LETONYALI GELİNİN ELİNE ‘ŞİŞ’ YAKIŞTI

Yaklaşık 10 yıl önce gönlünü kaptırdığı Türk gençle evlenen Letonyalı Liene Albayrak, Türkiye’de kaldığı sürede örgü örmeyi öğrendi. Örgülerinin beğenilmesiyle Edirne Belediyesi’nin Emek Evi’nde el emeklerini satarak, ev ekonomisine katkı sağlamaya başladı.

LETONYALI GELİNİN ELİNE ‘ŞİŞ’ YAKIŞTI

Yaklaşık 10 yıl önce gönlünü kaptırdığı Türk gençle evlenen Letonyalı Liene Albayrak, Türkiye’de kaldığı sürede örgü örmeyi öğrendi. Örgülerinin beğenilmesiyle Edirne Belediyesi’nin Emek Evi’nde el emeklerini satarak, ev ekonomisine katkı sağlamaya başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Ekim 2021 Cuma 06:27
LETONYALI GELİNİN ELİNE ‘ŞİŞ’ YAKIŞTI

Edirne Belediyesine ait Emek Evi’nin Selimiye Camii Çevre Düzenlemesi çerçevesinde kapatılmasıyla birlikte, buradaki kadınlar Saraçlar Caddesinde stant açtı. Hem örgülerini ören kadınlar hem de ürettikleri ürünleri Saraçlar Caddesinde satmaya başladı. Kadınlar arsında bulunan Letonyalı  33 yaşındaki Liene Albayrak, Letornya’dan Türkiye’ye gelen Üniversite öğrencilerine destek olmak için Türkiye’ye geldiğini  hatırlatarak, “Trakya Üniversitesi’ne geldim. O sırada işim buydu. Eşimle tanıştım ve 10 yıl önce evlendik. 7 yıldır Türkiye’de yaşıyorum.  7 yıldır İstanbul’da yaşadık. Kaynanam Edirneli, son 4 ay önce Edirne’ye yerleşme kararı aldık ve Edirne’ye yerleştik” dedi.

ÖRGÜYÜ HİÇ SEVMEZDİM

Lİene Albayrak, Letonya’da ilkokulda örgü ile ilgili dersleri olduğunu ifade ederek, “O zamanlar Anneannem benim örgülerimi örerdi. Ben örgü örmeyi hiç sevmezdim. Dersleri de bu şekilde geçerdim. Ama salgın döneminde örgüye merak sarım. Önce İnternetten destek alarak örgü örmeyi öğrendim. Komşuların ve çevremdekiler örgülerimi çok beğenmeye başladı. Kendileri de istemeye başladı. Bende Emek Evi’ne gelerek hem kendimi geliştiriyorum hem de ürettiğim ürünleri satıyorum.  Letonya'daki annemden ip göndermesini istiyorum, bizim oranın ipleri daha yumuşak oluyor. Güzel şeyler ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

KADINLAR, İŞLERİNİ SARAÇLAR’A TAŞIDI

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, gazetecilere yaptığı açıklamada, emek evinin, Selimiye Camisi Güzelleştirme Projesi kapsamında kapatıldığını hatırlattı. Takındı, “Kadınlarımız Saraçlar Caddesinde hem üretim hem de satış yapıyor. Daha sonra kadınlarımızı, Tarihi Elektrik Fabrikası Binasında açılacak olan Türk Kültürü El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezi'mize taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Yavuz Göktaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi:

"Toplumumuzun temel direği olan yaşlılarımız geçmişle bugün arasında bizlere ışık tutan birer kaynaktır. Ömrünün büyük bir kısmını hayırlı evlatlar yetiştirmeye adamış, ülkesi ve milleti için en zor günlerde bile dimdik ayakta kalmayı başarmış yaşlılarımız, bizlerin rehberi, en büyük hazinesidir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur."

Büyüklerine saygı gösteren bir toplumun geleceği de hiç kuşkusuz aydın olacaktır. Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız toplumumuzun rehberleri olan büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak, onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü kutluyor, minnet ve şükran duygularıyla onlara sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyorum"

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.