“LEYLALAR ÖLMESİN”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Leyla’dan Sonra ekibi öğrencileri, Türk Kızılayı Edirne Şubesi ile birlikte “Leylalar Ölmesin” adlı kan bağış kampanyası düzenlediler.

“LEYLALAR ÖLMESİN”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Leyla’dan Sonra ekibi öğrencileri, Türk Kızılayı Edirne Şubesi ile birlikte “Leylalar Ölmesin” adlı kan bağış kampanyası düzenlediler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Aralık 2018 Çarşamba 08:18
“LEYLALAR ÖLMESİN”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Leyla’dan Sonra ekibi öğrencileri, Türk Kızılayı Edirne Şubesi ile birlikte “Leylalar Ölmesin” adlı kan bağış kampanyası düzenlediler.

Leyla’dan Sonra ekibi Türkiye’nin birçok yerindeki tıp fakültelerinde aktif olarak ziyaretler yapan, kronik hastalıklı çocuklarla kaliteli vakit geçiren ve dileklerinin gerçekleşmesine aracı olmaya çalışan tıp öğrencilerinden oluşan bir ekiptir.

Leylalar Ölmesin projesi kapsamında kan bağışında bulunan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu; “Bu gün Kızılay ile birlikte Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin kurmuş olduğu ‘Leyla’dan Sonra’ isimli grupla biz burada çok güzel ve kıymetli bir iş yapıyoruz. O kadar mutluyum ki tıp fakültesi öğrencilerinin dünyaya bakışı, dünyayı algılayışı ve tıp fakültesi öğrencilerinin böyle sosyal projelerinin içerisinde olması beni hem bir hekim olarak hem de Trakya Üniversitesi’nin bir mezunu olarak çok mutlu ediyor. ‘Leyla’dan Sonra’ diye bir grup kurdular, ‘bir çocuk bir dilek’ diye sloganları var. Yaşayan hemşerilerimiz kana ihtiyaç duydukları zaman bizleri ararlar, Kızılay’ı ararlar. Lütfen ihtiyacımız olmadan da kan verelim ve Kızılay’ın kan kampanyalarına, kök hücre kampanyalarına ve diğer kampanyalarına katılalım.” Diye konuştu.

“BİR DİLEK BİR ÇOCUK”

Leyla’dan Sonra projesi hakkında bilgi veren Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi Begüm Kara da; “Leyla’dan sonra projesi aslında ulusal çaplı bir proje. Daha öncesinde Çapa’da kuruluyor ve 46 fakültede aktifiz. Topluluk olmak için de başvurularımızı en kısa sürede yapacağız. Daha çok çalışma alanımız kronik hastalıklı çocuklar. ‘Bir dilek bir çocuk’ kampanyası adı altında çocukların dileklerini alıyoruz. Daha çok onlara manevi anlamda destek olmaya çalışıyoruz. Bunun yanında bizim ‘Bir Damla Umut’ diye başka bir projemiz daha var. Bu projede de trombosit afereze ihtiytaç duyan çocukların kan ihtiyacını hızlı bir şekilde sağlayabilmek için çalışıyoruz.” Dedi.

“LEYLA, DİLEĞİNİ GERÇEKLEŞTİREMEDİKLERİ İLK ÇOCUK”

Leyla’nın kim olduğunu anlatan Kara; “Leyla Çapa Tıp Fakültesi’nde bir kız çocuğu. Projenin kuruluş aşamasında üç kız çocuğu Leyla’nın yanına gidiyorlar vakit geçiyorlar ve Leyla’nın dileği bisiklet oluyor. Tabi prosedür işlemleri uzun, bir gün Leyla’nın annesi ile konuşurken Leyla’nın vefat ettiğini öğreniyorlar. Daha sonrasında da projeye hemen hızlı bir şekilde ‘Leyla’dan Sonra’ adıyla başlıyorlar. Leyla, dileğini gerçekleştiremedikleri ilk çocuk.” Diye konuştu.

“İNSANIN HAYATINA DOĞRUDAN MÜCADELE ETMİŞ OLACAKSINIZ”

Kök hücre bağışı hakkında farkındalığa ihtiyaçları olduğunu belirten Kızılay Edirne Kan Merkezi ekip doktoru Erhan Aksoy da; “Bizler Kızılay çalışanları olarak hem kan bağışı hem de kök hücre bağışı üzerinde pek çok demokratik kitle örgütleriyle, öğrenci topluluklarıyla her yerde çalışmalar yapıyoruz. Bu gün de çok değerli tıp fakültesi öğrencilerimizle birlikte böyle bir projede birlikteyiz. İnsanları kök hücre konusunda bilgilendirmek, farkındalık yaratmak ve aynı zamanda bağışçı sayısını arttırmak amacıyla burada bulunuyoruz. Kök hücre bağışında ya da kan bağışında bulunmak, kişinin topluma karşı en büyük ödevlerinden bir tanesi. Şu anda Kızılay olarak kan ihtiyacının büyük bir kısmını karşılıyoruz ama kök hücre konusunda da biraz daha farkındalığa ihtiyacımız var. Kök hücre bağışında bir tüp vererek sadece donar adayı oluyorsunuz. Gerekli testler yapıldıktan sonra uygun görülmeniz halinde kök hücre bağışı için çağırılıyorsunuz. Bir insanın hayatına doğrudan mücadele etmiş olacaksınız. Ayrıntılı bilgi almak isteyen herkesi Kipa Alışveriş Merkezi karşısında bulunan Kızılay Kan Bağış Merkezimize bekliyoruz.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.