BAŞKAN GÜRKAN’IN AÇIKLAMASI EDİRNE LİSELİLERİ MUTLU ETTİ

Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın mart ayı meclis toplantısında Tankut Öktem’in Pehlivan heykeli ile ilgili açıklaması Edirne Lisesi Yetişenler camiasında sevinçle karşılandı.

BAŞKAN GÜRKAN’IN AÇIKLAMASI EDİRNE LİSELİLERİ MUTLU ETTİ

Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın mart ayı meclis toplantısında Tankut Öktem’in Pehlivan heykeli ile ilgili açıklaması Edirne Lisesi Yetişenler camiasında sevinçle karşılandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Mart 2021 Cumartesi 06:14
BAŞKAN GÜRKAN’IN AÇIKLAMASI EDİRNE LİSELİLERİ MUTLU ETTİ

3 Mart günü Edirne Belediye Meclisi toplantısında, başkan Recep Gürkan’ın; Tankut Öktem’in Cumhuriyet’in 50. Yıl Kutlaması için yaptığı “Pehlivan” heykelini, Saraçlar caddesinde yıkılan “Sevda Çeşmesi”nin yerine yeni bir düzenlemeyle konulacağını bildirmesi Edirne Lisesinden Yetişenler camiasında memnuniyetle karşılandı.

 Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Üçer’le yaptığımız görüşmede;

“Belediye meclisinin Mart ayı toplantısında Pehlivan heykeli ile ilgili,Sayın Başkanın yaptığı açıklama, Edirne Lisesi camiasında büyük bir mutluluk yarattı. Bildiğiniz gibi, Tankut Öktem bir Edirne Liselidir. Ayrıca benim ve Genel Başkanımız Atıl Erman’ın mahalle ve okul arkadaşımızdır. Edirne Lisesinin kuruluşunun 150 yılı kutlamaları için okulumuz bahçesine Atatürk heykelini yapmıştır. Onun yaptığı Pehlivan Heykelinin Uğur Mumcu Parkının yol seviyesinin altındaki yeri, daha ilk konduğu zamanda dahi yanlış yer seçimi idi. Hele bir dönem etrafı ağaç ve Ligustrum bitkileriyle kuşatılmış ve hiç görünmez olmuştu, oradan her geçtiğimde içim acırdı, arkadaşımızın emeğiiçin üzülürdüm.Bilirdim ki o da o yeri beğenmemişti. Neyse ki daha sonraları ağaç ve Ligustrumlar kesildi de heykel açığa çıktı ve hiç değilse o taraftaki kaldırımda yürüyenler için daha görünür oldu. Ama hala çukurdaydı.

Atıl Erman’da haberi okuyunca aradı, o da karara çok sevinmişti. Hatta ‘Sayın Recep Gürkan Başkanı aradım ve teşekkür ettim’ dedi. Konuyla ilgili konuşurken bir ara ‘Hatırlar mısın okulun bahçesine dikeceğimiz Atatürk heykeli için geldiğinde gene Pehlivan heykeli konusu açılmıştı da, bir heykel için düşünülecek en son yerin onun konulduğu yer olduğunu söylemiş ve üzüntüsünü dile getirmişti’ dedi. Bir ikinci sevinç vesilemizde arkadaşımız, okulumuzun yetiştirdiği dünya çapında müzeci Filiz Çağman’ın adının Edirne’de bir caddeye verileceği kararı idi. Bu iki karar için Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan’a şahsım ve Edirne Liseliler camiası adına şükranlarımızı sunarım” diye konuştu. 

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.