LALE, SGK HAFTASINI KUTLADI

Edirne Sosyal Güvenlik İl Müdürü Süleyman Lale, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında basın açıklamasında bulundu. 

LALE, SGK HAFTASINI KUTLADI

Edirne Sosyal Güvenlik İl Müdürü Süleyman Lale, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında basın açıklamasında bulundu. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Mayıs 2022 Cuma 06:03
LALE, SGK HAFTASINI KUTLADI

İl Müdürü Lale, SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığını tek çatı altında birleştiren ve Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarından biri olarak kabul edilen Sosyal Güvenlik Reformunun 16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edildiğini, her yıl 16 Mayıs’ı içine alan haftanın Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığını belirtti.

Bu tür haftaların toplumda farkındalık yaratma, bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından büyük önem taşıdığını belirten ve toplumun bütün kesimlerine ulaşmayaçalıştıklarınıdile getiren İl Müdürü Lale,Biliyoruz ki güçlü bir Sosyal Güvenlik Kurumu güçlü bir Türkiye demektir.”diyereksözlerini şöyle sürdürdü."Pandemi döneminde de hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması ve hizmetlerimizin aksamaması için İl Müdürlüklerimizde tüm çalışma arkadaşlarımız mesai mevhumu gözetmeksizin çalışmıştır. Salgın sürecinde hiçbir vatandaşımız sağlıktan faydalanamama, tedavi olamama ya da ilaç alamama gibi bir sorunla karşılaşmadı. Türkiye olarak ne kadar güçlü olduğumuzu salgın döneminde tüm dünyaya gösterdik. Ülkemiz bu sıkıntılı günlerde sağlam temeller üzerine inşa edilen Genel Sağlık Sigortası sistemimiz sayesinde tüm dünyaya örnek oldu.”

Lale, 2002’de yüzde 70 olan Genel Sağlık Sigortasının kapsamının bugün yüzde 99,5’e ulaşmış durumda olduğunu, 2016 yılında yapılan düzenlenme ile Genel Sağlık Sigortası priminintek kaleme indirildiğini,geliri brüt asgari ücretin üçte birinin üzerinde olan kişilerin ödemesi gereken prim tutarının 2022 yılı için 150,12 TL olduğunu sözlerine ekledi. Bu kişilerin aylık olarak ödeyebilecekleri bu cüzi tutarla hem kendileri hem de bakmakla yükümlü oldukları eşlerinin, çocukları ile anne ve babalarının sağlık güvencesine sahip olmasalar bile GSS kapsamında olup sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkına sahip olduklarını ifade etti.

Hafta kapsamında bu yılın ana teması olan kayıt dışı istihdamla mücadele konusundayapılan çalışmalara değinerek toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istediklerini belirten Lale,kayıt dışı istihdamın genişlemesinin, bir taraftan çalışanların güvencesiz kalmasına yol açarken, diğer taraftan da kayıtlı istihdam aleyhinde haksız rekabete yol açtığını ifade ederek kayıtlı istihdamın önemini vurguladı.

İl Müdürü Süleyman Lale, İl Müdürlüklerinde görevli personelin de gayretiyle hep birlikte çalışmalara katma değer katacak tüm taraflarla işbirliği içerisinde bir çalışma anlayışı yürüttüklerini dile getirerek tek çatı altında on altıncısının kutlandığı Sosyal Güvenlik Haftasının ülkemizin tüm kesimleri için kutlu olmasını, yapacağımız etkinliklerin sosyal güvenlik bilinci ve anlayışının yaygınlaştırılmasına katkı sağlamasını dilediklerini de sözlerine ekledi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.