KRİZ GELDİ VERESİYE DEFTERLERİ KABARDI

Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle ve her şeye zam gelmesiyle birlikte vatandaşların alım gücü günden güne daha da düşüyor. Ekonomik kriz yüzünden sıkıntı yaşayan vatandaşlar da yeniden mahalle bakkallarındaki veresiye defterlerine yöneldi. 

KRİZ GELDİ VERESİYE DEFTERLERİ KABARDI

Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle ve her şeye zam gelmesiyle birlikte vatandaşların alım gücü günden güne daha da düşüyor. Ekonomik kriz yüzünden sıkıntı yaşayan vatandaşlar da yeniden mahalle bakkallarındaki veresiye defterlerine yöneldi. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Eylül 2018 Perşembe 08:22
KRİZ GELDİ VERESİYE DEFTERLERİ KABARDI

Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle birlikte ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar, yeniden mahalle bakkallarındaki veresiye defterlerine yöneldi. Ekonomik kriz yüzünden vatandaşa destek olan mahalle bakkalları ise,  vatandaşların da veresiyelerini gününde ödeyerek kendilerine destek olmalarını istediler.

“VERESİYE İSTEYEN MÜŞTERİ SAYIMIZ ÇOĞALDI”

Yaşanan ekonomik kriz yüzünden son günlerde veresiye isteyen müşteri sayısının bir hayli arttığını belirten Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör; “Artık günü birlik, maaşına bir hafta kalmışken veresiye isteyen müşteri sayımız çoğaldı. Dolayısıyla bizde bunlara mümkün mertebe yardımcı olmaya çalışıyoruz. Veresiye verirken vatandaşlara bir uyarımız oluyor. Ana gıda maddelerini veresiye verelim ama keyif verici alkol ve tütün gibi ürünleri bizden veresiye istemeyiniz. Çünkü bunları veresiye vermek istemiyoruz. Dolayısıyla bizde kendi işimizi devam ettirmek zorundayız. Bizler bakkal esnafları olarak bu ekonomik krizden mümkün mertebe kendimizi korumak durumundayız. Sermayemizi küçültmememiz gerekiyor. Satmış olduğumuz ürünleri de gününde tahsil etmemiz gerekiyor ki, kendi işimizi devam ettirebilelim. Vatandaşlarımız almış oldukları veresiyeleri gününde ödesinler ki, bizde işimizi devam ettirip, onlara tekrar veresiye verebilelim.” Diye konuştu.

“ALIM GÜCÜMÜZ İYİCE AZALDI”

Mahalle bakkalında veresiye ile alışveriş yaptığı esnada konuşan Aynur Çelikkanat alım gücünün iyice azaldığını ifade ederek; “Bakkalımız iyidir, bizi idare ediyor. Aybaşından aybaşına veresiyelerimizi ödüyoruz. Her şeye zam geldi, alım gücümüz iyice azaldı. Mecbur zorluk çekiyoruz. Eskiden bu kadar veresiye almıyorduk ama son zamanlarda veresiyelerimiz iyice arttı.” Dedi.

“EMEKLİ MAAŞIYLA BAYA ZORLUK ÇEKİYORUZ”

Emekli maaşının yetmediğini belirten Sami Çelikkanat da; “Ben emekliyim, benim emekli maaşım 1100 TL. Bu emekli maaşıyla ekonomik olarak baya zorluk çekiyoruz. Mecburen veresiye alıyoruz. Marketlerden alışveriş yapamıyoruz. Mahalle bakkalımız bizi idare ediyor.” Diye konuştu.

“BİZLER GÖĞÜS GEREREK SOSYAL PATLAMAYI DA ÖNLÜYORUZ”

Edirne’nin Kaleiçi semtinde 30 yıldan beri bakkal esnafı olan Yaşar Varel ise, veresiyelere göğüs gererek sosyal patlamayı da önlediklerini ifade ederek; “Son zamanlarda veresiyelerimiz baya arttı. Bizler de mecbur göğüs geriyoruz. Çünkü 20 yıllık müşterimiz, 10 yıllık müşterimiz var. Onlar maaşlarını alana kadar veresiye yazıyoruz. Maaşlarını aldıklarında veresiyelerin hepsini ödeyemiyorlar. Mecbur buna da göğüs geriyoruz. Temel gıda ürünlerinde Türkiye çapındaki bütün mahalle bakkalları olarak göğüs geriyoruz. Bizler göğüs gererek sosyal patlamayı da önlüyoruz. Biz halkın barometresiyiz. Dolar’ın artışıyla birlikte insanların alım gücü düştü. Her şeye zam geldiği için bizim de veresiye defterlerimiz iyice kabardı. Müşterilerimin çocuğunu aç bırakmaya vicdanım el vermediği için mecburen göğüs geriyoruz.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.