LİMANA KARŞI MÜCADELELER DEVAM EDİYOR

Keşan Sazlıdere Sahili’ne yapılacak FSRU Limanı için başlatılan imza kampanyası Erikli’de son hızla devam ediyor. Pazar gecesi alınan bilgiye göre üç gün içerisinde Erikli’de 20 bine yakın imza toplandı. Hedef ise 100 bin.

LİMANA KARŞI MÜCADELELER DEVAM EDİYOR

Keşan Sazlıdere Sahili’ne yapılacak FSRU Limanı için başlatılan imza kampanyası Erikli’de son hızla devam ediyor. Pazar gecesi alınan bilgiye göre üç gün içerisinde Erikli’de 20 bine yakın imza toplandı. Hedef ise 100 bin.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Ağustos 2018 Salı 08:09
LİMANA KARŞI MÜCADELELER DEVAM EDİYOR

Keşan Kent Konseyi bünyesinde gönüllü olarak çalışan vatandaşlar Keşan Sazlıdere Sahili’ne yapılacak FSRU Limanı’na karşı gelmek için mücadelelerini sürdürüyorlar. Aziz Gül Organizasyon ve EDN Ajans’ın düzenlediği Trakya Müzik Festivali nedeniyle Erikli’ye binlerce vatandaş gelirken Kent Konseyi gönüllüleri de bu kalabalığı fırsat bilip, imza çalışmalarını hızlandırdı.

Keşan Kent Konseyi adına Erikli’de çalışan gönüllülerden Hüseyin Kumaş, yapılması planlanan limanın Saros’a ne kadar zarar vereceğini anlatırken, “Burada yaptığımız faaliyetler öncelikle Sazlıdere’de yapılacak doğal gaz limanına karşı çıkmak. Bu liman Saros körfezini kirletecektir. Aynı İzmit gibi Aliağa gibi zaman içinde burası da kirlenecektir. Doğal gaz borularının geçtiği alanlarda tarım arazileri, orman alanları katledilecek. Bununla olarak Kent Konseyinde aldığımız kararlarla halkı bilgilendirmek ve imza kampanyası başlattık. İmzaları topladıktan sonra Çevre ve Şehircilik bakanlığına göndereceğiz. Burada yaptığımız etkinlik halkı bilgilendirip, imza toplamaktır.” Diye konuştu.

“SAYININ 100 BİNE ÇIKMAMASI İMKANSIZ”

Erikli halkının konuya duyarlılığının aşırı derece fazla olduğunu söyleyen Kumaş, “Erikli halkının da esnafın da çok büyük bir duyarlılığı var. İmza verme noktasında müthiş tepkiler var. Biz üç gün içerisinde 20 bine yakın imza topladık. Bunu üç kişiyle başardık. Belediye Çay Bahçesi’nde de bir basın açıklamamız oldu. Ondan sonra megafonla sahile inip imza topladık. Erikli olan festival de çok etkili oldu. Gençler çok duyarlı davranıyor. Toplamda beklentimiz 500 bin imza. Erikli’den beklentimiz 30-40 bin imza ama çalışan arkadaşlar çoğalırsa ağustos sonuna kadar bu sayının 100 bine çıkmaması imkansız.” Dedi.

4 Ağustos 2018 Cumartesi günü de Erikli’de Keşan Belediyesi Çay Bahçesi önünde açılan stantta bir araya gelen ; Çevre Gönüllüleri ile Keşan Belediyesi Meclis Üyesi Nurgül Yıldırım ile Keşan Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Karagöz ve Eyyüp Kavazlar burada vatandaşlara bildiri dağıtarak vatandaşlardan imza kampanyasına destek vermelerini istediler.

Saat 13.15 sıralarında bir bildiri okundu ve açıklama yapıldı. İlk olarak Erikli’deki Çevre Gönüllülerinden Mürşide Çoban, şunları söyledi. “Etrafımızdaki şehirlerin kasvetli havasından kaçıp sığındığımız ruhsal sağlığımızı, mutluluğumuzu borçlu olduğumuz Saros’un bu özelliklerini yitirmeden, çocuklarımıza ve hatta torunlarımıza devretmek boynumuzun borcudur. Bu projenin yapılmasına asla sizlerin de desteği ile izin vermeyeceğiz. Şimdiden teşekkür ediyorum iyi tatiller diliyorum. Bize bu konuda önderlik yapan Keşan Kent Konseyi yöneticilerinden sayın Hasan Karagöz’e verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum ve sözü kendisine bırakıyorum.” Dedi.

“SESSİZ KALMAK TESLİM OLMAKTIR”

Daha sonra söz alan Karagöz’de şunları söyledi, “Değerli tatilciler, yarın çocuklarımıza torunlarımıza söyleyecek bir sözümüzün olması için, bugün bu mücadelenin bir yerinden tutmuş olmamız gerekmektedir. Dünya harikası Saros Körfezi gözümüzün için baka baka kirletilmek isteniyor. Ticari mala dönüştürülmek isteniyor. 3-5 kişinin milyon dolarlarına milyon doları katacak diye Saros Körfezi göz göre göre kirletilmek isteniyor. Oysa Saros Körfezi elimizin altından gittikten sonra milyarlarca dolar harcasak da böyle bir körfeze sahip olma imkanımız yoktur. Bu nedenle Keşan Kent Konseyi olarak bu işin öncülüğünü üstlendik. Şu an Erikli, Sazlıdere ve Gökçetepe’de yaygın olarak bir imza kampanyası devam etmektedir. Yarından itibaren Yayla, Gülçavuş, Sultaniçe, Enez hattı devreye girecek. Aynı anda Keşan mahalleler ve çarşı merkezi dolaşılıp geniş bir kampanya örgütlenmiş olacak. Aynı konunun Trakya genelindeki il ve ilçelerden Kent Konseyleri aracılığıyla kamuoyu gündemine getirilmiştir.  Dolayısıyla bu konuda sessiz kalmak teslim olmaktır, onay vermektir. Sessiz kalmayacağınızı onay vermeyeceğinizi düşünerek, teşekkür ediyor, tüm çalışan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” Dedi.

Erikli, Sazlıdere ve Gökçetepe Sahili’nden gelen Çevre Gönüllüleri daha sonra “Saros’uma Dokunmayın” pankartı ile sahile inerek tatilcilere hem konuyu anlatan bildirileri dağıttılar hem de imzalarını aldılar.

3 Ağustos 2018 Cuma günü başlayan imza kampanyasında Pazar akşamına kadar 20 bine yakın imza toplandığı da açıklanırken imza kampanyası devam etmektedir.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.