LİSANSLI DEPOYA İLGİ ARTIYOR

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, özellikle bu yıl üreticinin lisanslı depoya büyük bir ilgisinin olduğunu hatırlatarak, “bu yıl lisanlı depoya üreticimiz adına ciddi bir ilgi olduğunu görüyoruz. Buda bizleri sevindiriyor” dedi.

LİSANSLI DEPOYA İLGİ ARTIYOR

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, özellikle bu yıl üreticinin lisanslı depoya büyük bir ilgisinin olduğunu hatırlatarak, “bu yıl lisanlı depoya üreticimiz adına ciddi bir ilgi olduğunu görüyoruz. Buda bizleri sevindiriyor” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Ağustos 2021 Pazartesi 06:02
LİSANSLI DEPOYA İLGİ ARTIYOR

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, üreticinin Lisanslı Depoculuğun faydasın fark ettiğini bildirdi.

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, gazetemize yaptığı açıklamalarda, lisanslı depoculuğun ana amacında üreticinin ürünlerinin harman döneminde fiyatların düştüğü dönemde lisanslı depolar marifeti ile depolanması olduğunu hatırlatarak, “Buradaki ürünleri teminat göstererek kendilerine ucuz finansman sağlayarak ilerleyen günlerde değerlendiği dönemde satmasını sağlamaktı. Biz Edirne’de kendi bölgemizde bunun tam olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Birçok bölgede daha çok fabrikacıların, un fabrikalarının, yem fabrikalarının ya da tüccarların mallarıyla dolan lisanslı depolar bizim lisanslı depomuzda üreticinin malları ile doluyor. Şu anlama gelmiyor, sadece üretici buraya mal koysun değil, ama bunun belirli bir orantısının olması gerekiyor. Ve de bu orantının içinde üreticinin malının olması bu projenin de sağlık çalıştığının göstergesi. Edirne’de de lisanslı depomuzda bunu çok net görüyoruz. Buda sevindiğimiz kısımlardan bir tanesi” dedi.

DEPOLAR DOLMAK ÜZERE

Öztürk, şu anda lisanslı depo kapasitemizi en son artışla birlikte 62 bin 00 tona çıkarttıklarını hatırlatarak, “Lisanslı depomuzda geçen yıldan kalan 11 bin 400 ton malımız vardı. Bu yıl 36 bin 310 ton mal aldık bugüne kadar. Daha mal girişleri devam ediyor. Takribi  7 bin 200 tonluk yerimiz kaldı. Burada da depolarımızın tamamını full dolduramıyoruz ürün gruplandırması olduğu için. Benim tahminim kısa bir zaman içinde yüzde yüz doluluk oranına neredeyse geleceğiz. O da sevindiğimiz kısımlardan bir tanesi.

Geçen seneki aldığımız rakam 22 bin ton civarındaydı. Ondan sonra ayçiçeği ile beraber 24-25 bin tonlara ulaşmıştık. Geçen sene bölgemizde verimlerimizin düşük olması çok net bir şekilde lisanslı deposunun depolanmasına da yansımış oldu. Burada lisanslı deponun ilgi görmesinin iki tane sebebi var. Bir, bölgedeki rekoltenin ne olduğu yüksek olduğunda depolama miktarımız artıyor, ikincisi de piyasada oluşan fiyatlara göre üreticinin hemen satmak ya da lisanslı depoya bırakmak gibi tercihi ile şekilleniyor” şeklinde konuştu.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.