MOTOR SPORLARINDA DA MERKEZ OLACAK

Edirne Valisi Ekrem Canalp, dün Musabeyli köyü koruluğunda yapılan Motor Sporları Merkezi Motocross Parkuru tanıtımında Edirne’yi su sporlarından sonra motor sporlarında da Türkiye’nin merkezi olacağını dile getirdi.

MOTOR SPORLARINDA DA MERKEZ OLACAK

Edirne Valisi Ekrem Canalp, dün Musabeyli köyü koruluğunda yapılan Motor Sporları Merkezi Motocross Parkuru tanıtımında Edirne’yi su sporlarından sonra motor sporlarında da Türkiye’nin merkezi olacağını dile getirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Haziran 2021 Çarşamba 06:22
MOTOR SPORLARINDA DA MERKEZ OLACAK

“Tarihin Başkentinde Sınırları Zorluyoruz” sloganı ile Musabeyli köyünde yapılan Bin 810 metre uzunluğunda ve 7 atlama rampası bulunan parkurun tanıtımına Edirne Valisi Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanları Ogün Baysan, Mahmut Nedim Akülke ve davetliler ile sporcular katıldı.

Burada açılış konuşması yapan Edirne Valisi Ekrem Canalp, kenti sporlarının ardından motor sporlarında da merkez haline getirmek için adımların atıldığını vurguladı.  Yaptıkları çalışmalar sonunda hazırlanan parkurda dünya standartlarında müsabakaların da yapılabileceğini dile getirdi.

Yaklaşık 11 ay önce Edirne’deki motor sporlarına gönül vermiş dernek ve üyelerinin kendini ziyaretiyle bu sürecin başladığını hatırlatan Vali Canalp, şunları söyledi:

“Bu dernek ve üyeleri benden bu sporu güvenli bir şekilde yapacak alan istiyoruz dediler.  Biz sadece Edirne’ye hitap edecek tesis yapmak yerine Edirne’ye yakışacak uluslararası standartlarda yarışmaların yapılacağı bir motor sporları merkezi yapmaya karar verdik. Federasyonumuzla iletişime geçerek ortak çalışma yaptık ve şuanda bulunduğumuz bu alanda gerek pist gerek sosyal donatı alanları olsun projelerin her bir anı federasyonumuzla beraber gerçekleştirdik. Biz burada sonbaharda uluslararası yarışmaları yapacağız. Hafta sonunda Meriç nehrinde su sporları ile ilgili yarışma düzenledik ve Edirne su sporları merkezi olacak dedik. Bugün buradan da diyoruz ki Edirne Motor sporlarının da merkezi olacak. Burada bin 810 metrelik pist var ve 7 atlama rampası var. Bu hafta itibari ile pistin dışındaki üst yapı çalışmalarına başlıyoruz, burada ayrıca bir çadır kamp alanı ve karavan kamp alanı seyir alanları yapacağız.  Tüm bunları kentteki tüm kuruluşlarla birlikte çalışarak başardık.”

Edirne Belediye başkanı Recep Gürkan, Edirne’de önemli değişimlerin olduğunu vurgulayarak, Edirne Valisi Ekrem Canalp’ın Edirne konusunda canı gönülden çalıştığını vurguladı. Vali Canal’ın Edirne’nin geleceğine yönelik çalışmalarda çık heyecanlı ve istekli olduğunu vurgulayarak , ”Valimiz geçmişte dile getirilmiş ve başarılamamış bir çok konuyu hayata geçirdi. Örneğin Meriç nehrinden enerji üretimi ve ve nehir kenarlarının düzenlenmesi. Bunu hiç kimse başaramadı, bende dahil. Sayın valimiz ben yaparım dedi ve yaptı. Kendisini bu konuda alkışlıyorum. Bu motor kros pistini konuştuğumuzda ‘hadi canım o kadar da değil’ dedim. onu da yaptı, bir Edirneli olarak bu konuda da kendisini kutluyorum ve alkışlıyorum. Bir Edirneli olarak sayın valimize teşekkür ediyor ve kutluyorum. Edirne için ortak sevgi ve ortak aklı öne çıkarma davranışınız hepsinden daha önemli. bunun herkese örnek olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Ogün Baysan ise Edirne Valisi Canalp’ın önderliğinde dünya standartlarında çok güzel bir parkur hazırlamak çini yola çıktıklarını ve parkurun test ve tanıtımı için Edirne’de olduklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından piste geçen Edirne Valisi Ekrem Canalp eline damalı bayrağı alarak minik motorcuların startını verdi. “Tarihin Başkentinde Sınırları Zorluyoruz” sloganı ile piste çıkan sporcular kıyasıya bir yarış yaparak atlama rampalarında görsel şölen sundu.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.