KÖPRÜYE, MÜEZZİNOĞLU'NUN İSMİ VERİLDİ

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, düzenlediği basın toplantısında Karaağaç Körpüsü'ne, Bakanlıktan çıkan onayın ardından Dr. Mehmet Müezzinoğlu isminin verildiğini açıkladı.

KÖPRÜYE, MÜEZZİNOĞLU'NUN İSMİ VERİLDİ

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, düzenlediği basın toplantısında Karaağaç Körpüsü'ne, Bakanlıktan çıkan onayın ardından Dr. Mehmet Müezzinoğlu isminin verildiğini açıkladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Temmuz 2017 Çarşamba 09:51
KÖPRÜYE, MÜEZZİNOĞLU'NUN İSMİ VERİLDİ

    AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Edirnelilere birçok müjde verdi.  AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında, Hıdır Baba Tabyası'ndan Kapalı Yüzme Havuzu'na, Kırkpınar Alanı'ndan Enez- Keşan yolunun 2017 yatırım programına alınmasına kadar birçok müjde veren Akmeşe, Karaağaç Köprüsü'ne ise Bakanlıktan çıkan onayla Dr. Mehmet Müezzinoğlu isminin verildiğini belirtti. 
‘'BİRÇOK ESER BALKAN TARİHİ MÜZESİ'NDE SERGİLENECEK''
    Hıdır Baba Tabyası'yla ilgili bilgi veren Akmeşe, burasının Balkan Tarihi Müzesi olması için 3 Ağustos'ta ihalesinin yapılacağını belirterek; ''Teşkilat çalışmalarımız devam ederken aynı zamanda Edirne'de yatırımlarımız da devam ediyor. Hıdır Baba Tabyası'nın restorasyonu bitmiş ve Bakanımızın katılımıyla açılışını yapmıştık. Fakat burada 2 yıldır rölöve çalışmaları devam etmekteydi. Bu rölöve çalışmaları da bugün itibariyle bitmiş durumda. 3 Ağustos'ta teşhir ve tanzim ihalesini gerçekleştireceğiz. Gerçekten müthiş bir proje. Çok büyük bir yatırım. Edirne'nin turizmine önemli katkılar sağlayacak bir yatırım. Tabi biz burasını müze olarak da kullanmak istiyoruz. 3 Ağustos'ta bunun ihalesi yapılacak. Edirne'nin fethi olan 1361 yılından bugüne kadar Edirne'nin tarihi bir müzesi olarak başta Fatih Sultan Mehmet, 1. Murad ve Edirne Müdafi Şükrü Paşa olmak üzere bunlarla ilgili birçok eser bu müzede sergilenecek. Bu müzeyle beraber Edirne'ye ziyaretlerin daha çok artacağını ve turizme katkı sağlayacağını düşünüyorum. Edirne Balkan Tarihi Müzesi'ni de Edirne'ye kazandıracağız, bunun için çok mutluluk duyuyorum.'' dedi.
    ''TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK HAVUZU''
    Edirne'ye yapılmakta olan kapalı yüzme havuzunun Türkiye'nin en büyük havuzu olduğunu söyleyen Akmeşe; ''Belki birçok kişi farkında değil ama Edirne'ye muhteşem bir kapalı yüzme havuzu yapılıyor. Birçok kez bunu gündeme getirmemize rağmen pek yer almadı. Ama çok önemli bir proje. Büyük bir kısmı bitti. İnşallah 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nda biz bu havuzu da bitirip Edirnelilerin hizmetine sunmak istiyoruz. Bu havuz, Türkiye'nin en büyük havuzu. İçinde 3 havuz barındırıyor. Biri olimpik, biri yarı olimpik bir de ısınma havuzu olmak üzere. Burasının 1500 seyirci kapasitesi var. Balkanlarda ve Türkiye'de bir ilk. Bunun kimse Edirne'de farkında değil. Bunları da özellikle Edirnelilerle paylaşmak isterim.'' ifadelerini kullandı. 
''ARTIK, SADECE 3 GÜN KULLANILAN BİR ALAN OLMAYACAK''
