KUDUZ AŞISI KRİZİ!

5 yaşındaki M.Ş. hafta sonu Söğütlük Kent Ormanı’nda bir köpek tarafından ısırıldı. M.Ş.’nin ailesi Edirne’de kuduz aşısı bulunmağını öğrenince şok geçirdi. Çevre illerde araştırma yapan aile, kuduz aşısı bulunan Kırklareli’ye giderek aşı yaptırmak zorunda kaldı.

KUDUZ AŞISI KRİZİ!

5 yaşındaki M.Ş. hafta sonu Söğütlük Kent Ormanı’nda bir köpek tarafından ısırıldı. M.Ş.’nin ailesi Edirne’de kuduz aşısı bulunmağını öğrenince şok geçirdi. Çevre illerde araştırma yapan aile, kuduz aşısı bulunan Kırklareli’ye giderek aşı yaptırmak zorunda kaldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Aralık 2018 Çarşamba 09:32
KUDUZ AŞISI KRİZİ!



Hafta sonu Edirne Söğütlük Kent Ormanı’nda meydana gelen olayda, 5 yaşındaki M.Ş. bir köpek tarafından ısırıldı. Kuduz aşısı yaptırmak için Edirne’deki hastanelere koşan aile ise kent genelinde kuduz aşısının bulunmadığını öğrenince şok oldu. Çevre illerde yapılan araştırmaların sonunda kuduz aşısı bulunan Kırklareli’ye giderek çocuklarına kuduz aşısı yaptıran aile, günlerdir büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, dün kuduz aşısı sorunu çözüldü ve bütün hastanelerin stoklarına kuduz aşısı geldi.
ŞEN: “BÜYÜK SIKINTILAR YAŞADIK”
Köpek tarafından ısırılan M.Ş.’nin babası Yücel Şen, günlerdir büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek, “Söğütlük Kent Ormanı’nda hafta sonu ailemle beraber geziyorduk. Oğlum bir köpekle oynuyordu ve bende oğlum köpekle oynarken cep telefonuyla kaydediyordum. O esnada 5 yaşındaki oğlumun, köpek tarafından eşofmanının üzerinden ısırıldığını gördüm. Olayın ardından hemen Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’ne gittik ancak ellerinde kuduz aşısı olmadığını söylediler. Oradan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne giderek kuduz aşısı sorguladık. Orada da aşı olmadığını öğrenince şok yaşadık. Ne yapacağımızı şaşırdık. İlçe hastanelerini tek tek aradık, hiçbir ilçede olmadığı bizlere belirtildi. En son Kırklareli’yi aradık,  orada olduğunu öğrendik. Kendi imkanlarımızla Kırklareli’ye giderek, aşımızın ilk dozunu yaptırabildik. Ama bu esnada çok zor anlar yaşadık. Bugün öğle saatlerinde Edirne’deki hastaneden aradılar, aşının geldiğini bize ilettiler, ama biz günlerdir büyük sıkıntılar yaşadık, çok mağdur olduk. Eğer bugün de aşı gelmeseydi Kırklareli’nin Babaeski ilçesine giderek ikinci dozunu yaptıracaktık.” ifadelerini kullandı.
KALKAN: “ŞU AN İTİBARİYLE HİÇBİR PROBLEM KALMADI”
Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ise konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Dün itibariyle kuduz aşısında hiçbir sıkıntımız kalmadı. Bu sorun tüm Türkiye’de kısa süreli olarak yaşandı ama elinde olan iller diğer illerin eksiğini tamamladı. Şu an itibariyle tüm hastanelerimizde tam doz aşılarımız mevcut, hiçbir problemimiz yok.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.