“KÜLTÜR MİRASI ATÖLYESİ” TAMAMLANDI

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü ve Edirne Valiliği’nin iş birliğiyle Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından organize edilen, 23 farklı üniversiteden 40 öğrencinin katıldığı “Kültür Mirası Atölyesi”nde, “Bir Osmanlı Kenti Edirne’nin Suları ve Su Yapıları” konulu çalışmalar dizisini başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.

 “KÜLTÜR MİRASI ATÖLYESİ” TAMAMLANDI

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü ve Edirne Valiliği’nin iş birliğiyle Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından organize edilen, 23 farklı üniversiteden 40 öğrencinin katıldığı “Kültür Mirası Atölyesi”nde, “Bir Osmanlı Kenti Edirne’nin Suları ve Su Yapıları” konulu çalışmalar dizisini başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Eylül 2018 Perşembe 08:19
 “KÜLTÜR MİRASI ATÖLYESİ” TAMAMLANDI

Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı ile atölye yürütücüsü öğretim elemanları ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen öğrenciler katıldı. Sertifika töreninde öğrenciler, gerçekleştirdikleri çalışmaları video sunum eşliğinde anlatarak, geliştirdikleri projeler hakkında bilgiler verdi.

28 farklı üniversiteden yapılan yaklaşık 150 başvuru arasından seçilerek Türkiye’nin dört bir yanından gelen 40 öğrencinin, açık hava amfisi niteliğindeki Edirne’yi yaşayarak öğrendiği “Kültür Mirası” adlı atölye çalışmasının kapanış ve sertifika töreninde konuşan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Şahin, “Edirne Açık Hava Amfisi - Geleceğin Mimarlarını Yetiştiriyor Programı” kapsamında, “Osmanlı Kültür Mirası ve Su Yapıları” temasıyla düzenlenen II. Kültür Mirası Atölyesi’nin başarıyla tamamlanmasından ve ortaya çıkan sonuçlardan son derece memnun olduğunu belirterek, “Öncelikle projenin fikir sahibi, Valimiz Sayın Günay Özdemir ile etkinliğin oluşturulması ve sürdürülmesinde önemli katkı ve destekleriyle bizleri teşvik eden Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Kendilerinin katkıları ve teşvikleri olmasa, bu etkinlikleri hayata geçirmemiz mümkün olmazdı. Bunun yanında, atölye boyunca işin mutfağında ve merkezinde olarak, çalışmaların büyük bir özveri ve gayret ile yürütülmesinde önemli katkıları olan Mimarlık Fakültemizin değerli akademisyenlerini de tebrik ediyorum. İyi ki varlar, çünkü biz birlikte güçlüyüz. Ülkemizin farklı yerlerinden gelerek, kent gezilerinin ardından döndükleri atölyelerde geç saatlere kadar çalışan, emek harcayan kıymetli öğrencilerimizi de kutluyorum. Hazırladıkları çalışma ve sunumlar Edirnemiz ve Edirnemizin maddi ve kültürel değerleri açısından oldukça önemli.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, farklı kentlerden Edirne’ye gelerek Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde buluşan üniversite öğrencilerinin çalışmalarını tamamlayarak ürünler ortaya koyduğunu ve bu süreçte birbirinden ayrı disiplinlerin ortak bir amaç doğrultusunda başarıyla çalıştığını ifade ederek, “Edirne’yi teneffüs ettiğinizi, sevdiğinizi bilmek ve yüzlerinizin güldüğünü görmek mutluluk verici. Bu çalışmayla sizlere, Edirne bilgisi ve sevgisini birlikte aşılamış olduk. Trakya Üniversitesi’ni yakından tanıyarak, bu üniversitenin de birer ferdi haline geldiğinizi belirtmek isterim. Burada edindiğiniz bilgi ve tecrübeler, gelecekte size rehberlik edecektir. İlerleyen günlerde, Edirne ve Edirne’nin kültür varlıklarıyla ilgili çalışmalarınız olabilir. Ayrıca, sizleri bu büyük ailenin birer ferdi olarak da görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim. Yoğun ve hummalı bir çalışmanın ardından, eğitimlerin verimli ve keyifli geçtiğini duymak güzel. Gece ve gündüz sürekli sizlerle beraber olan, bilgi ve tecrübelerini sizinle paylaşan ve çalışmanın gerçekleşmesinde değerli emekleri olan Mimarlık Fakültemiz akademisyenlerine de teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerle tanışan ve sohbet eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilere sorduğu “Aranızda kaç kişi Edirneli?” sorusuna karşılık, bu atölyeden sonra tüm öğrencilerin el kaldırması gerektiğini belirterek, “Şimdi, hepiniz Edirneli oldunuz.” dedi.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sennur Akansel ise program kapsamında öğrencilere yönelik teorik sunum ve teknik gezilerin yanı sıra Edirne, Edirne’de yer alan su yapıları, kıyı düzenleme örnekleri ve önerileri gibi konularda seminerler verildiğini ve atölye çalışmaları gerçekleştirildiğini ifade etti. Doç. Dr. Sennur Akansel, ülkemizdeki 23 ayrı mimarlık fakültesinden, belirli kriterlere uyan öğrencilerin programa davet edildiğini belirterek “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz atölyede, tema olarak su yapılarını seçtik. Edirne’de tarihi eserlerimizle birlikte özellikle üzerinde durmak istediğimiz su yapılarıyla ilgili, belirli bir rota üzerinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 40 öğrenciyle birlikte hareket ederek bilgi edinmelerini sağladık. Ardından, atölyelerde çalışmalar gerçekleştirdik ve ortaya çıkan ürünleri bugün, burada sergiliyoruz. ” dedi.

Öğrenciler, sertifikalarını almadan önce eğitim süresince edindikleri bilgi ve tecrübelerden söz ederek, Edirne’den güzel anılarla mutlu bir şekilde ayrıldıklarını belirtti. Sertifikalarını, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Şahin ve Mimarlık Fakültesi akademisyenlerinin elinden alan öğrenciler, misafirperverlikleri için Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Mimarlık Fakültesi’ne teşekkür etti.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.