MECLİSTE 3 YENİ TAKSİ DURAĞI KARARI

Edirne Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı 1’inci Birleşimi Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste Edirne’ye 3 tane yeni taksi durağı yapılmasına karar verildi.

MECLİSTE 3 YENİ TAKSİ DURAĞI KARARI

Edirne Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı 1’inci Birleşimi Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste Edirne’ye 3 tane yeni taksi durağı yapılmasına karar verildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Kasım 2018 Salı 09:10
MECLİSTE 3 YENİ TAKSİ DURAĞI KARARI

Edirne Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı 1’inci Birleşimi Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’i, ölümünün 12. yıldönümünde Ecevit’e ait ‘Uyum’ şiirini okuyarak başlayan Gürkan, Türk Milleti’ne bir kez daha başsağlığı dileyerek, “Rahmetli Ecevit; Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti için dürüst siyasetin, düzgün siyasetin sembol ismiydi. Yazardı, gazeteciydi, şairdi.” Dedi.

12’si gündem içi olmak üzere toplam 14 maddenin yer aldığı toplantıda aşağıdaki maddeler görüşüldü;

“Öğrenci ve Personel Servis Ücret Tarifesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nca alınan Plan ve Bütçe Komisyon Kararı ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün yazısı. 5393 sayılı Belediye Kanununun 41. maddesi gereğince; stratejik planlara uygun olarak hazırlanan 2019 Yılı Performans Programının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün yazısı. Mali İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 27. maddesinin 4. bendi gereğince; Belediyemiz 2019 Mali Yılın ve izleyen iki yılın Gelir-Gider Bütçesi’nin ve 2019 Yılı Vergi, Resim, Harç ve Ücret Tarifelerinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün yazısı. Edime Merkez Yıldırım Mahallesi arsa taşınmazının satışı ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün yazısı. Cadde ve Sokak isimleri Komisyonu’nun almış olduğu Sokak İsimleri Komisyon Kararı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazısı. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 2018 Yılı Gider Bütçelerinden Temizlik İşleri Müdürlüğü Bütçesine aktarma yapılması ile ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yazısı. Havsa Belediyesi’ne sebze pazarı çevre düzenlemesi işinde kullanılmak üzere 2500 torba çimento yardımı yapılması ile ilgili Fen işleri Müdürlüğü’nün yazısı. Ulaşım Komisyonu Kararları ile ilgili ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün yazısı. Terminal alanı işletmeciliğinin sözleşme süresi 2019 Ocak ayı içinde biteceğinden, imar planında Terminal Alanı ile bitişiğindeki Otopark Alanının işletilmesi ve Peron Tahsis Ücreti gelirinin tahsil edilmesi için terminal alan bitişiğinde bulunan Otopark Alanın işletilmesi ve peron tahsis ücreti gelirinin tahsil edilmesi işleri dahil olmak üzere Terminal İşletmeciliğinin işletilmesinin 2886 sayılı Derlet İhale Kanununa göre 10 (On) yıl süre ile kiraya verilmesi ile ilgili Ulaşım Hizmetleri’nin yazısı. İmar Planı Değişiklikleri ile ilgili taleplerin İmar Komisyonuna havale edilmesi.”

3 YENİ TAKSİ DURAĞI

Mecliste Edirne’ye 3 tane yeni taksi durağı açılmasına karar verildi. Birincisi Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki Engelli Yaşam Merkezi ve Çocuk Parkı’nın bulunduğu çevrede 15 tane taksi kapasiteli taksi durağı, ikincisi Edirne Ticaret ve Sanayi Odası çevresindeki bölgede 10 adet kapasiteli taksi durağı, üçüncüsü de Kırklareli kavşağı çevresine 8 adet taksi kapasiteli taksi durağı kurulmasına karar verildi. Yeni kurulacak taksi duraklarına geçmek isteyen taksi şoförleri ise müracaatlarını Edirne Belediyesi Taksi Yönetmeliğine göre yapabilecekler.

Mecliste, sözleşme süresi 2019 Ocak ayında bitecek olan Edirne Otogarı’nın 10 yıl süreyle kiraya verilmesi üzere ve ihale hazırlıklarının yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesine karar verildi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.