MARATON’DA YUNANİSTAN KRİZİ

4’üncü Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’na sayılı günler kalırken, maraton öncesinde TUYUP derneği tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda TUYUP derneği Başkanı Önder Akdağ bu sene maratona Yunan sporcuların katılmayacağını ve Yunan sınırına giremeyeceğimizi belirtti.

MARATON’DA YUNANİSTAN KRİZİ

4’üncü Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’na sayılı günler kalırken, maraton öncesinde TUYUP derneği tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda TUYUP derneği Başkanı Önder Akdağ bu sene maratona Yunan sporcuların katılmayacağını ve Yunan sınırına giremeyeceğimizi belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Nisan 2018 Cuma 09:08
MARATON’DA YUNANİSTAN KRİZİ

Türkiye Atletizm Federasyonunun 2018 yılı faaliyet programı içerisinde yer alan ve Avrupa Atletizm Birliği tarafından 3 yıldızlı sertifikayla akredite edilen Sınırsız Dostluk Yarı Marotonu’nun bilgilendirme toplantısı TUYUP derneği tarafından Edirne Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü Basın Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıda konuşan TUYUP Derneği Başkanı Önder Akdağ maraton için artık son düzlüğe girdiğimizi belirtirken “Pazar günü uluslar arası maratonu Edirne’de yaparak bizlere düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Biliyorsunuz ki bu maraton şehitlerimiz anısına koşuluyor. Bu anlamda ayrı bir önem arz ediyor. Yerelde de bu koşuya ilave olarak bir çocuk etkinliği planladık. Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 500 çocukla bunu etkinlik alanında ki coşkusuyla şehitlerimizin anısına yakışır bir şekilde yapılması için çalışmalar yapıyoruz. Bu organizasyon resmi kurum ve kuruluşlarla birlikte yapıyoruz. Bu yıl bakanlığımızın özel himayesi var bu konuyla ilgili. Bakan beyin talimatıyla bu koşunun kusursuz tamamlanması için bütün kurum ve kuruluşlar iş birliği içinde.” Diye kouştu.

SINIRLI DOSTLUK MARATONU

Türk hudut çizgisinden geri dönülecek şekilde yeni bir parkur dizayn ettiklerini söyleyen Önder Akdağ ”Koşu parkuru Selimiye Cami’nin önünden başlayarak tarihi doku işlenerek yine Pazarkule’den içeriye giriyoruz Türk hudut çizgisinden geri dönülecek şekilde yeni bir parkur dizayn ettik. Bunun nedeni de içinde bulunduğumuz süreçte Yunanistan ile olan ilişkilerimizden dolayı böyle bir şeye ihtiyaç duyduk. Çünkü parkurda koşan sporcularla ilgili herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına kralbet herhangi bir olaya mahal vermemek adına güvenlik tedbirleri kapsamında koşuyu hudut çizgisinden dönülecek şekilde parkurun yeniden ölçümünü ve tescilini yaptık. Bu sınırları tabi ki biz koymuyoruz. Pazarkule’den döndükten sonra tarihi tren garı ve güzel sanatlar fakültesinin içinden askeri birliğin önünden karaağaçtan yeni Lozan caddesinden giderek yine Selimiye Cami’nde bitecek şekilde parkurun güzergahı tescil edildi. Sporcu sayısını 500’le sınırlamıştık yabancı sporcu sayısında özellikle Yunan sporcu konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Biz sporun dostluk, kardeşlik olduğuna inanıyoruz ama komşumuzdaki algı biraz daha farklı. Yunan sporcu bu sene yarışta koşmuyor. Yüzde 10 civarında bir yabancı sporcu katılımı olacak.” Dedi.

29 Nisan Pazar günü Sınırsız Dostluk Maratonu nedeniyle saat 08:30’dan itibaren bazı bölgeler trafiğe kapatılacak ve araç park ettirilmeyecektir.

Mimar Sinan Caddesi , Talatpaşa Caddesi Londra Asfaltı, Sedde yolu, Tunca-Meriç Köprüleri, Lozan Caddesi, Karaağaç Ortaköy Caddesi, Karaağaç Dilaverbey Caddesi, Karaağaç Kışla Sokak, Kıyık Caddesi’nin Orduevinden Tophane Bayırına kadar olan kısım ve Selimiye Cami çevresi trafiğe kapalı olacaktır.

28 Nisan saat 21:00 itibariyle Gazimihal Köprü-Güler Petrol arası, İki köprü arası, Protokol evi ile Lalezar ve Villa Restoran önü, Lozan Caddesi, Talatpaşa Caddesi, Mimar Sinan Caddesi, Belediye Dükkanları Önü, Su Terazi Sokak, Karaağaç Ortaköy Caddesi, Karaağaç Dilaverbey Caddesi ve Karaağaç Kışla Sokak’ta araç park ettirilmeyecektir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.