    Kırkpınar Alanı yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Akmeşe; ''Geçen hafta Kırkpınar'ı tamamladık. Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl Sayın Bakanımız Edirne'ye geldiğinde Kırkpınar alanıyla ilgili de yenileme sözü vermişti. Biz sözlerimizi tutuyoruz. Bu sit alanı tabii ki biliyorsunuz. Kolay bir proje değildi ama gerçekten hem biz hem belediye hem de bakanlığımız bu işte ciddi emekler verdik. Bu 2017 programına alındı. 45 milyonluk bir yatırım bu. Komple yenilenecek Kırkpınar alanı. Artık orası senede sadece 3 Privebet gün kullanılan bir alan olmayacak. 365 gün bu alanda etkinlikler olacak. Proje çalışmaları bitmek üzere. İnşallah 2018 güreşlerini de yeni alanda yapmayı düşünüyoruz.'' dedi.
''ENEZ-KEŞAN OTOYOLU 2017 YATIRIM PROGRAMINA ALINDI''
    Akmeşe, Enez-Keşan otoyolunun 2017 yılı yatırım programına alındığını ifade ederek; ''Geçen hafta sonunda Enez'deydik. 13 yıldan beri yapılmayan Enez Av ve Balık Festivali vardı. O festivale de katıldık. Enez Edirne'nin Saros'a açılan kapısı. Hem deniziyle hem de tabiatıyla müthiş bir ilçemiz. Çoktan beri beklediğimiz bir konu vardı. Enez-Keşan otoyolu da 2017 yatırım programına alındı. En kısa zamanda bu yola başlıyoruz. İnşallah 2019 yılı sonuna kadar Enez hem doğalgaza kavuşacak hem de bu yol bitmiş olacak. Enez sadece 3 aylık gidip gelinen bir ilçemiz olmayacak.'' şeklinde konuştu.
‘'15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ SAYGIYLA ANDIK''
    Akmeşe, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde şehitlerimizi saygıyla andıklarını belirterek; ''Geçen süreçte 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü vardı. Nasıl ki 2016'da 27 gece bütün Edirneliler sokaktaysa alanı doldurduysa yine onun yıldönümünde 15 Temmuz şehitlerini saygıyla andık. Ben Edirneli vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Vatan, millet, bayrak olduğu zaman bütün Edirneliler sokakta. Bundan sonra da hiçbir hain darbe girişimine müsaade etmeyeceklerdir.'' dedi.
    ''KARAAĞAÇ KÖPRÜSÜ, DR. MEHMET MÜEZZİNOĞLU KÖPRÜSÜ OLDU''
    Mehmet Müezzinoğlu isminin Başbakan tarafından açılan yeni köprüye verileceğini ve bakanlıktan onay çıktığını ifade eden Akmeşe; ''Biliyorsunuz teşkilat çalışmalarımız da devam ediyor. Geçen hafta bakanlar kurulunda değişiklik oldu. Gerçekten Edirne'ye çok büyük hizmetleri geçmiş olan, Edirne'ye yapılan çoğu yatırımda büyük destekleri olan Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu bir görev değişikliğiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı kabinemizin en genç bayan Milletvekili Jülide Sarıeroğlu'na devretti. Biliyorsunuz bu makamlar geçici. Bir gün Bakan olabilirsiniz, bir gün milletvekili, bir başka gün yeniden başka göreve gelmiş olabilirsiniz. Mehmet Müezzinoğlu hem Edirne'de, hem partide çok sevilen bir büyüğümüz, abimiz. Biz de ona Edirne'ye katkılarından dolayı yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz Edirneliler olarak Sayın Mehmet Müezzinoğlu'nu unutmadık, unutmayacağız. Bu vesileyle biz Karaağaç Köprüsü'nü Sayın Başbakanımız'ın da katılımıyla açmıştık. Şu müjdeyi vereyim; Karaağaç Köprüsü Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü olarak bakanlıktan onaylandı. Biz bu vesileyle Mehmet Müezzinoğlu'nu unutmayacağız. Bunu da buradan paylaşmak istiyorum. Yani Karaağaç Köprüsü, Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü oldu.'' ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.