KÖPRÜLER YENİDEN ÇİFT YÖN

İl Trafik Komisyonu'nun aldığı kararla bir süredir tek yönlü olarak trafiğe açık olan Tunca ve Meriç Köprüleri tekrar çift yönlü olarak trafiğe açılacak.

KÖPRÜLER YENİDEN ÇİFT YÖN

İl Trafik Komisyonu'nun aldığı kararla bir süredir tek yönlü olarak trafiğe açık olan Tunca ve Meriç Köprüleri tekrar çift yönlü olarak trafiğe açılacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Ağustos 2018 Perşembe 09:02
KÖPRÜLER YENİDEN ÇİFT YÖN

Edirne Valisi Günay Özdemir, mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda Tunca ve Meriç Köprülerinin 16 Ağustos itibariyle çift yönlü trafiğe açılacağının müjdesini verdi. Vali Özdemir'in muhtarlara verdiği müjdenin ardından İl Trafik Komisyonu toplandı ve tarihi köprüleri tekrar çift yönlü olarak trafiğe açtı.

İl Trafik Komisyonu Başkanlığı Valilik Toplantı Salonunda, Vali Yardımcısı Ali Uysal başkanlığında, İl Emniyet Müdürü Temsilcisi Nail Dalsar, İl Jandarma Komutanlığı Temsilcisi Oğuz Koçak, Belediye Başkanlığı Temsilcisi Erdal Uygun, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi Yüksel Yazıcı, Karayolları 11. Şube Şefliği Temsilcisi Ali Şahin’in katılımı ile İl Trafik Komisyonunun gündeminde bulunan konular görüşülerek karara bağlandı.

Karaağaç Mahallesi Muhtarı ve Karaağaç Bölge Esnafının Tarihi Tunca ve Meriç Köprülerinin tekrar çift yönlü trafiğe açılması talebine ilişkin olarak, oy birliğiyle valilik makamının onayına sunulan karar şu şekildedir;

“23.05.18 tarih ve 2018/4 sayılı İl Trafik Komisyonu kararı ile Tarihi Tunca ve Meriç köprülerinin şehir merkezinden Karaağaç istikametine gidiş güzergahında Tunca Köprüsü girişinden Meriç Köprüsü çıkışına kadar olan kesimde gidiş tek yön uygulamasının, özellilikle yaz aylarında ilimize ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin Karaağaç bölgesine yoğun şekilde ilgi gösterdiği, bu nedenle yol kullanıcılarının Tunca ve Meriç Köprülerini yoğun olarak kullandıkları, bölgeye ziyarete gelen vatandaşlarımızın dönüş için kullanılan Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsünü bilmediklerinden dolayı dönüşün Tunca ve Meriç Köprülerinden yapılmasının vatandaşlara kolaylık sağlayacağı, Bosnaköy Yolu üzerinde DSİ’nin Kanal Edirne İnşaatının devam etmesinden dolayı vatandaşların bu yolu da kullanmayı tercih etmedikleri, araç sürücülerinin yaz dönemi boyunca Tunca ve Meriç köprülerini çift yönlü olarak kullanmaları vatandaşlar için kolaylık sağlayacağından, Tunca ve Meriç Köprülerinin ikinci bir İl Trafik Komisyon kararı alınıncaya kadar çift yönlü araç trafiğine açılmasının uygun olacağından talebin kabulüne.”

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.