MARATON RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

7. Uluslararası Edirne Maratonu, tarih ve doğanın içinde gerçekleşti. Karaağaç Mahallesinde başlayan koşular, Selimiye Meydanı çevresini de kapsayarak yine Karaağaç Mahallesinde son buldu. Maratonda bin 22 sporcu ter döktü.

MARATON RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

7. Uluslararası Edirne Maratonu, tarih ve doğanın içinde gerçekleşti. Karaağaç Mahallesinde başlayan koşular, Selimiye Meydanı çevresini de kapsayarak yine Karaağaç Mahallesinde son buldu. Maratonda bin 22 sporcu ter döktü.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Mayıs 2022 Pazartesi 06:01
MARATON RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

7. Uluslararası Edirne Maratonu, tarih ve doğanın içinde gerçekleşti.

Özellikle Balkan ülkelerinden gelen sporcuların da katıldığı Edirne Maratonu, bu yıl farklılık göstererek, Karaağaç Lozan Anıtı önünden start aldı. Koşular yine aynı yerde son buldu.

Maratona katılan sporcular, dün sabah erken saatlerde Lozan anıtı önünde toplandı.  Özellikle Balkan ülkelerinden gelen çok sayıdaki sporcunun katıldığı maraton 21 kilometre ve 10 kilometre olarak iki parkurda yapıldı.

Maratona katılan sporcular, dün sabah erken saatlerde Lozan anıtı önünde toplandı.  Özellikle Balkan ülkelerinden gelen çok sayıdaki sporcunun katıldığı Pazarkule Sınır Kapısı'ndan sembolik bir geçiş yaparak dönüş yapan sporcular, Tarihi Lozan Caddesi, Meriç ve Tunca köprülerinden geçti. Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi’nin etrafında da  yarım tur atan sporcular geri aynı güzergahtan geri dönerek 21 kilometrelik turu tamamladılar.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ, burada yaptığı konuşmada 7 yıl önce başlattıkları organizasyonu bu yılda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bu yıl, 2022 Edirne yılı. Organizasyonu, 2022 Edirne yılına armağan ediyoruz. Ayrıca geçen sene Babalar Günü'nde koşmuştuk. Bu sene Anneler Günü'nde koşuyoruz. Bu organizasyonun koordinatörü olarak bütün annelere armağan ediyorum" şeklinde konuştu.

Organizasyonda 21 kilometre yarışını kadınlarda 1 saat 22 dakikalık derecesiyle kadınlarda Dilan Atak, erkeklerde 1 saat 8 dakikalık derecesiyle Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa kazandı.

10 kilometre yarışında ise kadınlarda Bulgaristan'dan Tanya Dimitrova (38.59), erkeklerde Abdullah Tuğluk (32.44) birinci oldu.

Maratonun sona ermesinin ardından düzenlenen törende dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

ETİYOPYALI SPORCU “EDİRNE’Yİ GÖRMEKTEN MUTLU OLDUM”

21 Kilometreli yarışı birinci olarak tamamlayan Etiyopyalı atlet Regasa, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendisinin sürekli spor yaptığını hatırlattı.

Regasa, yıl boyunya yapılan yarışmalara katıldığını ve bir çok birincilikleri olduğunu ifade ederek, “Edirne'ye ilk kez geldim. Buraya gelmek istiyordum. Daha önce yarış olduğunu biliyorum. Bu sefer geldiğim için çok mutluyum. Edirne'yi de gördüm. Aynı zamanda yarışı kazandığım için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Yavuz Göktaş

Son Güncelleme: 09.05.2022 01:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.