“KRİZİN FATURASINI YARATANLAR ÖDEYECEK”

Trakya turu kapsamında Edirne’ye gelen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaşanan ekonomik krizde hükümeti eleştirerek,  “Yıllardır nimeti bizimle paylaşmayanlar bu gün külfeti bizimle paylaşmaktan söz ediyorlar. Bu krizi biz yaratmadık. Bu krizin faturasını da yaratanlar ödeyecek.” Dedi.

“KRİZİN FATURASINI YARATANLAR ÖDEYECEK”

Trakya turu kapsamında Edirne’ye gelen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaşanan ekonomik krizde hükümeti eleştirerek,  “Yıllardır nimeti bizimle paylaşmayanlar bu gün külfeti bizimle paylaşmaktan söz ediyorlar. Bu krizi biz yaratmadık. Bu krizin faturasını da yaratanlar ödeyecek.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Ekim 2018 Cuma 09:03
“KRİZİN FATURASINI YARATANLAR ÖDEYECEK”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Trakya turu kapmasında Edirne’ye geldi. Çerkezoğlu, Disk Edirne üyeleri ile birlikte Saraçlar Caddesi’ndeki PTT önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Hükümetin yaşanan ekonomik krizi kabul etmediğini fakat krizin yaşandığını belirten Çerkezoğlu, “Bu gün Türkiye adım adım çok tehlikeli bir ekonomik krize sürükleniyor. Bu gün ülkeyi yönetenler kriz yok diyorlar, yaşanan bu sıkıntılar psikolojiktir diyorlar ama bizler işçiler olarak, emekçiler olarak her gün bakkala, manava gittiğimde, evimize elektrik faturası, doğalgaz ve su faturası geldiğinde her gün iğneden ipliğe her şeye zam geldiğini gördüğümüzde ülkede kriz olup olmadığını ya da yaşadıklarımızın psikolojik olup olmadığını çok açık bir biçimde görüyoruz.

“TESADÜFEN ORTAYA ÇIKMIŞ BİR KRİZ DEĞİL”

Krizin tesadüfen ortaya çıkmadığını vurgulayan Çerkezoğlu, “Bu ekonomik kriz, tesadüfen ortaya çıkmış bir kriz değil. Bu kriz kendiliğinden ortaya çıkmış bir süreç değil. Bugün Türkiye'nin içine sürüklendiği bu durum, siyasi iktidarın ekonomik politika ve tercihlerinin sonucu olarak ortaya çıkmış bir durum. Özellikle son 1 yıldır işsizlikten, cari açığa, dış borca kadar hepsi alarm verirken, bu politikalarda ısrar edenler Türkiye'yi bu noktaya getirdiler. Yıllardır tamamen dışa bağımlı, dışarıdan ucuz gelen paraya, borca dayalı bir ekonomiyi var ettiler. Aldıkları bu borcu da üretime değil, fabrika açmaya değil, tümüyle betona gömdüler. Ve bu politikaların sonucunda da bu gün bu tabloyu yaşıyoruz. “ Dedi.

“KRİZİN FATURASINI YARATANLAR ÖDEYECEK”

Yaşanan ekonomik krizin sorumlusunun halk olmadığını, hükümet olduğunu vurgulayan Çerkezoğlu, “Yıllardır kasalarını küplerini dolduranlar, yıllardır kârlarını bizimle bölüşmeyenler bu gün zararlarını bizimle bölüşmek istiyorlar. Yıllardır nimeti bizimle paylaşmayanlar bu gün külfeti bizimle paylaşmaktan söz ediyorlar. Bu krizi biz yaratmadık. Bu krizin faturasını da yaratanlar ödeyecek.” Dedi.

“2018 YILI SON 3 AYI İÇİN YENİ BİR ASGARİ ÜCRET BELİRLENMELİ”

4 tane acil talepleri olduğunu da aktaran Çerkezoğlu, “Asgari ücret tespit komisyonu derhal toplanmalı, 2018 yılı son 3 ayı için yeni bir asgari ücret belirlenmeli ve 2019 asgari ücreti de bu rakam üzerinden tartışılmalıdır. İkincisi kapanan dükkanları, işyerlerini konuşuyorduk. Krizi fırsata çevirenlere karşı toplu işten çıkarmaların tamamen yasaklanması gerekiyor ve mecliste bununla ilgili bir düzenleme istiyoruz. Bu süreçte işsizlik sigortası fonunun işçiler ve işsizler için kullanılması, işsizlik sigortasından yararlanma şartlarının kolaylaştırılması, sürenin ve miktarın arttırılması lazım. Dünyanın en adaletsiz vergi sistemi Türkiye'de. Devletin topladığı verginin bütün yükü işçinin, emekçinin üzerinde. Adaletli bir vergi sistemi istiyoruz, çok kazanandan çok vergi alınan, karın, faizin, rantın vergilendirildiği bir sistem istiyoruz. Dördüncü olarak da elektrik, su, doğalgaz gibi temel tüketim maddelerine yapılan zamların geri alınmasını istiyoruz. Bunlar 4 acil talebimiz.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.