN: “EDİRNE TARİHİNDE İLK KEZ ARITMAYA KAVUŞACAK”
    Edirne'nin tarihinde ilk kez bir arıtmaya kavuşacağını ifade eden Gürkan, “Göreve başladığımızda Edirne'nin çok eksikleri vardı. Temel belediyecilik hizmetleri olarak adlandırdığım konularda çok önemli eksiklerimiz vardı. Örneğin arıtması olmayan ender şehirlerden biriydik. 5 Ekim'de iller bankasına verdiğimiz yetkiyle ihalesi yapıldı. İhale incelemesi biraz uzun sürdü. Ama dün itibariyle bir firma onaylanmış. 10 günlük itiraz süresi bekleniyor. Bu süre içerisinde inşallah itiraz olmazsa iller bankası o firmayla sözleşme yapacak ve ardından İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı başlayacak. Edirne, tarihinde ilk kez bir arıtmaya kavuşmuş olacak. 2015'te DSİ ile bir protokol yaptık.  Kırklareli Kayalı Barajı'ndan 58 kilometrelik mesafeden binlik çelik borularla yılda 20 milyon 500 metreküp su almak üzere anlaştık. Bu gelen suyu arıtmak için yeni bir içme suyu arıtma tesisi gerekiyordu. Bunu bizim adımıza DSİ yapacak ve biz de 30 yılda 30 eşit taksitle ödeyeceğiz.” dedi.
    GÜRKAN: “LÜTFEN KENDİNiZLE GURUR DUYUN, BU SİZİN HAKKINIZ”
    Gürkan, tüm belediye meclis üyelerinin kendileriyle gurur duymasını isteyerek, “3 buçuk yıllık sürede Edirne'nin temel belediyecilik olarak adlandırdığımız hizmetlerinin tümünü hayata geçirmiş oluyoruz. Ama inşaatı devam edecek ama bitmiş fakat hepsi yaşama geçirilmiş olacak. Değerli meclis üyelerimiz, bu bağlamda da lütfen kendinizle gurur duyun, bu sizin hakkınız. Çünkü bu meclis 30 yıldır yapılmayanı yaptı, alınmayan kararları aldı. Her biriniz kendinizle ne kadar gurur duysanız hakkınızdır. Bu meclisin başardıkları başkadır. 60 yıllık sorun çöpü, arıtmayı, içme suyu projesini başarmıştır. Aldığınız kararlar, Edirne'nin ve Edirnelilerin doğrudan yaşamına dokunan kararlar. İnsanlar unutsa bile bu kararları tarih unutmayacaktır.” ifadelerini kullandı. 
    Gürkan'ın konuşmasının ardından 2018 yılının bütçesi işaret usulü ile tek tek oylandı ve yapılan oylamada Edirne Belediyesi'nin 2018 yılı gelir-gider bütçesi 262 milyon 423 bin TL olarak oybirliği ile kabul edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.